Publicația industriei TECH regionale

Bit Sentinel este coordonatorul tehnic pentru ediția din acest an a Campionatului European de Securitate Cibernetică

București, 26 martie 2019 – Bit Sentinel, companie autohtonă specializată în servicii de securitate informatică, este coordonatorul tehnic pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) care va avea loc la București în toamna acestui an.
Competiția are două etape: etapa națională ce se va desfășura în perioada 6-7 aprilie exclusiv online, unde sunt așteptați peste 500 de participanți din toată țara, și faza finală ce va avea loc în luna octombrie, unde sunt așteptați la București reprezentanți din cele 19 state europene implicate.
Fiecare țară participantă va avea o echipă selecționată în urma fazei naționale a concursului. Echipele vor fi formate din tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Aceștia se vor pregăti cu teste atât din categoria ofensivă, cât și defensivă, provocările din etapa finală vizând categorii diverse de cunoștințe: de la securitate web, criptografie, reverse engineering, exploatare de sisteme informatice, până la programare, inginerie socială sau investigații IT. Scenariile pregătite de organizatori vor avea ca punct de plecare situații inspirate din incidente și atacuri informatice reale.
Ediția din acest an este găzduită de România și sunt așteptați la București reprezentanți din 19 state: Cipru, Belgia, Austria, Cehia, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Spania, Elveția și Marea Britanie.
Bit Sentinel, împreună cu alți parteneri din mediul public și privat, vor dezvolta scenariile pentru etapa națională prin care va fi selectat lotul național extins. În perioada mai-septembrie vor fi organizate diverse sesiuni de antrenament pentru a crește nivelul expertizei tehnice din lotul extins al României, din care vor fi selectați cei 10 finaliști care ne vor reprezenta la Campionatul European de Securitate Cibernetică. De asemenea, Bit Sentinel va coordona și contribui cu probleme la etapa finală a ECSC.
„Amenințările cibernetice devin un subiect prezent în instituțiile publice, dar și în sectorul privat. Astfel, pentru a ține pasul cu aceste amenințări, este necesară creșterea numărului de specialiști în securitate cibernetică. Pentru a motiva tinerii talentați să se implice în acest domeniu, apar tot mai multe inițiative, iar echipa Bit Sentinel contribuie tot mai mult la acest demers.
 
Pentru noi, pe lângă bucuria de a fi aproape de noile generații de hackeri etici, implicarea în European Cyber Security Challenge este și o confirmare a experienței acumulate de echipa Bit Sentinel din 2015 până în prezent. Este al doilea an consecutiv în care ne implicăm în competiție și aștept cu nerăbdare să cunosc reprezentanții României pentru această ediție”, a declarat Andrei Avădănei, Director General Bit Sentinel.
Pentru etapa națională, înscrierile se fac până pe data de 5 aprilie, iar între 6-7 aprilie va avea loc prima sesiune de calificare (online), urmată de o serie de competiții desfășurate în perioada mai-septembrie.
Despre Campionatul European de Securitate Informatică
European Cyber Security Challenge (ECSC) este o inițiativă a ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), care își propune să dezvolte abilitățile tinerilor în domeniul securității cibernetice, precum și să le faciliteze contactul cu organizațiile din mediul privat care acționează în acest domeniu.
Competiția națională precum și etapa finală din 2019 vor fi găzduite în România și sunt organizate și coordonate de Serviciul Român de Informații, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice.
 
Din patru participări anterioare, echipa României a fost de două ori vicecampioană la Campionatul European de Securitate Cibernetică, în 2016 și 2017.
Despre Bit Sentinel
Bit Sentinel activează în domeniul securității cibernetice, având drept obiectiv asigurarea protecției împotriva atacurilor cibernetice. Bit Sentinel oferă servicii complete de securitate informatică, precum: penetration testing, protecție împotriva malware, servicii de consultanță pentru GDPR, recuperarea datelor în urma atacurilor cibernetice, rezolvarea atacurilor de tip 0-day sau audit în securitate. Aceste servicii sunt adaptate în funcție de nevoile fiecărei companii în parte și susținute de echipa de specialiști certificați în domeniu.
Bit Sentinel oferă, de asemenea, și sesiuni de training în lupta împotriva atacurilor cibernetice, creând cursuri și programe speciale pentru pasionații de securitate care doresc să învețe noțiunile de bază. Mai mult, compania face parte din echipa ce organizează una din cele mai mari competiții internaționale de tip Capture the Flag: DefCamp Capture the Flag.
Pentru detalii, puteți accesa site-ul Bit Sentinel sau pagina de Facebook.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.