București, 26 martie 2019 – Bit Sentinel, companie autohtonă specializată în servicii de securitate informatică, este coordonatorul tehnic pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) care va avea loc la București în toamna acestui an.
Competiția are două etape: etapa națională ce se va desfășura în perioada 6-7 aprilie exclusiv online, unde sunt așteptați peste 500 de participanți din toată țara, și faza finală ce va avea loc în luna octombrie, unde sunt așteptați la București reprezentanți din cele 19 state europene implicate.
Fiecare țară participantă va avea o echipă selecționată în urma fazei naționale a concursului. Echipele vor fi formate din tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Aceștia se vor pregăti cu teste atât din categoria ofensivă, cât și defensivă, provocările din etapa finală vizând categorii diverse de cunoștințe: de la securitate web, criptografie, reverse engineering, exploatare de sisteme informatice, până la programare, inginerie socială sau investigații IT. Scenariile pregătite de organizatori vor avea ca punct de plecare situații inspirate din incidente și atacuri informatice reale.
Ediția din acest an este găzduită de România și sunt așteptați la București reprezentanți din 19 state: Cipru, Belgia, Austria, Cehia, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Spania, Elveția și Marea Britanie.
Bit Sentinel, împreună cu alți parteneri din mediul public și privat, vor dezvolta scenariile pentru etapa națională prin care va fi selectat lotul național extins. În perioada mai-septembrie vor fi organizate diverse sesiuni de antrenament pentru a crește nivelul expertizei tehnice din lotul extins al României, din care vor fi selectați cei 10 finaliști care ne vor reprezenta la Campionatul European de Securitate Cibernetică. De asemenea, Bit Sentinel va coordona și contribui cu probleme la etapa finală a ECSC.
„Amenințările cibernetice devin un subiect prezent în instituțiile publice, dar și în sectorul privat. Astfel, pentru a ține pasul cu aceste amenințări, este necesară creșterea numărului de specialiști în securitate cibernetică. Pentru a motiva tinerii talentați să se implice în acest domeniu, apar tot mai multe inițiative, iar echipa Bit Sentinel contribuie tot mai mult la acest demers.
Pentru noi, pe lângă bucuria de a fi aproape de noile generații de hackeri etici, implicarea în European Cyber Security Challenge este și o confirmare a experienței acumulate de echipa Bit Sentinel din 2015 până în prezent. Este al doilea an consecutiv în care ne implicăm în competiție și aștept cu nerăbdare să cunosc reprezentanții României pentru această ediție”, a declarat Andrei Avădănei, Director General Bit Sentinel.
Pentru etapa națională, înscrierile se fac până pe data de 5 aprilie, iar între 6-7 aprilie va avea loc prima sesiune de calificare (online), urmată de o serie de competiții desfășurate în perioada mai-septembrie.
Despre Campionatul European de Securitate Informatică
European Cyber Security Challenge (ECSC) este o inițiativă a ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), care își propune să dezvolte abilitățile tinerilor în domeniul securității cibernetice, precum și să le faciliteze contactul cu organizațiile din mediul privat care acționează în acest domeniu.
Competiția națională precum și etapa finală din 2019 vor fi găzduite în România și sunt organizate și coordonate de Serviciul Român de Informații, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice.
Din patru participări anterioare, echipa României a fost de două ori vicecampioană la Campionatul European de Securitate Cibernetică, în 2016 și 2017.
Despre Bit Sentinel
Bit Sentinel activează în domeniul securității cibernetice, având drept obiectiv asigurarea protecției împotriva atacurilor cibernetice. Bit Sentinel oferă servicii complete de securitate informatică, precum: penetration testing, protecție împotriva malware, servicii de consultanță pentru GDPR, recuperarea datelor în urma atacurilor cibernetice, rezolvarea atacurilor de tip 0-day sau audit în securitate. Aceste servicii sunt adaptate în funcție de nevoile fiecărei companii în parte și susținute de echipa de specialiști certificați în domeniu.
Bit Sentinel oferă, de asemenea, și sesiuni de training în lupta împotriva atacurilor cibernetice, creând cursuri și programe speciale pentru pasionații de securitate care doresc să învețe noțiunile de bază. Mai mult, compania face parte din echipa ce organizează una din cele mai mari competiții internaționale de tip Capture the Flag: DefCamp Capture the Flag.
Pentru detalii, puteți accesa site-ul Bit Sentinel sau pagina de Facebook.
Creativitatea amplifică perfomanța afacerii
Afacerile își pot amplifica rezultatele cu ajutorul creativității În mediul de afaceri contemporan, creativitatea nu mai este un lux. Este o necesitate. Creativitatea în afaceri