Publicația industriei TECH regionale

BCR Școala de Business, în parteneriat cu ADR Nord-Est, lansează primul curs gratuit de programe de finanțare pentru antreprenori, ce poate fi accesat de toți cei interesați de contractarea finanțărilor europene

București, 16 septembrie 2021 – Platforma BCR Școala de Business pune la dispoziția utilizatorilor un curs nou, gratuit, care aduce informații despre Programele de finanțare pentru antreprenori, expunând pașii de pregătire și depunere a unui proiect care are șansa să beneficieze de finanțare europeană sau națională. Cursul include 11 capitole și 12 chestionare, cu informații despre tipurile de finanțări disponibile, despre procesul de pregătire și depunere a proiectelor, dar și despre implementarea și raportarea unui proiect dezvoltat cu fonduri nerambursabile. De asemenea, cursul urmărește demontarea miturilor cu privire la accesarea fondurilor și oferă sfaturi pentru a utiliza inteligent o finanțare nerambursabilă.

„Atragerea fondurilor europene este oportunitatea României de a face trecerea către o economie sustenabilă, către un mediu de afaceri stabil și competitiv. Beneficiem acum de șansa unui ciclu economic extraordinar, în contextul în care PNRR-ul este în ultima etapă de negocieri cu Comisia Europeană, iar absorția fondurilor trebuie să fie o prioritate pentru noi toți: autorități, mediul de business și experți în finanțări și investiții. Este datoria noastră, de consultanți pentru alegeri financiare inteligente, să facilităm accesul la toate soluțiile de finanțare europene și am dezvoltat un curs dedicat, unde am concentrat toată experiența acumulată de către echipa BCR în co-finanțarea de proiecte europene în valoare de peste 2 miliarde de euro. Sperăm să fie un curs cât mai accesat, să ducă la creșterea ratei de absorție a fondurilor nerambursabile și la împlinirea acestei șanse istorice de dezvoltare rapidă”, a declarat Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanțare BCR.

Uniunea Europeană a pregătit cel mai mare pachet financiar din istorie, ca răspuns la situația economică și socială determinată de pandemia de coronavirus. În următorii 8 ani, pentru România, vor fi disponibili peste 80 de miliarde de euro doar din fonduri europene, care pot ajuta la crearea de facilități pentru mediul de business, dar și la dezvoltarea investițiilor în proiecte de infrastructură de transport, energie regenerabilă, digitalizare, sănătate și educație. Mai mult decât atât, fondurile disponibile prin POR (Programele Operaționale Regionale) pot susține continuarea reformelor și a modernizării României. 

“Urmează o perioadă fundamentală în procesul de dezvoltare a României, în care vom putea beneficia de un nivel de finanțare europeană nemaiîntâlnit până în prezent. Este important să atragem și să contractăm sume cât mai ridicate pentru sectoarele strategice de dezvoltare, însă este vital ca aceste finanțări să aibă impact. De aceea, ne bucurăm că platforma de educație antreprenorială BCR Școala de Business găzduiește acest curs gratuit de programe de finanțare, care sperăm să ajute companiile și autoritățile să depună proiecte cât mai relevante și utile pentru comunitățile în care activează”, a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est. 

Cele 11 capitole ale cursului Programe de finanțare pentru antreprenori se adresează tuturor, însă cu precădere mediului de afaceri. Cursul a fost dezvoltat pentru a facilita atragerea fondurilor europene, dar și pentru a susține cazurile de bună practică de utilizare, oferind informații complete despre totalitatea finanțărilor nerambursabile.

Temele cursului sunt:

 1. Contextul finanțărilor nerambursabile
 2. Ce este un proiect cu finanțare nerambursabilă?
 3. Oportunități de finanțare în viitor pentru un business din România
 4. Cum se obține o finanțare nerambursabilă
 5. Sursă de informare pentru oportunități de finanțare
 6. Pregătirea și depunerea proiectului
 7. Evaluarea proiectului și semnarea contractului de finanțare
 8. Implementarea proiectului
 9. Raportări cu privire la finanțarea obținută
 10. Sprijinul echipei BCR în toate fazele proiectului
 11. 10 sfaturi pentru a utiliza inteligent o finanțare nerambursabilă

Cursul a fost dezvoltat de către membrii din echipa de programe de finanțare a Băncii Comerciale Române, Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanțare, și Ștefan-Florin Corcodel, expert programe de finanțare, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR N-E). 

Oana Bâra are peste 15 ani de experiență în coordonarea proiectelor finanțate din fonduri europene, fiind implicată în cel puțin 80 de proiecte, cu o valoare cumulată de peste 100 de milioane de euro, ce au avut ca obiectiv principal dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial competitiv, susținerea eforturilor antreprenoriale responsabile și dezvoltarea resurselor umane prin îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și abilități ale angajaților din diferite sectoare economice. În prezent, contribuie la implementarea fondurilor europene și guvernamentale în calitate de Coordonator al Programelor de Finanțare din cadrul Băncii Comerciale Române.

Ștefan-Florin Corcodel este absolvent în calitate de șef de promoție al Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București, atât la nivel universitar (2013), cât și studii de masterat (2015). Doctor al aceleiași universități, cu un subiect de cercetare în domeniul gestionării fondurilor structurale (2018), are șapte ani de experiență în scrierea, implementarea și coordonarea de programe și proiecte cu finanțare nerambursabilă, experiență dobândită atât în mediul privat, cât și în mediul public. Din iunie 2021, contribuie la implementarea programelor de finanțare din România din postura de expert programe finanțare în cadrul Băncii Comerciale Române.

De la lansare, din februarie 2020, platforma BCR Școala de Business a ajuns la 17.000 de utilizatori, antreprenori, manageri, liber profesioniști, profesori și studenți care doresc să se pregătească pentru o aventură în lumea businessului.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).