Proiectul Adoptă o clasă pentru Iași este inițiat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” și își propune să regândească sala de clasă, pentru a oferi elevilor un mediu adecvat învățării. Scopul este să le stimuleze acestora creativitatea, producerea de idei în timpul orelor. Școala are astăzi nevoie de o comunitate de învățare dezvoltată în jurul ei, iar liceul se bucură în prezent de susținerea absolvenților săi.
„Am beneficiat de reamenajarea amfiteatrului școlii, de training-uri de dezvoltare a competențelor de programare pentru utilizarea realității virtuale în învățare din partea companiei. Promovăm la LIIS o mentalitate deschisă spre o școală a viitorului conectată la societatea inteligentă, care învață, se transformă și se adaptează contextelor, fără a se deconecta de la valorile autentice. Am inițiat proiectul Adoptă o clasă pentru Iași pentru că ne-am propus la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil”, Iași, să oferim elevilor noștri contextul în care fiecare elev și profesor să se simtă valorizat și să aibă cele mai bune condiții pentru a se dezvolta.”a menționat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.
Inaugurarea sălii de clasă oferite de Centric IT
În 7 octombrie 2022, elevii clasei a X-a C, sub coordonarea dirigintei prof. Daniela Zaharia, au avut deosebita plăcere să fie împreună cu reprezentanții companiei Centric IT Solutions România și să inaugureze sala de clasă oferită de aceștia în dar.
Mentorii din compania Centric IT Solutions România – Carmen Teodorescu și Ioan Acălfoaie i-au invitat pe elevi să învețe continuu și să se implice în cât mai multe proiecte. Am fost astăzi la orele de Informatică împreună cu absolventele Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași – Eldorina Grigorescu (promoția 2005) și Georgiana Poroșniuc (promoția 2013), care i-au încurajat pe elevi să se înconjoare de oameni de la care au ce învăța, atât în plan tehnic, cât și sub aspectul comunicării.
„Suntem orientați în cadrul companiei pe oameni și pe dezvoltarea lor. Avem un sentiment de împlinire când vedem cum utilizează clienții aplicațiile create în companie. Este extraordinar să susții dezvoltarea comunităților inteligente. În fiecare dintre voi vedem ceva care contează cu adevărat.” – au transmis mentorii din companie.
Testimonialele elevilor
Elevii clasei a X-a C au primit sala de clasă în dar, spunând:
“Din punctul meu de vedere mentoratul pe care ni-l oferă compania Centric IT Solutions România este o oportunitate de a ne dezvolta în liceu atât din punct de vedere personal, cât și profesional.” T.V.
“Suntem expuși încă din liceu la partea practică a acestui domeniu, încât la sfârșitul studiilor, vom fi pregătiți pentru a ne începe viața profesională.” B. A.
“Vă mulțumim că ați învestit în noi și contribuiți la viitorul nostru! Ne ajutați să ne formăm un viitor și să înțelegem mai bine ce înseamnă domeniul IT!” B. C.
“Implicarea companiei Centric înseamnă acordarea unei șanse la un viitor strălucit prin oferirea unei imagini asupra domeniului IT. Vă mulțumim pentru că ne-ați decorat și îmbunătățit clasa, dar și pentru că investiți timp în educația noastră.” M. R.
“Acest proiect înseamnă enorm pentru noi, va fi o colaborare pe termen lung între colegii noștri și echipa de profesioniști din companie.” S. R.
Colaborare pentru dezvoltarea comunității
Acest proiect se bazează pe construirea unor relații de mentorat dintre angajații din companiile IT și elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași. Implicit, proiectul va miza creșterea interesului celor implicați pentru dezvoltarea personală și profesională a lor, simultan cu dezvoltarea inteligentă și sustenabilă a Iașului. Adoptând o clasă, compania IT alege să investească în învățământul informatic și să sprijine creșterea viitorilor tineri pentru comunitate. Toată gratitudinea inițiatorilor se îndreaptă către compania Centric IT Solutions România care a ales să investească în dezvoltarea elevilor.
Întâlnirile dintre profesioniștii de la compania Centric IT Solutions România și elevii din clasele a XII-a, olimpicii naționali la Informatică din gimnaziu, dar și profesorii de Informatică vor constitui un imbold în dezvoltarea proiectelor viitoare.