Publicația industriei TECH regionale

Școala informală de IT, partener de încredere al companiilor software: reprezentanții firmelor IT au stat față în față cu absolvenții, la Community Day Iași

  • Manageri din companiile Cognizant Softvision, Gemini Cad Systems, Tremend Software Consulting, Adservio, Beenear, Visma, Yonder, Strongbytes, EPAM, Signant Health, Codecamp, Ness Digital Engineering, CGM Software Romania, Digital Stack, Train2Perform, BCR Social Finance, și nu numai, au participat la Community Day, un eveniment organizat de Școala informală de IT, în 6 octombrie, la Fab Lab Iași.
  • Inițiativa face parte din seria de acțiuni dedicate pasionaților de IT, cu scopul de a crea o punte de legătură între sistemul educațional și piața muncii din industria software. 
  • Evenimentul național organizat în cele mai mari 7 hub-uri tehnologice din România, marchează împlinirea celor 9 ani de când Școala informală de IT schimbă viețile românilor în mai bine. 
  • După edițiile Community Day din Craiova și Iași, organizatorii anunță că le vor da întâlnire și pasionaților de IT din București, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu și Timișoara, în perioada următoare.

Dacă vrei să lucrezi în IT, o poți face și prin programe de reconversie profesională. Cererea de talente este în continuă creștere, a fost mesajul firmelor de IT la Community Day. Școala informală de IT a creat un prilej excelent de interacțiune între absolvenții cursurilor de inițiere, pregătire și specializare în IT și companiile de software din Iași. Mai mult, evenimentul a fost deschis publicului larg și s-a adresat tuturor persoanelor interesate de reconversie profesională în IT pentru a accesa o carieră într-un domeniu cu perspective foarte bune de viitor: stabilitate, salarii mari și pachete atractive de beneficii.

„Estimăm că, până la sfârșitul anului, Școala informală de IT va ajunge la 8000 de absolvenți. Cererea de specialiști IT se menține în creștere, iar noi în continuare venim în sprijinul angajatorilor care au nevoie de personal bine pregătit, atât din perspectiva hard skills, cât și din punct de vedere soft skills. De 9 ani, inovăm și schimbăm paradigme în educație. Și nu ne oprim aici: oferta noastră educațională crește, odată cu nevoile angajatorilor din IT și cu nevoile de învățare ale viitorilor specialiști din industrie”, a declarat la eveniment Răzvan Voica, CEO Școala informală de IT . 

În cei 9 ani de activitate, Școala informală de IT a încheiat parteneriate neutre cu firmele de IT din toată țara, iar seria evenimentelor Community Day aduce împreună întreaga comunitate a pasionaților de tehnologie. 

Florin Cardasim, Managing partner Strongbytes & Co-fondator Codecamp le-a spus viitorilor cursanți:Cea mai importantă valoare pe care o caută angajatorii și e recomandat să o dezvoltați în propria voastră viață este încrederea. Economia, relațiile interumane, evoluția – toate se bazează pe asta. Pe încrederea în forțele proprii”. 

Toți cei din public, interesați de oportunitatea unei cariere în IT și de cursurile Școlii informale de IT, au primit insight-uri despre piața muncii din domeniu, direct de la reprezentanții firmelor de profil, de la mentorii practicieni, dar și de la absolvenții care s-au angajat în companiile software.   

Florin Neica, de exemplu, a absolvit cursurile de Intro in IT, Software Testing și Test Automation. 

„Lucrez de mai bine de 2 ani în IT. Am început cu un internship la Ness România. La bază, sunt economist și, deși nu am urmat o facultate de profil, am reușit să ajung într-o companie software”.

Premiată inclusiv de ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) si la Gala PIN Awards, Școala informală de IT este un partener de încredere al marilor angajatori din domeniu și câștigă timp pentru oameni, oferindu-le șansa de a învăța programare, testare software, analiză de business, UX design, administrare baze de date sau RPA development, indiferent de vârstă.  Peste 120 de mentori predau cele mai moderne tehnologii. 

 Mai multe detalii pe: scoalainformala.ro 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).