Publicația industriei TECH regionale

UNbreakable România – concurs național de securitate cibernetică pentru liceeni și studenți

București, 8 octombrie 2020Bit Sentinel, companie specializată în securitate cibernetică, anunță UNbreakable România, concurs național de securitate informatică de tip „Capture de flag” pentru liceenii și studenții din România. Acesta va avea loc în perioada 16-18 octombrie 2020 și are ca scop educarea noii generații de hackeri etici și ghidarea acestora către o carieră de succes în securitate cibernetică. Bit Sentinel este coordonator tehnic al evenimentului.
 „La nivel global este o lipsă acută de experți în securitate cibernetică, care se adâncește pe zi ce trece. În acest context, în Luna Europeană a Securității Cibernetice, ne propunem să aducem în România un eveniment competiție prin UNbreakable România și, astfel, să oferim tinerei generații spațiul unde să poată testa și aprofunda cunoștințele acumulate în școală în acest domeniu. Vizăm viitori specialiști în securitate cibernetică, de aceea am gândit această competiție ca pe o oportunitate oferită tinerilor pasionați, pentru că astfel vor putea experimenta și înțelege cum funcționează o infrastructură și, mai ales, cum să găsească vulnerabilități pentru a identifica mai apoi metode de protecție în fața atacatorilor cibernetici”, a explicat Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel.
 Tinerii înscriși în competiție vor avea posibilitatea de a rezolva exerciții de algoritmică, de apărare cibernetică, de răspuns la incidente și investigații informatice, de identificare și remediere a vulnerabilităților din sisteme IT într-un mediu controlat.
 Participarea la competiția UNbreakable România este individuală, iar înscrierea concurenților este gratuită, direct pe site-ul competiției, accesând acest link.
 „Ne dorim ca această inițiativă să vină în sprijinul mediului academic dar, mai ales, să fie o olimpiadă pentru elevi și studenți. Se vor face clasamente pentru liceele și universitățile înscrise, pe lângă cele de județ. În acest mod, vom încuraja performanța pentru tânăra generație, mai ales că România este o țară cu foarte mult potențial în ceea ce privește domeniul IT și, în mod particular, securitatea cibernetică. Dezvoltarea tehnologică și digitalizarea accelerată din 2020 aduc vectori noi de atac cibernetic pentru care trebuie construite în mod constant protecții. Din acest motiv, este necesară implicarea activă în formarea noilor generații de specialiști în securitate cibernetică”, a completat Andrei.
 Concursul va premia primii trei cei mai buni participanți care vor înregistra cele mai bune punctaje în urma competiției. Premiile constau în gadgeturi în valoare totală de 750 de euro.
 Inițiativa UNbreakable România își propune să organizeze aceste concursuri naționale periodic, pentru a motiva și a încuraja tot mai mulți tineri să se specializeze în acest domeniu de activitate. Competiția se va desfășura în primă fază la nivel național, urmând să fie organizate și evenimente locale sau regionale. În urma tuturor evenimentelor se vor face clasamente pe licee, universități și județ.
„Prin UNbreakable susținem agregarea comunităților locale și regionale de securitate, pornind din mediul educațional și mizând pe faptul că spiritul competițional va crește din ce în ce mai mult nivelul competențelor celor implicați. Avem încredere că acest model va susține în viitorul apropiat nivelul de profesioniști și va genera noi produse de securitate, pornite de tinerii români, cu impact global”, a declarat Cristian Pațachia-Sultănoiu, Development & Innovation Manager la Orange România.
 
UNbreakable România este organizat de către Bit Sentinel în parteneriat cu Orange România și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.  Înregistrările pentru concurs și alte informații referitoare la competiție sunt disponibile pe website-ul oficial: https://unbreakable.ro/ 
Andrei Avădănei, CEO Bit Sentinel

Distribuie și tu:

RECOMANDATE

Articole similare

7 ani de #FabLab în Iași

Asociatia Fab Lab Iași sărbătorește 7 ani de la deschiderea primului său spațiu de coworking, timp în care a devenit un catalizator al inovației tehnologice,