Publicația industriei TECH regionale

Ce înseamnă intrarea Facebook pe piața criptomonedelor și de ce va afecta industrii întregi, de la Fintech la Marcom și eCommerce

Facebook schimbă din nou regulile jocului – de data aceasta nu e vorba doar despre felul în care comunicăm sau ne promovăm anumite produse.

Acum este vorba despre factorul cheie ce pune totul în mișcare: banii.

În acest sens, 18 iunie pare a fi o dată extrem de importantă și asta deoarece e de așteptat ca Facebook să anunțe intrarea pe piața criptomonedelor, un proiect desfășurat sub supravegherea lui David Marcus, fost Președintre PayPal  și VP Facebook Messenger.

Conform TechCrunch, Libra ar urma să fie numele monedei despre care deja se știu următoarele:

>>> Moneda ar urma să fie transferată fără taxe suplimentare prin intermediul produselor Facebook, inclusiv Messeger și Whatsapp

>>> Facebook lucrează la un sistem de implementare a criptomonedei în interiorul Facebook Ads

>>> Pentru a elimina problemele cauzate de fluctuațiile de prețuri din timpul unei plăți sau a unui proces de negociere, Libra ar urma să fie o monedă cu preț stabil

Pentru a avea o mai bună perspectivă asupra zonei cryptocurrency, Facebook dorește să creeze o fundație independentă care să administreze Libra, mutare ce ar permite rețelei să evite reglementările legate de faptul că deține prea multă putere asupra unei monede globale.

Putere ce va fi dată de rolul major pe care Libra îl va juca în industrii diverse & complexe: de la felul în care e organzat sistemul de plăți, până la facilitarea micro-tranzacțiilor pentru articolele din Facebook Ads și la schimbul financiar din eCommerce.

Ultimele detalii legate de intrarea Facebook pe piața criptomonedelor vor fi dezbătute la iCEE.fest: UPGRADE 100, alături de Aviv Lichtigstein, CEO & Fondator la 101 Blockchains – o nouă prezentare în acest sens fiind inclusă pe scena principală – agenda completă este aici.

Cel mai mare festival din regiune dedicat transformărilor provocate de internet și tehnologie – aici în detaliu cum arată programul – va avea loc la București, joi si vineri, săptâmâna acesta, organizatorii anunțând o agendă cu peste 180 de speakeri de la marile companii din digital si tehnologie.

Google și Facebook vin la Bucuresti cu cel mai mare număr de speakeri și traineri din istoria de 8 ani a festivalului.

  • Vezi aici detaliile legate de prezența și contentul oferit de Facebook și Google la festival.

Pe site-ul UPGRADE 100 găsești studii de caz spectaculoase și un preview a ce va fi pe scena festivalului care va avea loc în București, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.

Celor 11 linii de conținut se adaugă speakeri-vedetă precum Salim Ismail, co-fondator „Singularity University”, Marcus Shingles, ex-CEO XPRIZE Foundation, psihologul Davin JP Phillips sau futurologul Matthew Griffin.

iCEE.fest: UPGRADE 100 este realizat cu sprijinul Orange, Nissan, George / BCR, Coca-Cola, GLO, mPlatform, MedLife, Verizon Media, MedLife, Majoritas Academy și a altor susținători.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.