Publicația industriei TECH regionale

101 tineri antreprenori intră în incubatorul Future Makers

Ediția 4 a competiției Future Makers oferă premii în valoare de 20.000 euro, incubare, mentorat internațional și conectare cu fonduri de investiții pentru 35 de start-ups din România, Bulgaria, Grecia, Ungaria și Serbia. 

Cei 101 Future Makers sunt fondatori ai celor 35 de start-up-uri selectate în Future Makers 2021 și vin cu business-uri în tehnologie (23%), sustenabilitate (14%), educație (14%), travel & food (14%), marketplace (9%), sănătate mentală (6%), social (6%) sau fintech (3%). Printre echipele finaliste se numără case printate 3D din materiale reciclate, un dispozitiv IoT de înot pentru nevăzători, costum rezistent la foc pentru civili, soluții VR pentru depresie și fobii, AI & data pentru a prezice dinamici sociale sau dispozitiv edtech pentru folosirea independentă a sistemelor de videoconferință de către copii.

Participanții beneficiază de mentorat din partea unor experți și antreprenori din 15 de țări, peste 30 de ore de ateliere antreprenoriale, de tehnologie și foresight, acces la experți în industrie, acces pe 3 ani la platforma  globală de educație și networking geneSIS, pitch-uri în fața unor fonduri de investiții și membership în comunitatea internațională Futures Space.

De asemenea, cele 35 de echipe participante vor avea ocazia să își prezinte ideile în fața juriului Future Makers în 17 noiembrie pentru premii de 20.000 de euro, în cadrul Future Summit, eveniment internațional dedicat trendurilor viitorului ce va avea loc în perioada 15-21 noiembrie. 

“Future Makers a pornit acum 4 ani de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările generate de aceasta. Lumea s-a schimbat accelerat în ultimul an și credem că startup-urile și tinerii antreprenori sunt cei ce pot ajuta România și regiunea să beneficieze de oportunitățile acestor schimbări. Susținem alături de partenerii noștri anul acesta 101 antreprenori cu know-how, acces la rețele globale și suport financiar pentru idei la început de drum din 5 țări din Europa Centrală și de Est”, Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

Printre câștigătorii Future Makers din anii trecuți se numără Polymore (algoritm AI de selecție a deșeurilor plastice), ACT (set de tacâmuri flexibile pentru persoane cu artrită), ART Link (soluție de realitatea augumentată pentru artiști), Aventurile Tzitzi-Poc (teatru și AR pentru copii), Synovius (protoze pentru recuperare medicală), CardioMedive (dispozitiv medical ce analizează parametrii vitali esențiali), EcoTree (platformă de waste management), I’m Fine (aplicație de conectare a pacienților cu psihoterapeuți) sau Veltra (biciclete din bambus).

Future Makers este organizat de Social Innovation Solutions și co-organizat de Global Shapers Bucharest Hub cu sprijinul Raiffeisen Bank și Enel România, alături de fondurile de investiții Roca X, Smart Capital, Tilia Ventures si V7 Capital.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.