Publicația industriei TECH regionale

Cu ajutorul extensiei YOXO pentru Chrome, clienții au contribuit la plantarea a 2 hectare de pădure în comuna Călugăreni

YOXO, primul abonament de mobil 100% digital din România, continuă seria de inițiative dedicate protejării mediului și reducerii amprentei de CO2 prin lansarea unei noi versiuni a extensiei YOXO pentru Chrome și implicarea clienților în plantarea a 2 hectare de pădure, în Călugăreni, județul Giurgiu.

YOXO Forest – prima pădure digitală, devenită realitate

Noua direcție de business a bradului YOXO, ce prioritizează grija față de mediu și un comportament responsabil față de natură, se traduce nu doar prin acțiuni de reducere a emisiilor de CO2 asociate mediului digital ci și prin acțiuni mult mai palpabile în mediul offline. O astfel de inițiativă este cea realizată pe 26 noimbrie 2022, în cadrul căreia au fost plantate 2 hectare de pădure în comuna Călugăreni, județul Giurgiu cu ajutorul asociației Plantăm Fapte Bune în România.

O contribuție importantă în susținerea acestui proiect au avut-o clienții YOXO care au downlodat extensia pentru Chrome, dar și voluntarii implicați direct în această acțiune din care a facut parte inclusiv echipa YOXO, alături de parteneri, colaboratori și prieteni. Astfel, pentru fiecare extensie descărcată și instalată a fost plantat un copac în YOXO Forest, clienții devenind o componentă activă a campaniei de plantare prin implicarea lor directă.

Mai informat pentru binele mediului înconjurător

Recent, YOXO a lansat o nouă versiune a extensiei YOXO pentru Chrome ce permite tuturor celor care o instalează să vadă efectul activității lor din mediul online asupra naturii, în funcție de obiceiurile pe care le au. Prin această inițiativă, YOXO continuă demersul prin care își propune să crească nivelul de conștientizare în rândul clienților despre modul în care pot reduce impactul asupra planetei asociat activităților din online. Astfel, clienții vor putea să facă alegeri conștiente și vor putea să își adapteze comportamentul atunci când stau pe net, pentru a-și reduce în mod responsabil propria amprentă de CO2.

Noua versiune a extensiei YOXO pentru Chrome permite clienților:

  • să urmărească consumul de CO2 generat de activitatea lor din mediul online din ultimele 7, 14 sau 30 de zile.
  • să vadă numărul de grame de CO2 economisit, dar și câte grame de CO2 mai trebuie să economisească pentru a salva unul sau mai mulți copaci.
  • să vizualizeze activitățile care au generat cea mai mare cantitate de CO2 (social media, căutări online, apeluri video) și cum a evolut procentual această cantitate.
  • să primească recomandări personalizate cu sfaturi despre ce pot face pentru a fi mai responsabili față de natură atunci când navighează pe internet
  • să obtină cât mai multe insigne digitale care arată comportamentul responsabil pe care il au și grija față de natură

În plus, prin modul în care a fost dezvoltat și prin funcționalitățile pe care le oferă, YOXO adresează în mod natural principalele provocări ale clienților când vine vorba despre responsabilitatea față de mediu. Prin simpla alegere de a deveni client YOXO, aceștia contribuie la protejarea naturii. Astfel, activarea unui număr nou ori portarea unui număr existent se întâmplă 100% digital, iar aceasta presupune zero deplasări făcute în magazine și contribuie la reducerea poluării asociate transportului. De asemenea, tehnologia eSIM elimină plasticul folosit de cartelele SIM clasice.

Mai multe recomandări despre cum poți reduce amprenta de CO2 din medul online sunt disponibile aici:  yoxo.ro/eco/

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Peste 50 de nominalizări la PIN AWARDS 2024!

Multe companii au nominalizat în echipă. În total, au fost 98 de nominalizări, iar pe lista finală au ajuns 40 de companii, persoane și inițiative înscrise care vor fi publicate pe site-ul galei PIN awards: www.pinawards.ro