Publicația industriei TECH regionale

Vitacom Electronics: sectorul construcțiilor susține creșterea pieței de electro-retail din Iași

Piața construcțiilor din Iași s-a raliat în 2017 trendului național de dezvoltare, pe fondul creșterii consumului și  încrederii investitorilor în economie, dar și a cererii crescute din partea clienților finali. Creșterea a fost raportată mai ales pe segmentul rezidențial, acolo unde dezvoltatorii au construit aproximativ 3.000 de noi locuințe în Iași și în zonele limitrofe – Miroslava, Poiana Lupului și Ciurea.
Această creștere a influențat pozitiv afacerile Vitacom Electronics din regiune, unul dintre jucătorii de tradiție de pe piața de electro-retail. Așadar, compania a înregistrat în 2017 un volum al vânzărilor de aproximativ 8.500 de produse comercializate, peste 50% dintre acestea adresându-se segmentului rezidențial.
Categoriile de produse cele mai solicitate atât de constructori, cât și de clientul final, vin din partea de conectică, iluminat, securitate, smart living şi timp liber. O cerere foarte mare a fost raportată pentru camerele video de supraveghere, peste 1.000 de unități comercializate anul trecut. De asemenea, becurile cu LED sau halogen și cablurile de date FTP și UTP au înregistrat vânzări peste media obișnuită.
În ceea ce privește sezonalitatea, creșterea volumelor din vânzări a coincis cu sezonul construcțiilor, fără a exclude lunile octombrie și noiembrie, atunci când noile locuințe au fost date spre folosință.
Pentru anul 2018, Vitacom Electronics vizează o creștere de cel puțin 20% a volumelor pentru reprezentanța din Iași, respectiv peste 10.000 de articole și produse comercializate. Obiectivul companiei este ca peste 50% din acest volum să fie reprezentat de produsele pentru segmentul rezidențial, în linie cu rezutatele din 2017.

Despre Vitacom Electronics

Vitacom Electronics este prezentă pe piața locală din 1991, oferind produse și accesorii electronice competitive și avantajoase pentru clienții finali, fapt susținut de distincția International Gold Star for Quality, precum și de numeroase titluri acordate de Camerele de Comerț și Industrie.
Portofoliul companiei cuprinde două branduri proprii, WELL și CHROME, recunoscute la nivel național și internațional, precum și produse aparținând unor branduri  recunoscute la nivel Mondial, precum: GP Batteries, Konig, Valueline, HQ, Maxell, Goobay, Fixpoint, NGS, Trevi, Apacer, Mercusys, K&M, Powerwalker, Skross.
Dacă vrei să afli mai multe despre ce se întâmplă în industria din Iași și nu numai, click aici.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.