Publicația industriei TECH regionale

Trained Parking – tehnologie dezvoltată de inginerii de la Continental Iaşi

Echipa Continental din Iaşi lucrează în prezent la dezvoltarea sistemului Trained Parking, care înregistrează şi stochează secvenţa unei proceduri de parcare, astfel încât atunci când trebuie să lase iar autoturismul în acelaşi loc, şoferul conduce maşina până unde a început înregistrarea şi, la atingerea unui buton, vehiculul efectuează independent proce­dura de parcare învăţată anterior.
„Procedurile de parcare, cum ar fi din faţa casei în garaj, arată cât de eficientă este deja automatizarea în vehiculele existente“, a explicat Alfred Eckert, şeful departamentului Advanced Technology din cadrul diviziei Chassis & Safety din Continental.
„Când vine vorba de repetarea proceselor, automatizarea este deja imbatabilă din punctul de vedere al fiabilităţii. în plus, tehnologia devine din ce în ce mai performantă în ceea ce priveşte detectarea şi reacţia în cazul situaţiilor schimbătoare“, a adăugat acesta. Pentru funcţia de Trained Parking, Continental utilizează senzori deja disponibili în maşină, cum ar fi camerele şi radarele, pentru a detecta împrejurimile.
Următorul pas de dezvoltare este versiunea complet automatizată, care nu necesită supravegherea şoferului.
Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. De asemenea, compania este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti.
Anul trecut numărul angajaţilor Grupului Continental a urcat la 18.200, devenind cel mai mare angajator din industria auto locală, depăşind inclusiv grupul Renault, care are un total de aproximativ 18.000 de salariaţi, dintre care peste 13.800 în cadrul Automobile Dacia.

Articol de Bogdan Alecu, publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2017

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.