Publicația industriei TECH regionale

Târgul de Cariere se întoarce cu un nou sezon și mii de oportunități profesionale. Sunt așteptați peste 20 000 de candidați 

Targul de cariere, Fab Lab

De-a lungul anilor, Târgul de Cariere a devenit un reper în ceea ce privește organizarea evenimentelor de recrutare și employer branding, iar acest lucru este ilustrat de numărul mare de companii și candidați care participă sezon de sezon la aceste evenimente.

Ediția din primăvara acestui an a reunit 19 246 de candidați și 204 angajatori, care au oferit un total de 8 765 de locuri de muncă. De asemenea, Târgul de Cariere a înregistrat un număr de 75 561 de vizitatori online, în timp ce interviurile cu reprezentanții companiilor, transmise direct de la evenimente, au avut un număr de 25 800 de vizualizări. În ceea ce privește profilul candidaților prezenți la ediția precedentă, categoria majoritară, din punctul de vedere al grupei de vârstă, a fost cea a participanților între 18 și 25 de ani. Deși cea mai mare parte a candidaților au fost entry level, ponderea persoanelor cu experiență de peste cinci ani în câmpul muncii a crescut semnificativ comparativ cu anul trecut. Statisticile arată că 27% dintre participanții din sezonul anterior au mai mult de cinci ani de experiență de muncă.

Piața muncii devine din ce în ce mai dinamică, iar companiile și candidații trebuie să fie la curent cu ultimele tendințe și să se adapteze constant la acestea. Și ce mod mai bun de a lua pulsul mediului mediului profesional decât participarea la Târgul de Cariere?! Târgul de Cariere se întoarce cu un nou sezon de evenimente și pune piața muncii în mișcare în cinci dintre cele mai importante orașe ale țării și capitala Republicii Moldova: Cluj-Napoca (9-10 octombrie), Iași (13-14 octombrie), Chișinău (27-28 octombrie), Brașov (3-4 noiembrie), Sibiu (10-11 noiembrie) și Târgu Mureș (22 noiembrie). Indiferent dacă ești în căutarea unui loc de muncă, dorești să iei pulsul mediului profesional, urmărești atragerea de talente în compania ta sau creșterea notorietății brandului de angajator, la Târgul de Cariere faci un pas important spre îndeplinirea obiectivelor tale. La ediția precedentă, au luat parte peste 19 000 de candidați, iar organizatorii așteaptă un număr chiar mai mare la evenimentele din toamna aceasta, dat fiind feedback-ul pozitiv primit din partea participanților și interesul crescut al acestora de a interacționa față în față cu angajatorii și de a primi răspunsuri utile la întrebări, dar și sfaturi prețioase de carieră.

Numeroase companii locale și internaționale vor participa la evenimentele de recrutare din toamna acestui an, iar reprezentanții acestora așteaptă cu nerăbdare să interacționeze direct cu participanții și să le prezinte variate oferte de angajare. Asemeni edițiilor precedente, și de data aceasta vor fi prezente companii din diverse domenii de activitate, precum: inginerie și IT, producție și tehnică, auto si automotive, HoReCa, logistică și transport, telecomunicații, comerț, marketing și comunicare, servicii și BPO, resurse umane, financiar, bancar, farmaceutic, medical și nu numai. Printre zecile de companii care, deja, au confirmat prezența la Târgul de Cariere se numără: Bosch, Emerson, SoftServe, Genpact, MHP, Bertrandt, E.ON, Steelcase, Stada, Marquardt, Alstom, Elflein Transport GmbH, Expleo Group, Schaeffler, Retrasib sau Atoss.

Chiar dacă în era digitală este foarte simplu să aplici online pentru un anumit job, interacțiunile față în față cu angajatorii sunt esențiale și te pot ajuta să obții mai ușor un loc de muncă. În același timp, evenimentele de recrutare organizate fizic oferă companiilor oportunitatea de a câștiga mai multă notorietate pe piața muncii, prin expunerea brandului de angajator, dar și de a recruta mai eficient persoane potrivite pentru rolurile disponibile. Așadar, dacă ești pregătit să îți duci cariera la nivelul următor sau să descoperi noi talente, trebuie să ni te alături, a declarat Maria Petruța, PR Manager la Târgul de Cariere.

Mai multe informații despre calendarul și programul evenimentelor din toamna aceasta pot fi consultate pe targuldecariere.ro, dar și pe paginile de social media ale evenimentului – Facebook, LinkedIn, Instagram și Youtube.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare