S

Studenții politehniști se înghesuie să facă perfomanță în matematică

Centrul de Pregatire de Performanță în Matematică (CPPM) de la Universitatea Tehnică Iași are un mare succes în ultima vreme în rîndul studenților politehniști.
„Daca inițial, în 2007, la înființare, umblam cu arcanul după studenți, nu era ușor atunci să găsești doritori pentru un concurs de matematică studențesc, acum avem peste 100 de înscriși în fiecare an”, ne spune profesorul Marcel Roman, șeful departamentului.
Atitudinea le-a fost schimbată de dorința firmelor de IT de a angaja astfel de absolvenți
Schimbarea de atitudine se datoreaza firmelor de IT, care au venit la deschiderile anuale și au spus cu subiect și predicat că sunt foarte interesați de absolvenți cu o foarte solidă pregatire în matematică pentru departamentele de Research.
„Studenți de-ai noștri au fost angajați la firme de IT fără testare numai când au văzut ca au premii internaționale la matematică. Li s-a spus că diploma arată că sunt capabili de înaltă performanță, ceea ce ii califică pentru orice tip de activitate din firmă. Saltul tehnologic, până la urmă, îl obții de la departamentul de Research”, este convins Marcel Roman.
Dupa testarea celor peste 100 de studenți înscriși, sunt păstrați numai 16 studenți dintre care numai 6 vor intra în echipa olimpică a Universității Tehnice.
Marcel Roman lucrează voluntar la acest Centru, împreună cu alți trei profesori, și predă matematica la Facultățile de Automatică și Calculatoare, Electronică și Construcții.
Mai toți studenții care au trecut prin echipa de matematică a TUI au ajuns în poziții foarte importante – la Universitatea Tehnică din Munchen, la Sheffield, lucrează in business, în pozitii cheie în R&D la Amazon, la Continental.
Echipa participă atât la concursuri studențești interne cât si la I-Olypm, organizată online de universitatea Ariel din Israel, la ultima editie au participat peste 200 de echipe din toata lumea, la International Mathematics Competition for University Students (IMC), sau la SEEMOUS, olimpiada internațională de matematica studențească ce a avut o editie și la Iași, în 2014, unde președintele comitetului de organizare a fost chiar Marcel Roman.
Viitoarea editie SEEMOUS va avea loc tot la Iași, in perioada 28 februarie – 5 martie 2018.

CategoriesNumarul 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.