Publicația industriei TECH regionale

Startup-ul românesc Plant an App participă la renumitul accelerator de business „500 Startups” din San Francisco

Plant an App, startup românesc specializat în low-code, ce a dezvoltat o platformă pentru crearea de aplicații dedicate companiilor, participă la renumitul accelerator de business „500 Startups” din San Francisco, Statele Unite ale Americii. Compania face parte din a 26 – a Serie a programului, alături de alte 28 de startup-uri din întreaga lume, specializate preponderent în tehnologie. „500 Startups” durează 4 luni și se va încheia cu Demo Day pe 19 martie, când Plant an App va susține un pitch în fața a peste 600 de investitori de renume din Silicon Valley. 

La „500 Startups”, echipa Plant an App ia parte la traininguri, workshop-uri, întâlniri cu mentori și persoane de succes din diverse companii. În ediția curentă a acceleratorului din San Francisco, Plant an App este singurul startup din România, iar produsul cu care participă este o platformă de low-code, cu ajutorul căreia echipele de IT pot crea mai ușor aplicații complexe sau chiar prototipuri simple, accelerând procesul de digitalizare a companiilor de până la 20 de ori. Plant an App își propune să atragă o investiție de până la 2 milioane de dolari. 

Echipa din Silicon Valley este formată din Bogdan Lițescu, CEO & Founder, Alex Gavril, CMO și Radu Niculcea, Customer Succes Manager, în timp ce echipa din România lucrează în continuare la dezvoltarea de noi funcționalități ale platformei.  

„Doar 1% dintre companiile care aplică la 500 Startups în San Francisco sunt acceptate în program. Pentru noi a fost în primul rând o validare a viziunii, a produsului, a echipei și a pieței. Oportunitățile care se deschid sunt imense. Suntem în inima hub-ului global de tehnologie. Ce urmează pentru noi este ridicarea unei runde de investiții, extinderea biroului de vânzări din SUA, parteneriate și dezvoltarea în continuare a unui produs revoluționar”, a declarat Bogdan Lițescu, CEO Plant an App.

Pentru Plant an App, participarea la acceleratorul 500 Startups reprezintă una dintre cele mai mari reușite de până acum, pentru contactul direct cu mentori și investitori importanți, dar și pentru expunerea la un ecosistem internațional de business. Prin prezența la accelerator, Plant an App și-a extins portofoliul de clienți, adăugând companii din Africa, Statele Unite ale Americii sau Europa și vizează deschiderea unui birou în SUA. 

Plant an App susține companiile în procesul de dezvoltare digitală accelerată 

Plant an App activează în domeniul low-code, un sector tehnologic proaspăt, aflat în plină dezvoltare. Conform Gartner 2019 MQ for Enterprise Low Code Application Platforms, până în 2024, 65% din activitatea de dezvoltare software la nivel mondial va fi realizată cu tehnologie low-code. Serviciul oferit de Plant an App se referă la dezvoltarea instrumentelor necesare pentru digitalizarea proceselor interne din companii. Soluțiile au o eficiență mai mare prin posibilitatea de a fi create repede, într-un mod cât mai flexibil, adaptat pe nevoile fiecărei entități. 

Startup-ul românesc este prima platformă de low-code care acordă o atenție ridicată programatorilor, conducând la un mediu care încurajează puternic colaborarea între rolurile tehnice și non-tehnice în proiecte de dezvoltare, într-o companie și nu numai. Cel mai apreciat aspect de către programatori este faptul că platforma îi încurajează să construiască soluții care integrează propriul cod, propriile aplicații, construind astfel sisteme extrem de complexe. Detalii complete sunt disponibile pe https://www.plantanapp.com/

Pentru 2020, Plant an App și-a propus deschiderea unui birou permanent în SUA, care va fi condus de Reza Garrow, fost vicepreședinte Strategic Delivery în Equifax, a doua cea mai mare organizație de tip Birou de Credit din Statele Unite ale Americii. În timpul petrecut la Equifax, Reza Garrow a dezvoltat unele dintre cele mai complexe sisteme IT din companie, prin intermediul Plant an App. Astfel, pentru că i-a plăcut foarte mult platforma, a ales să se alăture startup-ului, într-un moment de creștere. 

Planurile pentru divizia din SUA includ dezvoltarea unei echipe de vânzări și suport. Totodată, compania își mai propune și creșterea operațiunilor din România, extinderea rețelei internaționale de parteneri, dar și expansiunea pe piața din Europa. 

„500 Startups” a fost desemnat în Annual Global League Tables lider global pentru mai multe categorii în sectorul Venture Capital: „Cel mai activ investitor global după numărul de tranzacții Venture Capital”, „Cel mai activ investitor early-stage după numărul de tranzacții Venture Capital”, „Cel mai activ Venture Capital în sectoarele software, media, bunuri de consum și recreere”. 

Despre Plant an App 

Plant an App este o platformă de dezvoltare low-code care ajută companii din întreaga lume să construiască software de business mai rapid și să își accelereze transformarea digitală. Abordarea Plant an App presupune ca timpul necesar pentru crearea și lansarea soluțiilor software să fie mai mic. 

Pe lângă funcționalitățile caracteristice de low-code, Plant an App vine cu peste 20 de module (API Builder, Form Builder, Advanced Search Engine etc.), integrări și acțiuni reutilizabile și extrem de configurabile. Detalii complete sunt disponibile pe https://www.plantanapp.com/ 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Peste 50 de nominalizări la PIN AWARDS 2024!

Multe companii au nominalizat în echipă. În total, au fost 98 de nominalizări, iar pe lista finală au ajuns 40 de companii, persoane și inițiative înscrise care vor fi publicate pe site-ul galei PIN awards: www.pinawards.ro