Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Sfaturi pentru antreprenorii români de la Plant an App, startup participant la acceleratorul internațional de business 500 Startups - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Sfaturi pentru antreprenorii români de la Plant an App, startup participant la acceleratorul internațional de business 500 Startups

 Plant an App, startup românesc specializat în low-code, ce a dezvoltat o platformă pentru crearea de aplicații dedicate companiilor, a participat pe 26 martie la Demo Day, sesiunea de pitch-uri finale a acceleratorului de business 500 Startups. La eveniment au participat peste 1.600 de investitori din întreaga lume. În urma acestei experiențe, echipa Plant an App vine cu o serie de sfaturi și recomandări pentru antreprenorii români.

Dată fiind situația creată de pandemia COVID-19, acceleratorul de business 500 Startups din San Francisco, Statele Unite ale Americii, a decis anularea evenimentului fizic Demo Day și mutarea acestuia în online, prin ediția Digital Demo Day. Aceasta a fost o metodă prin care investitorii și startup-urile participante să continue să interacționeze. Sesiunea a fost accesibilă prin Facebook și YouTube atât pentru investitori, cât și pentru publicul larg, prin transmitere live. 

Unicitatea evenimentului a venit și din faptul că experiența prezentărilor în regim de live stream a fost completată de cea de interacțiune realizată în spațiul digital cu ajutorul aplicației Slack. Investitorii au fost invitați într-un domeniu de Slack dedicat, având acces liber pentru a naviga în orice canal public, alocat fiecărui startup participant. Astfel, startup-urile s-au putut prezenta similar unui eveniment fizic, cu un „stand” unde au fost expuse atât materiale de informare și detalii importante despre companie, cât și construirea unei experiențe de „activare”, fiind toată echipa prezentă în acest mediu. 

În total, 28 de startup-uri de tehnologie și nu numai, din 13 țări, au susținut pitch-uri în prezența a peste 1.600 de investitori din Sillicon Valley, dar și din alte regiuni ale lumii. Pentru Plant an App, 500 Digital Demo Day a generat cel puțin 30 de conversații noi cu investitori din Statele Unite ale Americii, Europa și Asia. În urma acestor discuții introductive, antreprenorii români își propun deschiderea unei runde de investiții de tip seed funding în care să atragă aproximativ 1,5 milioane de dolari. 

„500 Startups Demo Day este un ritual de trecere în viața unui start-up. Marchează sfârșitul unui program intens în urma căruia ne-am găsit identitatea și am maturizat procesul de creștere. Pentru investitori, acest lucru înseamnă că suntem foarte bine echipați pentru succes. De aceea, în urma evenimentului am fost abordați de peste 30 de investitori noi din toată lumea”, a declarat Bogdan Lițescu, CEO Plant an App. 

Cele mai importante 5 lucruri pe care Plant an App le-a învățat în urma participării la Demo Day 500 Startups și sfaturile pentru antreprenorii români 

  • Agilitatea nu este doar o virtute asimilată, ci un mușchi care trebuie antrenat continuu
  • Nevoi și dorințe, nu doar produse și soluții
  • Abilitatea de a executa este principalul diferențiator în ochii investitorilor
  • În Silicon Valley, Venture Capital + Startups = Business as Usual
  • Un accelerator vine cu multe beneficii. Cel mai mare este, de departe, legat de accesarea unei rețele extinse de conexiuni valoroase, de la mentori și investitori până la alte startup-uri și alumni

Ce le recomandă acum reprezentanții Plant an App antreprenorilor români care își doresc să participe la un astfel de accelerator este să nu aștepte momentul ideal. Orice viziune antreprenorială trebuie susținută de o acțiune imediată. Rolul fundamental al unui accelerator ca 500 Startups este de a pregăti antreprenorii pentru un mediu de business intens.

Mai mult, cei care își doresc acest lucru trebuie să țină cont că, pentru a intra într-un astfel de accelerator, competiția este mare. Plant an App a avut șansa de a fi acceptat de la prima încercare. 

Extrem de important pentru un antreprenor este să își construiască o rețea activă de conexiuni în Venture Capital. Aici e vorba de investitori care sunt tot timpul atenți și prezenți în lumea antreprenorială. Plant an App, de exemplu, a avut șansa să fie un business invitat în 500 Startups de către unul dintre parteneri. De aceea, este esențial pentru un antreprenor să fie constant conectat la mediul de business. 

„Experiența noastră în 500 Startups a venit cu multe cunoștințe noi, experiențe de lucru, tipuri noi de activități și formarea de conexiuni într-o lume de business căreia, până în acel moment, când am accesat efectiv programul, nu simțeam că îi aparținem. Acum avem o perspectivă de insider valoroasă și ne simțim pregătiți pentru orice provocare occidentală. Simțim că e de datoria noastră să transmitem tuturor antreprenorilor din România încrederea de a face pasul spre venture capital, spre a iniția discuții cu comunități de startup-uri din întreaga lume, dar și de a pleca la drum cu ambiții mari”, a explicat Alex Gavril, CMO Plant an App.

Despre Plant an App

Plant an App este o platformă de dezvoltare low-code care ajută companii din întreaga lume să construiască software de business mai rapid și să își accelereze transformarea digitală. Abordarea Plant an App presupune ca timpul necesar pentru crearea și lansarea soluțiilor software să fie mai mic.

Pe lângă funcționalitățile caracteristice de low-code, Plant an App vine cu peste 20 de module (API Builder, Form Builder, Advanced Search Engine etc.), integrări și acțiuni reutilizabile și extrem de configurabile. Detalii complete sunt disponibile pe https://www.plantanapp.com/.

Distribuie și tu:

Angajații din IT au ajuns la 16% din totalul angajaților din zona Iașului

Angajații din domeniile IT au ajuns la 24.000 de persoane, numărul total de angajați din zona urbană a Iașului plus periferiile atinge aproximativ 150.000 de persoane
mai bine de 20% dintre cei 24 de mii de salariați lucrează în primele două companii din ierarhia angajatorilor locali: Amazon și Continental.

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare