Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Școala Informală de IT anunță extinderea activității în Craiova - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Școala Informală de IT anunță extinderea activității în Craiova

Craiova, 21 septembrie 2017 – Școala Informală de IT, cel mai important proiect de educație alternativă și reconversie profesională din România, își extinde activitatea în Craiova.
Școala Informală de IT este prezentă în, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, orașe cu potențial de dezvoltare pe piața IT&C, și se adresează persoanelor pasionate de tehnologie care își doresc o carieră în IT și companiilor locale din domeniul IT & Software dornice să recruteze personal bine pregătit, dotat cu aptitudini și competențe practice testate de specialiști în domeniul IT.
Schimbăm paradigma în educație și formarea profesională printr-un model orientat pe cursant și pe nevoile acestuia. Interacțiunea din sala de curs, tehnicile moderne de învățare și experiența mentorilor creează un model inedit. Punem accent pe calitatea oamenilor, iar rezultatele se vad în procentul mare de angajare a absolvenților (peste 70%). Craiova este un mare centru universitar și poate deveni în mod real un HUB Tehnologic pentru regiunea de sud. Școala Informală de IT susține comunitatea locală și companiile de programare în dificilul proces de pregătire a resursei umane, a declarat George Ciulacu, Site Manager, Școala Informală de IT Craiova.
Pe o piață a IT-ului tot mai competitivă la nivel global, firmele din România urmăresc continuu atât să își crească calitatea serviciilor lor cât și numărul angajaților. Tipologia angajatului clasic s-a schimbat, evoluează și e nevoie de tot mai multe cunoștințe: atât soft, tehnice, dar și de business din alte domenii. Școala Informală de IT vine în ajutorul firmelor oferindu-le persoane pregătite într-un context foarte apropiat de cel real. O facem cu mentori care sunt experți în domeniu, folosim un curriculum gândit să atingă nevoile firmelor, într-un spirit foarte practic. Candidații trec printr-un proces de selecție riguros, participă la cursuri într-un sistem exigent și sunt pregătiți pentru interviul cu firmele. Urmărim să fim cât mai aproape de firme pentru a înțelege nevoile lor, ținem cont de feedbackul primit și evoluăm odată cu ele, a declarat Sorin Stan, CEO Școala Informală de IT.
Peste 2.200 de persoane au absolvit cursurile Școlii Informale de IT. Orice persoană cu vârsta minimă de 18 ani, cu un istoric academic bun (universitate sau liceu absolvite), cu sau fără experiență profesională, poate fi eligibilă pentru înscrierea la cursurile școlii. Admiterea la cursuri se face pe baza unui proces riguros de selecție. După înregistrare, candidații parcurg trei etape în procesul de selecție. Este o procedură specifică a școlii care urmărește stabilirea competențelor hard și soft ale fiecărui candidat, abilitățile pentru cursul respectiv sau reorientarea acestuia spre o altă disciplină. Prima etapă presupune analiza informațiilor oferite de către candidați la momentul înscrierii pe site. În a doua etapă, candidații susțin un test online contra-timp. Acest test este eliminatoriu. Etapa a treia este un interviu față în față cu candidații care au obținut un rezultat bun la testul anterior. Interviul este susținut cu un specialist HR sau un recrutor.
Peste 120 de companii de software din România au angajat personal din rândul absolvenților Școlii Informale de IT.
Mentorii școlii sunt profesioniști care lucrează în companii de top din industria de programare și înțeleg cu adevărat toate aspectele muncii reale din IT, de la conducerea unor proiecte și a unor echipe mari, până la lucrul cu clienții. 85 de mentori predau în acest moment în școală.
Rolul mentorilor este să aducă în sala de curs modalitatea practică de învățare si sa dezvolte un mediu simulativ care sa replice cat mai fidel mediul de lucru real dintr-o firma de IT. Cursanții interacționează direct cu mentorii școlii în cadrul unor sesiuni interactive, sub forma unor workshop-uri practice și sesiuni de îndrumare care îi pregătesc pe absolvenți pentru procesul de angajare.
Fiecare disciplină este coordonată de un manager selectat pe baza performanței și a experienței practice din domeniul/tehnologia respectivă. Managerii lucrează în companii de top din industria de programare și sunt preocupați de îmbunătățirea tehnicilor de învățare și aducerea în sălile de curs a celor mai noi tehnologii.
Peste 300 de participanți se află în această perioadă în sălile de curs ale școlii și vor fi îndrumați pentru angajare în companiile de IT.
Cifra de afaceri a sectorului de software și servicii IT din România a crescut cu 11,3% în 2016 comparativ cu 2015 și va depăși 4 miliarde de euro în 2017 conform studiului „Software and IT Services in Romania” lansat de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România (ANIS) împreună cu PAC. Prognoza de creștere medie anuală pentru următorii trei ani se păstrează la aproximativ 15%.
Exportul de software și servicii IT a ajuns în 2016 la 2,6 miliarde de euro, cu aprox. 19% mai mult față de 2015, reprezentând 74% din cifra de afaceri a sectorului. Estimările arată că pondere exporturilor în totalul cifrei de afaceri a sectorului este în creștere și va atinge 79% în 2020. În ceea ce privește piața internă, care reprezintă aprox. 26% din veniturile totale ale sectorului, aceasta a înregistrat o scădere față de anul precedent, ajungând la 935 milioane de euro, conform aceluiași studiu ANIS.
Școala Informală de IT a fost lansată în 2013, în Cluj-Napoca, la inițiativa unui un grup de tineri specialiști din IT & Software, Educație, Project Management și Antreprenoriat. Acestora li s-a alăturat în scurt timp o echipă de mentori cu experiență practică și tehnică dobândită în peste zece ani de activitate la cele mai renumite companii de IT. Cursurile se desfășoară în Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.