Școala informală de IT dă startul înscrierilor la Sibiu, începând cu 25 iulie, pentru primele grupe de cursanți. Având experiența a peste 5000 de absolvenți, care în proporție de peste 80% lucrează în companii de IT, Școala informală de IT și-a propus, după succesul dovedit în celelalte șase orașe, să pună Sibiul pe harta IT-ului românesc.
Fondată în 2013, Școala informală de IT a început în 2015 un proces de extindere pe orizontală, acoperind majoritatea orașelor mari din România. Începând din 2020, școala a ajuns și la Sibiu, ca ”o metodă alternativă robustă de educație, ca o șansă la un nou început, pentru oamenii care doresc să se reinventeze profesional și să evolueze personal, să facă o schimbare în carieră”.
”Școala informală de IT vine să completeze nevoia de angajați a companiilor de IT. Noi, având deja experiență și contacte în domeniu, am văzut nevoia, cererea de pe piață”, spune Cătălin Mihacea, mentor și site manager în cadrul școlii sibiene.
Toți membrii Școlii informale de IT din Sibiu sunt oameni cu o experiență de cel puțin 20 de ani în mari companii din industria IT & Software. Astfel, cursanții au acces la profesioniști din industrie, practicieni și nu teoreticieni, care dau mai departe know-how-ul și pasiunea lor.
”Când am decis să deschidem școala și la Sibiu, majoritatea companiilor din oraș voiau să crească numărul angajaților cu 10-15 la sută în perioada următoare. Deși au apărut problemele legate de pandemie, noi am continuat planul de extindere, adaptat la noua situație, și cele mai recente semnale din piață ne indică faptul că sectorul IT își revine”, completează Cătălin Mihacea.
Școala informală de IT a reușit să creeze cadrul educațional pentru ca oamenii să învețe „pe bune”, nu doar pentru a obține diplome. Ea schimbă paradigma clasică de învățare și, prin aceasta, viața cursanților și a familiilor acestora, care primesc șanse reale pentru un nou început profesional. E o experiență aparte, axată pe latura practică, printr-un mix training-coaching-mentorat.
Înscrierile la Școala informală de IT se fac exclusiv online. Există mai multe programe educaționale, adaptate la nivelul de cunoștințe al fiecărui cursant. Atât începătorii, care vor să învețe totul de la zero, cât și persoanele cu o direcție clară de carieră, au șansa de a învăța cele mai căutate și moderne tehnologii. Indiferent de curs, programa ține pasul cu cerințele angajatorilor. Spre deosebire de un sistem clasic de predare, Școala informală de IT pune mare preț pe mentorii proprii.
”Predăm conceptele, dar în același timp se lucrează foarte mult cu exerciții practice, punem preț de interacțiune, pe lucrul în echipă. Din septembrie vom avea ca metodă de predare blending- teaching, un mix între predarea în sala de curs și online. Ne mândrim că 80% dintre absolvenții noștri sunt angajați în domeniu. Ne diferențiază de alte școli similare experiența foarte vastă a mentorilor și orientarea către cursanți. Accentul se pune pe skill-uri, competențe și responsabilități. Vei reuși în IT dacă ești pasionat și vrei să faci așa ceva mai departe”, mai detaliază Cătălin Mihacea.
Pe fondul situației curente de la nivel global, sesiunile de curs de la Școala informală de IT se desfășoară exclusiv în spațiul virtual până în toamnă, dar își păstrează gradul ridicat de interactivitate.
Școala informală de IT a devenit locul unde viața oamenilor se schimbă în bine în cele mai mari 7 hub-uri tehnologice din România: Sibiu, București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, dar și în orice alt oraș de pe harta României și în afara granițelor, datorită cursurilor pe care le oferă la distanță.
Lansarea oficială a Școlii informale de IT Sibiu va avea loc miercuri, 22 iulie, de la ora 15:00. Detalii găsiți aici.
BCR și Fab Lab Iași inaugurează Zbor – un spațiu de explorare dedicat tinerilor
Iași, 7 octombrie 2024. Banca Comercială Română și Fab Lab Iași inaugurează hub-ul Zbor, un spațiu sigur și creativ pentru dezvoltare personală, profesională și socială.