Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Sala Expert Network, un nou proiect de succes pentru Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”

Sala Expert Network de la a fost lansată ieri, în 28 noiembrie 2022 la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”. Această inițiativă a liceului face parte din proiectul Adoptă o clasă pentru Iași și își propune să ofere elevilor o Școală a Viitorului, inclusiv prin designul spațiului de învățare și revoluționarea poziționării mobilierului în sala de clasă. Inițiatorii proiectului consideră că școala are astăzi nevoie de o comunitate de învățare dezvoltată în jurul ei, care să reîntoarcă experiențele de învățare ale absolvenților către actualii elevi. 

Dezvoltarea unor relații de mentorat dintre angajații din compania Expert Network și elevii clasei a X-a B de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, adoptată de aceștia, are ca scop dezvoltarea unui impact major asupra motivării și creșterii rezultatelor acestora. „Apreciem deschiderea și efortul companiei Expert Network de a investi în dezvoltarea elevilor pasionați de informatică și dorința de a inova educația. Toată gratitudinea noastră se îndreaptă către absolventul promoției LIIS 2001 – Vlad Pitaru, Fondator și Director General Expert Network.” a menționat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Prima zi a sălii Expert Network

Inaugurarea sălii a avut loc în 28 noiembrie, ora 10:15  și a fost a 4-a sală de clasă reamenajată în cadrul proiectului Adoptă o clasă pentru Iași. Alături de elevii clasei a X-a B au fost și  clasele a IX-a A, B, a XII-a B la orele de Informatică mentorii din compania Expert Network: Vlad Pitaru, absolvent LIIS promoția 2001 – Fondator & Director General, Ruxandra Ciulu – Manager Resurse Umane,  Cristian Stan – Lider Disciplină.NET,  Sorin Murărașu, absolvent LIIS promoția 2015 – Inginer QA,  Alexandru Cazan – Inginer Software, Ștefan Drăgoi, absolvent LIIS promoția 2019 – Inginer Software, Ioana Făghian – Marketing & Creatoare Conținut, Bianca Dumbravă – Generalist Resurse Umane, Sabina Diac – Generalist Resurse Umane,  Oana Ungurianu – Asistent Administrativ, Vlad Zapodeanu, absolvent LIIS promoția 2016 – Inginer QA, Ștefan Pană, absolvent LIIS promoția 2006 – Manager Proiect Informatic.

Discuțiile fascinante cu elevii despre tehnologii (Dezvoltare software, Soluții Cloud, Ideație, Design și UX, Arhitectură Software, Asigurarea calității – QA), metodologii (Agile, Dev, Ops), dar și despre dezvoltarea competențelor tehnice și non–tehnice (soft skills) au condus către motivarea și determinarea acestora de a-și îndeplini visele. Elevii au fost impresionați de susținerea care se oferă pentru dezvoltarea colegilor prin Academia Expert Network.

Ce spun membrii echipei Expert Network

Implicarea echipei Expert Network a adus liceului bunele practici de management, resurse personale și dezvoltare la LIIS, adaptate nevoilor elevilor.pentru tinerii liceului este cu atât mai important cu cât fiecare dintre angajații companiei Expert Network are un parcurs de carieră personalizat, un mentor alocat, întâlniri periodice cu acesta.

 „Cu toții ne dorim să ne dezvoltăm și să evoluăm. Fiecare este diferit, de aceea creăm parcursuri de carieră personalizate.” – precizează Ruxandra Ciulu, manager resurse umane Expert Network.

Vlad Pitaru, fondator și director general Expert Network i-a îndemnat pe elevi să își urmeze pasiunea și să fie deschiși pentru a aborda lucruri noi. “Suntem și vom rămâne alături de LIIS pentru a vă ajuta să vă pregătiți cât mai bine în perspectiva carierei”, a transmis absolventul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, promoția 2001 – Vlad Pitaru.

Reacțiile aduse de lansarea sălii Expert Network

Elevii clasei a X-a B, coordonați de doamna dirigintă profesor Mihaela Orendovici au transmis tuturor celor prezenți, prin intermediul mesajele pe care și le-au inscripționat pe tricouri, gânduri care însoțesc spiritul LIIS al proiectului Adoptă o clasă pentru Iași:

  • Recunoștința, prețuirea, dăruirea sunt virtuți care te conectează la o lume mai bună!
  • Viitorul se clădește prin fapte și valori autentice!
  • Fii cea mai buna versiune a ta pentru a trece de limitele performanței!

Elevii clasei a X-a B au primit cu multă bucurie sala de clasă în dar, spunând:

Sunt recunoscător companiei Expert Network pentru că ne-au creat un spațiu de lucru modern, un mediu luminous, plin de viață și ne-au asigurat condiții excelente pentru orele de curs.” C.T.

Sunt incredibil de fericit că prin proiectul Adoptă o clasă pentru Iași, compania Expert Network ne-a ales pe noi să ne facă o clasă atât de frumoasă!” M.N.

Mă bucur că Expert Network ne ajută să ne urmărim visul de a avea o carieră în domeniul IT„. R.T.

Infinite aprecieri pentru reprezentanții companiei Expert Network deoarece au ales să investească în viitorul Informaticii și ne-au ales pe noi, elevii clasei a X-a B să contribuim mai departe la dezvoltarea comunității.” M.T.

Pentru fiecare moment pe care îl vom petrece în această sală de clasă vom fi recunoscători toată viața” M.C.

Nu există suficiente cuvinte pentru a vă spune, cât de mult vă mulțumim pentru că ați ales în primul rând să investiți în viitorul nostru, un viitor care abia începe, un viitor al Informaticii. În al doilea rând, vă mulțumim pentru clasa frumos amenajată, care ne va asigura un loc mult mai plăcut și stimulativ pentru învățare. Încă o data, vă mulțumim din tot sufletul pentru darul extraordinar pe care ni l-ați oferit.” B.M.

Doar împreună, vom putea reda Iașului locul pe care îl merită pe harta națională a performanțelor din domeniul industriilor creative” a completat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Director,

Prof. dr. Adina Romanescu

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.