Publicația industriei TECH regionale

România, pe harta celui mai mare eveniment educațional de programare din istorie

Pe 3 decembrie, Hour of Code, inițiativă globală de încurajare a deprinderii de abilități de programare, invită toate școlile și liceele din România să participe și să facă astfel primii pași către a-și pregăti elevii pentru meseriile viitorului.
 
În fiecare an, România este în topul țărilor participante la Hour of Code, în 2017 înregistrând peste 800 000 de entuziaști care au parcurs o oră de programare. ,,În premieră, România are un website național HourofCode.ro și o hartă unde organizatorii din comunități își pot înregistra participarea. Astfel, cei care își doresc să ia parte la inițiativa noastră pot intra în contact cu noi mult mai ușor’’, a spus Alin Chiriac, CEO & Fondator ADFABER, instituția organizatoare care aduce educația mai aproape de tehnologie.
 
Anul acesta, campania Hour of Code are ca temă creativitatea. Personalități marcante din întreaga lume, alături de sportivi și reprezentanți ai celor mai mari companii IT, îi încurajează pe tineri să facă primii pași în lumea tehnologiei și a programării, într-un mod accesibil și interactiv, printr-un video de susținere.
 
Practic, odată cu înscrierea ca participant pe website-ul Hour of Code, orice cadru didactic poate organiza în școala sa o altfel de oră de programare. Astfel, oricine poate investi în educația sa, fie că este elev, profesor sau părinte.
 
În 2018, Raytheon este partener național Hour of Code, compania fiind un susținător activ al educației care pregătește generațiile viitoare pentru cariere în tehnologie. Raytheon înțelege să contribuie astfel la dezvoltarea tehnologică a comunității locale, sprijinind acest program ce vine în completarea curriculei educaționale și care cultivă abilitățile și cunoștințele în științe exacte ale viitorilor deschizători de drumuri români.
 
De asemenea, Bitdefender se alătură și anul acesta inițiativei Hour of Code, oferind licențe de securitate pentru cei mai activi profesori ambasadori.
 
Printre susținătorii evenimentului se mai numără UPC și Banca Transilvania.
 
Despre Code.org
Code.org, inițiator Hour of Code, este o asociație nonprofit din Statele Unite dedicată promovării educației IT în școli, dar și în rândul femeilor, un segment slab reprezentat în acest domeniu de expertiză.
 
Despre ADFABER
Adfaber.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv pentru îmbunătățirea vieții oamenilor, precum educația și sănătatea.
 
Mai multe detalii despre Hour of Code: www.hourofcode.ro
Link Video: Hour of Code Romania 2018 (https://youtu.be/CqbaNNyqyHU)
Link video: Hour of CODE – Meseriile Viitorului (https://youtu.be/vS_fubb31ic)
Link video international: Creativity (https://youtu.be/VYqHGIR7a_k)

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.