Publicația industriei TECH regionale

Rezultatele sondajului realizat de PINmagazine, in colaborare cu Aeroportul International Iasi

Peste 350 de specialisti din comunitatea IT & Outsourcing au raspuns sondajului realizat in ultima saptamana din aprilie 2017, de PINmagazine.ro, in parteneriat cu Aeroportul International Iasi.
Astfel, in top 5 destinații pentru calatoriile de afaceri sunt Amsterdam (cu peste 30% din preferinte), Frankfurt, Dublin, Copenhaga si Varsovia. Rezultatul era previzibil, in conditiile in care in Iasi exista cinci companii cu capital olandez, cu un total de aproape 1.000 de angajati in industria regionala de IT & Outsourcing, care in prezent folosesc destinatii din apropiere (ex. Bruxelles), ca alternativa. Potrivit aceluiasi sondaj, au mai fost alese destinatii cum ar fi: Chisinau, Praga, Belgrad, Istanbul si Kiev.
Pentru destinatii pentru vacante, in top 5 au intrat Atena (cu aproape 20% din preferințe), Lisabona, Dubai, Budapesta si Malaga. La acest capitol, preferintele au fost mai variate, fiind mentionate destinatii mai deosebite: Stockholm, Basel, Malta, St.Petersburg si Nisa.
Din punct de vedere demografic, 59% din respondenti au varsta intre 25-35 ani, 85% sunt angajati in companii ITO (restul fiind freelanceri sau studenti), iar 65% sunt barbati.
Revista PINmagazine.ro este un vector de comunicare pentru industria regionala de IT & Outsourcing, cu un tiraj de 1.000 exemplare tiparite in 5 editii anuale.
Aeroportul International Iasi estimeaza un trafic de un milion-1.200.000 de pasageri pana la finalul lui 2017, fara a lua in calcul noile curse anuntate, ci doar cresterea frecventelor pentru anumite rute existente, foarte solicitate. Anul trecut, numarul celor care au calatorit cu avionul de la/spre Iasi a fost de 882.600, cresterea fiind de aproximativ 132% fata de cifra inregistrata in 2015.
Urmatorul pas este realizarea unei infrastructuri de terminal care sa poata sustine fluxul de pasageri si vom continua demersurile pentru extinderea portofoliului de rute, precum si crearea unei legaturi cu un hub mondial, existand totodata posibilitatea ca si alte companii aeriene sa investeasca la Iasi.
De asemenea, vom investi intr-o parcare extinsa, in spatiile destinate activitatilor conexe si vor fi create legaturi rutiere cu puncte de interes ale orasului.
In planul de dezvoltare a Aeroportului Iasi este inclusa si realizarea unei infrastructuri cargo, unica in zona Moldovei, ce va avea adresabilitate inclusiv pentru Republica Moldova si Ucraina, proiect ce va avea un impact puternic asupra economiei locale.
Totodata, avem in plan construirea, in apropierea aeroportului, a unei unitati de mentenanta pentru aeronave. Proiectul companiei Aerostar Bacau va crea noi locuri de munca pentru ieseni, va asigura un plus de siguranta si confort pentru operatorii aerieni si, evident, va atrage noi investitori in zona noastra, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.