Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Primul Pre-Accelerator de Inteligență Artificială din România - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Primul Pre-Accelerator de Inteligență Artificială din România

BUCUREȘTI, ROMÂNIA, 1 septembrie 2020 – Bucharest.AI, prima comunitate de inteligență artificială (IA) din România, aduce primul Pre-Accelerator din țară, #BeAI, dedicat în întregime inteligenței artificiale. Începând cu 1 septembrie se deschide apelul pentru startup-uri din Europa Centrală și de Est (CEE). Start-urile și echipele IA în fază timpurie sunt invitate să aplice până la 30 septembrie. 
În prezent, vedem cum tehnologiile IA progresează de la stadiul de tehnologii de laborator la unele cu scop general. Astfel, considerăm că este momentul ideal pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale concomitent cu valorificarea potențialului ridicat al Europei Centrale și de Est pentru a deveni un jucător-cheie puternic în industriile bazate pe IA. Primul pre-accelerator IA din regiune este esențial în a ajuta ecosistemul de IA să se maturizeze și să își valorifice pe deplin potențialul.” spune Alexandra Petrus, co-fondator Bucharest.AI.
Pre-acceleratorul IA, #BeAI, va fi derulat în întregime online, în perioada 1 octombrie – 8 decembrie. Până la 8 startup-uri IA vor fi selectate să facă parte din acest program complex de 8 săptămâni, ce va fi facilitat de peste 30 de experți multi-disciplinari de top din lume. Programul va oferi posibilitatea accesării unei finanțări pre-seed de până la 50.000 de euro de la GapMinder sub formă de notă convertibilă, 3 locuri în programul de accelerare Techcelerator (în seria programată pentru primăvara anului 2021) și diverse alte beneficii, cum ar fi acces la API-uri și aplicații de test puse la dispoziție de partenerul Orange România. Participarea este gratuită prin aplicarea la apelul deschis pentru startup-uri. 
Comunitatea Bucharest.AI este cel mai bine poziționată pentru a coordona un program atât de complex datorită expertizei sale în domeniu, experienței practice pe piața CEE și parteneriatelor sale cu jucători cheie din industrie, practicieni, academicieni și factori de decizie”, adaugă Alexandra Petrus. „Ne propunem să transformăm acest program pilot într-o poveste de succes a comunității de IA din CEE, ajutând startup-urile deep tech nu numai în a înțelege cum își pot dezvolta ideile, ci și cum să se conformeze principiilor de etică din IA, printre alte subiecte, contribuind astfel la o societate mai bună ”. 
Bucharest.AI este alături în această călătorie de partenerii: Orange România, GapMinder, Techcelerator, Școala Informală de IT și Smart Everything Everywhere. Printre cei mai importanți mentori IA cu experiență tehnică în domeniu se numără: experți dezvoltatori Google pentru învățare automată (Machine Learning), profesori IA cu expertiză pe diferite nișe de tehnologii IA, fondatori de start-up validați în domeniu, cercetători, experți în Design Thinking, consilieri în tehnologie fiscală și avocați, precum și manageri de inovație de la Institutele de cercetare, lideri de vânzări pentru produse pe bază de IA, experți MarCom pentru ambalaj IA și consultanți pentru fonduri IA. Echipa de juriu, formată din executivi cu experiență în domeniu, investitori și fondatori de start-upuri IA, vor nota și evalua echipele ce aplică la program. 
Îi invităm să aplice la pre-accelerator pe toți cei care sunt antreprenori și au un startup ce utilizează IA, precum și pe cei care care nu au pornit încă un startup în domeniu, dar au o idee pe care doresc să o dezvolte sau un produs inovator în curs de realizare sau finalizat și în care doresc să încorporeze IA”, menționează Virgil Ilian, managerul de program al Pre-Acceleratorului #BeAI. Mai multe detalii vor urma la începutul lunii octombrie.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.