P

Primul Pre-Accelerator de Inteligență Artificială din România

BUCUREȘTI, ROMÂNIA, 1 septembrie 2020 – Bucharest.AI, prima comunitate de inteligență artificială (IA) din România, aduce primul Pre-Accelerator din țară, #BeAI, dedicat în întregime inteligenței artificiale. Începând cu 1 septembrie se deschide apelul pentru startup-uri din Europa Centrală și de Est (CEE). Start-urile și echipele IA în fază timpurie sunt invitate să aplice până la 30 septembrie. 
În prezent, vedem cum tehnologiile IA progresează de la stadiul de tehnologii de laborator la unele cu scop general. Astfel, considerăm că este momentul ideal pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale concomitent cu valorificarea potențialului ridicat al Europei Centrale și de Est pentru a deveni un jucător-cheie puternic în industriile bazate pe IA. Primul pre-accelerator IA din regiune este esențial în a ajuta ecosistemul de IA să se maturizeze și să își valorifice pe deplin potențialul.” spune Alexandra Petrus, co-fondator Bucharest.AI.
Pre-acceleratorul IA, #BeAI, va fi derulat în întregime online, în perioada 1 octombrie – 8 decembrie. Până la 8 startup-uri IA vor fi selectate să facă parte din acest program complex de 8 săptămâni, ce va fi facilitat de peste 30 de experți multi-disciplinari de top din lume. Programul va oferi posibilitatea accesării unei finanțări pre-seed de până la 50.000 de euro de la GapMinder sub formă de notă convertibilă, 3 locuri în programul de accelerare Techcelerator (în seria programată pentru primăvara anului 2021) și diverse alte beneficii, cum ar fi acces la API-uri și aplicații de test puse la dispoziție de partenerul Orange România. Participarea este gratuită prin aplicarea la apelul deschis pentru startup-uri. 
Comunitatea Bucharest.AI este cel mai bine poziționată pentru a coordona un program atât de complex datorită expertizei sale în domeniu, experienței practice pe piața CEE și parteneriatelor sale cu jucători cheie din industrie, practicieni, academicieni și factori de decizie”, adaugă Alexandra Petrus. „Ne propunem să transformăm acest program pilot într-o poveste de succes a comunității de IA din CEE, ajutând startup-urile deep tech nu numai în a înțelege cum își pot dezvolta ideile, ci și cum să se conformeze principiilor de etică din IA, printre alte subiecte, contribuind astfel la o societate mai bună ”. 
Bucharest.AI este alături în această călătorie de partenerii: Orange România, GapMinder, Techcelerator, Școala Informală de IT și Smart Everything Everywhere. Printre cei mai importanți mentori IA cu experiență tehnică în domeniu se numără: experți dezvoltatori Google pentru învățare automată (Machine Learning), profesori IA cu expertiză pe diferite nișe de tehnologii IA, fondatori de start-up validați în domeniu, cercetători, experți în Design Thinking, consilieri în tehnologie fiscală și avocați, precum și manageri de inovație de la Institutele de cercetare, lideri de vânzări pentru produse pe bază de IA, experți MarCom pentru ambalaj IA și consultanți pentru fonduri IA. Echipa de juriu, formată din executivi cu experiență în domeniu, investitori și fondatori de start-upuri IA, vor nota și evalua echipele ce aplică la program. 
Îi invităm să aplice la pre-accelerator pe toți cei care sunt antreprenori și au un startup ce utilizează IA, precum și pe cei care care nu au pornit încă un startup în domeniu, dar au o idee pe care doresc să o dezvolte sau un produs inovator în curs de realizare sau finalizat și în care doresc să încorporeze IA”, menționează Virgil Ilian, managerul de program al Pre-Acceleratorului #BeAI. Mai multe detalii vor urma la începutul lunii octombrie.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.