Publicația industriei TECH regionale

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Târgul de cariere - PINmagazine

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii. Târgul de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de recrutare și employer branding din România și Republica Moldova, se întoarce cu un nou sezon, mii de oportunități profesionale și angajatori din diverse domenii de activitate. Fie că ești în căutarea unui job, dorești să iei pulsul mediului profesional sau urmărești să găsești talente care să se alăture echipei tale și să îți poziționezi brandul de angajator în top, Târgul de Cariere este locul potrivit.

Pe lângă cele șase orașe în care Târgul de Cariere s-a derulat în toamna anului trecut, pe harta evenimentelor Târgul de Cariere a fost inclus un nou oraș: Ploiești: Astfel, calendarul ediției de primăvară este următorul: 

  • Iași – 15-16 martie (Palas Mall)
  • Cluj-Napoca – 22-23 martie (BT Arena)
  • Sibiu – 29-30 martie (Sala Sporturilor Transilvania) 
  • Brașov – 5-6 aprilie (Coresi Shopping Resort)
  • Chișinău – 12-13 aprilie (Palatul Național „Nicolae Sulac”)
  • Târgu Mureș – 18 aprilie (Teatrul Național)
  • Ploiești – 26-27 aprilie (Palatul Culturii)

Ediția precedentă a reunit 19.936 de candidați și 205 angajatori, care au oferit un total de 10.015 locuri de muncă. De asemenea, Târgul de Cariere a înregistrat un număr de 87,468 de vizitatori online. În ceea ce privește profilul candidaților prezenți la ediția precedentă, categoria majoritară, din punctul de vedere al grupei de vârstă, a fost cea a participanților între 18 și 25 de ani. Deși cea mai mare parte a candidaților au fost entry level, ponderea persoanelor cu experiență de peste cinci ani în câmpul muncii rămâne una ridicată. Statisticile arată că 26% dintre participanții din sezonul anterior au mai mult de cinci ani de experiență de muncă. Totodată, 97% dintre candidați au afirmat că vorbesc cel puțin o limbă străină, fapt ce denotă importanța cunoașterii unei limbi străine, în prezent, în câmpul muncii.

Târgul de cariere - PINmagazine2

Numeroase companii locale și internaționale vor participa la evenimentele de recrutare din primăvara acestui an, iar reprezentanții acestora așteaptă cu nerăbdare să interacționeze direct cu participanții și să le prezinte variate oferte de angajare. Asemeni edițiilor precedente, și de data aceasta vor fi prezente companii din diverse domenii de activitate, precum: inginerie, producție și tehnică, auto și automotive, IT, servicii și BPO, logistică și transport, telecomunicații, comerț, marketing, comunicare, resurse umane, finanțe-bănci, farmaceutic, medical și nu numai. Printre zecile de companii care, deja, au confirmat prezența la Târgul de Cariere se numără: Emerson, Generix Group, Genpact, EXL Service, Bertrandt, Bearing Point, Steelcase, Vitesco Technologies, Stada, Marquardt, BNP Paribas, Schaeffler, Retrasib, Hirschmann Automotive sau Alstom.

Din 2006, Târgul de Cariere pune piața muncii în mișcare și aduce mereu angajatori din diverse domenii de activitate aproape de public, înțelegând, la nivel local și nu numai, nevoile mediului profesional. Indiferent dacă ești în căutarea unui loc de muncă, dorești să iei pulsul mediului profesional, urmărești atragerea de talente în compania ta sau creșterea notorietății brandului de angajator, la Târgul de Cariere faci un pas important spre îndeplinirea obiectivelor tale. Așadar, hai să scriem împreună o poveste de succes, a declarat Maria Petruța, PR Manager la Târgul de Cariere.
Mai multe informații despre calendarul și programul evenimentelor din toamna aceasta pot fi consultate pe targuldecariere.ro, dar și pe paginile de social media ale evenimentului – Facebook, LinkedIn, Instagram și Youtube.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.