Publicația industriei TECH regionale

PHINIA Inc. finalizează separarea de BorgWarner și începe tranzacționarea la Bursa de Valori din New York

Phinia - PIN magazine
  • Unul dintre cei mai importanți lideri ai sistemelor premium de combustibil, sisteme electrice și produse aftermarket a finalizat separarea de BorgWarner și se lansează ca entitate independentă. 
  • Separarea oferă PHINIA libertatea să se concentreze pe furnizarea celor mai bune soluții de pe piață pentru a promova sustenabilitatea astăzi și pentru a alimenta un viitor fără emisii de carbon.
  • PHINIA se va tranzacționa la bursa de la New York sub simbolul „PHIN”.

Auburn Hills, Mich. (5 iulie 2023) – PHINIA Inc. a început tranzacționarea ca o companie independentă la Bursa de Valori din New York sub simbolul „PHIN”. Lansarea pe bursă are loc după ce, pe 3 iulie, a fost finalizată separarea sa de BorgWarner (NYSE:BWA); separare prin care PHINIA a creat o afacere de top în domeniul sistemelor de combustibil și al pieței de piese de schimb, cu mărci puternice, inclusiv Delphi, Delco Remy® și Hartridge. Misiunea companiei este să furnizeze sisteme și componente inovatoare și de înaltă calitate pentru clienții OE și aftermarket din domeniul vehiculelor comerciale și ușoare și al aplicațiilor industriale, valorificând în același timp tehnologia combustibililor fosili ca un drum spre neutralitatea emisiilor de carbon.

„A fost o zi foarte emoționantă, când am început acest nou capitol ca afacere independentă”, a declarat Brady Ericson, președinte și director executiv (CEO) PHINIA. ” Acest pas ne oferă libertatea să ne dezvoltăm afacerea și să creăm valoare pentru clienții, angajații și acționarii noștri; mulțumită unei strategii integrate, amploarea companiei, forța de muncă talentată și resursele financiare puternice. Clienții noștri caută calitate, eficiență, performanță și fiabilitate, iar PHINIA este încântată să fie partenerul lor global.” 

PHINIA INC. (NYSE: PHIN) Rings The Opening Bell® 

The New York Stock Exchange welcomes PHINIA INC. (NYSE: PHIN), today, Wednesday, July 5, 2023, to celebrate its listing. To honor the occasion, Brady Ericson, President and Chief Executive Officer, joined by Chris Taylor, Vice President, NYSE Head of Listings and Services, rings the Opening Bell®. Photo Credit: NYSE

Ericson are peste 30 de ani de experiență în industrie și aduce cunoștințe aprofundate despre piețele globale de vehicule comerciale, industriale și auto, precum și o vastă experiență în domeniul ingineriei. Anterior, a condus trei divizii de afaceri diferite ale BorgWarner și a fost primul director de strategie al BorgWarner.  Acestuia i se alătură o echipă executivă puternică, cu un istoric de succes, inclusiv Chris Gropp, vicepreședinte și director financiar. Gropp a petrecut peste 20 de ani în cadrul BorgWarner, iar cel mai recent a ocupat funcția de vicepreședinte al departamentului financiar pentru diviziile sisteme de combustibil și aftermarket.

„Considerăm că marjele solide, fluxul de numerar și gradul redus de îndatorare al PHINIA poziționează compania pentru a oferi profituri solide acționarilor prin creștere profitabilă, dividende competitive și oportunități prin răscumpărări de acțiuni”, a declarat Gropp. „Ne-am angajat să respectăm prioritățile noastre strategice și financiare, care includ o creștere disciplinată și reinvestiții în afacere pentru a ne menține poziția de lider al produselor și pentru a ne sprijini clienții cu componente și sisteme.”

Fabrica din Iași care produce sisteme de combustie – pompe și injectoare pe care le exportă pe 4 continente, către cei mai mari producători de vehicule la nivel mondial, devine astfel PHINIA, noua companie rezultată după separarea de BorgWarner. 

„Produsele pentru sisteme de combustie înseamnă prezentul și viitorul pentru vehicule comerciale dar și pentru cele care vor utiliza combustibili cu emisii zero de carbon. Fabrica PHINIA Iași are potențialul necesar pentru a atrage noi investiții și expertiza tehnică pentru a livra cele mai bune produse clienților noștri. Suntem în prim plan la nivel organizațional și avem capacitatea să generăm un procent foarte important în cifra de afaceri globală PHINIA”, afirmă Dan Țețu, director general fabrica PHINIA Iași. 

PHINIA se va concentra în primul rând pe aplicațiile și piețele care vor beneficia cel mai mult de densitatea energetică și de utilitatea unui combustibil – sporind eficiența și performanța produselor actuale, ajutând la menținerea în funcțiune mai mult timp a vehiculelor eficiente și sprijinind tranziția către combustibilii de mâine, care sunt neutri și fără emisii de carbon. 

„Strategia noastră se axează pe dezvoltarea de soluții durabile pentru motoarele cu combustie internă și pe valorificarea tehnologiei noastre pentru combustibilii alternativi, despre care credem că vor deveni rapid un factor cheie în călătoria noastră spre neutralitatea emisiilor de carbon. Viziunea noastră asupra unui viitor sustenabil include o gamă variată de soluții, inclusiv combustibili cu emisii neutre de carbon și fără emisii de carbon”, a declarat Ericson. 

PHINIA INC. (NYSE: PHIN) Rings The Opening Bell® 

The New York Stock Exchange welcomes PHINIA INC. (NYSE: PHIN), today, Wednesday, July 5, 2023, to celebrate its listing. To honor the occasion, Brady Ericson, President and Chief Executive Officer, joined by Chris Taylor, Vice President, NYSE Head of Listings and Services, rings the Opening Bell®. Photo Credit: NYSE

Despre PHINIA

PHINIA este un furnizor independent, lider de piață pentru soluții și furnizor de componente premium, cu peste 100 de ani de experiență în producție și conexiuni de afaceri în industrie, cu un portofoliu de mărci puternice care include Delphi, Delco Remy® și Hartridge. Cu 12.900 de angajați în 44 de locații din 20 de țări, PHINIA are sediul central în Auburn Hills, Michigan, SUA.  

Lucrând în domeniul vehiculelor comerciale și al aplicațiilor industriale (vehicule de tonaj mare și mediu, camioane, vehicule pentru construcții de infrastructură, aplicații marine, agricole și industriale) și al vehiculelor ușoare – autoturisme, autoutilitare, și vehicule utilitare sport), dezvoltăm sisteme de combustibil și piese de schimb care asigură funcționarea motoarelor cu combustie la performanțe maxime, cât mai curat cu mediul și mai eficient posibil, investind în același timp în tehnologii viitoare care vor debloca potențialul combustibililor alternativi.

Oferind ceea ce piața are nevoie astăzi, pentru a deveni mai eficientă și mai sustenabilă, dezvoltând în același timp produse și soluții inovatoare pentru un viitor mai curat, suntem partenerul preferat al unei game variate de clienți industriali și de pe piața secundară, care ne sprijină în călătoria noastră comună către un viitor neutru și fără emisii de carbon.

(Delco Remy® este o marcă înregistrată a General Motors Corporation, licențiată de BorgWarner PDS (Anderson) LLC)

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).