Publicația industriei TECH regionale

Perspective de finanțare pentru sectorul IT

BCR, pinmagazine

Aflați cum puteți obține bani pentru businessul vostru, dintr-o discuție cu Cezar Iulian Cernat, Director Zona Nord-Est, BCR Social Finance

Cum s-a dezvoltat industria IT în România și ce surse de finanțare există pentru aceasta?

Vedem din ce în ce mai multe exemple de success în ultimii ani și ne bucurăm că există o creștere a afacerilor în acest domeniu nu doar în orașele mari. 

Finanțăm cu succes multe dintre afacerile mici care au nevoie de dezvoltare și le oferim ghiduri utile de educație financiară și de business, traininguri sau recomandări către acceleratoare de business precum InnovX, unde pot învăța cum pot accesa investiții mai mari. 

Accesul la informații este mai facil acum, însă accesarea corectă a tuturor opțiunilor de finanțare existente nu este întotdeauna ușor de parcurs pentru unii antreprenori. Tocmai de aceea încecam să îi susținem și să le oferim nu doar credite flexibile, special concepute pentru acest tip de business, cât și sprijin prin programe de mentorat sau prin Școala de business.ro

De ce a devenit educația atât de importantă în 2022?

Educația a fost dintotdeauna unul dintre pilonii principali ai misiunii BCR Social Finance și am alocat multe resurse prin intermediul grupului Erste pentru a sprijini activ clienții noștri pe drumul dezvoltării economice eficiente, cât și în ceea ce privește educația financiară potrivită oricui prin Școala de bani sau Școala de business. 

În 2022 se vede însă un decalaj mai mare pe planul educației, întrucât dezvoltarea rapidă a tehnologiei combinată cu multe schimbări în plan socio-economic au determinat atât companiile, cât și persoanele fizice, să acorde mai multă atenție necesității dezvoltării pentru a putea menține ritmul cu tot ceea ce se întâmplă în jur. 

Este normal ca investițiile în acest domeniu să crească, companiile dorindu-și să obțină performanță și eficiență, iar fiecare persoană căutând să fie mai relevantă pe piața muncii, dar și mai relaxată pe plan personal. 

Angajații cu vechime te pot ajuta să găsești noi direcții de dezvoltare

Dezvoltarea companiilor mici românești se poate baza pe dezvoltarea competențelor angajaților? Influnenteaza migrația angajaților performanți?

Multe dintre afacerile mici pe care le avem ca și clienți se bazează în primul rând pe competențele antreprenorilor care au pornit business-ul. 

Dezvoltarea acestuia necesită găsirea unor angajați performanți care pot multiplica modelul initial astfel încât fondatorul să se poată concentra și pe alte aspecte ale afacerii. Evident că mulți antreprenori la început de drum nu au resursele să investească în competențele angajaților sau se tem să o facă pentru că ar putea să piardă angajații în detrimentul unor companii mai mari. 

În plus, pandemia a deschis cu totul alte oportunități pentru diferite job-uri la distanță, chiar și în alte țări. Ceea ce face și mai dificil decizia de recalificare sau dezvoltare a competențelor din companie. 

Însă ce am observant la unii dintre clienții noștri a fost faptul ca au reușit să dezvolte cu success noi servicii sau domenii ale business-ului chiar cu ajutorul angajaților cu vechime.  

Care sunt avantajele creditelor pentru educație și reconversie?

BCR Social Finance oferă sprijin financiar cu garanție europeană IMM-urilor pentru a investi în perfecționarea și recalificarea forței de muncă, contribuind astfel la creșterea competitivității și productivității unei întreprinderi. 

Acest tip de credit prezintă o serie de avantaje precum costurile fixe, grafic flexibil de rambursare, garanție financiară de portofoliu oferită de Fondul European de Investiții în cadrul Programului Skills and Education (80%). 

Și oferă posibilitatea de a finanța o varietate de modalităti de dezvoltare și reconversie: ucenicie, programe care conduc la calificări recunoscute la nivel național, stagii, antreprenoriat studențesc, abilități digitale, instruiri / dobândirea altor abilități.

Pentru persoanele fizice care doresc să își continue educația se poate accesa creditul Study UP pentru care nu se solicit co-debitor sau venturi. Perioada de grație este foarte mare, de până la 42 de luni, și în credit pot fi incluse și chiria, manuale, echipamente sau diverse cheltuieli, pe lângă taxa de studii. 

Educația de business și managementul eficient pot ajuta enorm în creșterea unei afaceri mici 

Viitorul companiilor se bazează pe IT? 

Viitorul se bazează pe IT, deja vedem acest lucru în prezent în viața noastră din ce în ce maim ult. Cel mai probabil orice companie, mică sau mare, va integra automat o componentă IT, o dimeniune a afacerii care se va baza pe altfel de interacțiuni cu publicul țintă. 

La BCR Social Finance am creat Sucursala ONLINE, pentru a putea interacționa mai ușor cu clienții noștri oriunde ar fi, pentru a eficientiza operațiunile și pentru a câștiga timp. Progresul tehnologic este în continua dezvoltare, iar afacerile vor ține pasul dacă își doresc să rămână competitive.

Sfaturi pentru antreprenori / micile companii care vor să crească mari?

De foarte multe ori îi sfătuim pe clienții noștri să își contureze un business plan înainte de a accesa un credit, le oferim resursele necesare de educație financiară. 

Succesul lor în dezvoltare este un plus și pentru noi, pentru că multe afaceri mici se întorc la noi pentru a accesa și alte finanțări. Educația de business și managementul eficient pot ajuta enorm în creșterea unei afaceri mici. 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare