Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Pentru pasionații de fotografie și video din România, F64 furnizează de 18 ani echipamente și accesorii de top - PIN Magazine

Publicația industriei TECH regionale

Pentru pasionații de fotografie și video din România, F64 furnizează de 18 ani echipamente și accesorii de top

F64, cel mai mare retailer de echipamente și accesorii foto și video din România, aniversează 18 ani de activitate pe piața locală. Magazinul a fost lansat în 2001 și de aproape două decenii reunește pasionați de fotografie din toată țara.  

F64 este în prezent lider de piață pe segmentul echipamentelor și accesoriilor foto și video, cu vânzări atât online, prin platforma f64.ro, cât și offline, direct în showroom. Dacă atunci când a început, fotografia pe film era cea mai populară tehnologie, în prezent, F64 pune la dispoziția pasionaților acestui domeniu o selecție de peste 6.000 de produse în magazin, iar online pot găsi peste 15.000. Strategia F64 pe termen lung este una omnichannel, adică o experiență online și offline deopotrivă.

„Noi am pornit în vremea în care fotografia pe film încă era populară, iar acum avem telefoane și drone cu ajutorul cărora imortalizăm lumea. Evoluția tehnologiei a dus la democratizarea fotografiei și tot mai mulți oameni pot acum să exprime această pasiune. E suficient să vedem această explozie a vloggingului, un domeniu care în urmă cu 10 ani nici nu exista, darămite acum 18 ani când am pornit noi la drum. Suntem de părere că fiecare din noi se naște cu nevoia de a crea, iar unii aleg să o facă prin fotografie sau videografie. Pe aceștia ne bucurăm să îi putem ajuta și le-am fost alături încă de când această artă nu era atât de răspândită ca acum”, declară Marian Alecsiu, CEO și cofondator F64.

Din această toamnă, pornind de la pasiunea pentru imagine, au fost introduse și produse de realitate virtuală, pentru care este așteptată o creștere accelerată în ceea ce privește vânzările în următorii ani. De asemenea, urmează să fie dezvoltat și portofoliul dedicat videografilor profesioniști, cât și cel adiacent, de accesorii audio și video.  

Fotografia – arta care a făcut din F64 un loc de întâlnire al pasionaților de imagine  

La F64 nu este vorba doar de echipamente, ci și de ceea ce învață fiecare fotograf, astfel că, în 2007 au fost introduse primele cursuri dedicate aprofundării cunoștințelor în genuri precum fotografia de studio sau de produs, iar din 2012 sunt disponibile cursurile acreditate, atât despre tehnica fotografică, cât și despre post-procesarea imaginilor în softuri dedicate. 

Tot din 2012 există și cafeneaua F64, locul de întâlnire al pasionaților de fotografie.

Din 2014, F64 oferă un serviciu de consultanță online non-stop, dar și serviciu de printing. În anul 2015 a fost introdus serviciul de consultanță foto la domiciliu. Portofoliul de servicii a fost completat recent de cel pentru developare și scanare

Atunci și acum în lumea fotografiei 

Ideea de a deschide un magazin de accesorii și servicii foto și video a pornit de la simpla posibilitatea de a vinde și echipamente pentru fotografie. În prezent însă, produsele care au înregistrat cele mai mari creșteri în ceea ce privește vânzările sunt telefoanele mobile, cele pentru video și vlogging. Acest lucru este valabil pentru toate categoriile de vârstă, mai ales pentru că prețurile pentru tehnologiile adresate pasionaților sunt în prezent tot mai accesibile. 

Dacă în trecut costul unei camere video 4K era de 10.000 de euro, în prezent un astfel de model poate fi cumpărat și cu mai puțin de 1.000 de euro. 

Mai mult, în online, F64 a debutat în 2002, într-o vreme în care comerțul digital părea un vis îndepărtat. În prezent, F64 se bucură de o comunitate online puternică, inclusiv cu un grup de Facebook dedicat pasionaților de fotografie. Din 2009 a fost lansat și blogul F64, apoi și canalul de YouTube, cele două servind ca resurse importante de informații, tutoriale, sfaturi și idei pentru fotografii începători, entuziaști sau avansați.

După 18 ani de activitate, sfatul pentru antreprenorii aflați la început de drum ar fi să se apuce de fotografie, pentru că este un hobby aparte, care aduce satisfacții atât pe plan personal, cât și profesional. 

Despre F64

F64, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic: www.F64.ro. Cu o echipă de 140 de angajați, F64 înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, unde clienții pot găsi pe stoc tot ceea ce au nevoie în materie de foto-video.

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare