Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Pentalog inaugurează în București primul sediu adaptat sistemului de muncă hibrid

București, 19 mai 2022 Centrul de dezvoltare de software din București al grupului Pentalog, companie specializată în furnizarea de servicii și soluții digitale la nivel global, s-a mutat începând de astăzi într-un sediu nou, adaptat sistemului de muncă hibrid.   

Flexibilitatea prezenței la birou, spațiile dedicate colaborării creative și accesibilitatea locației au fost cele mai importante criterii care au stat la baza alegerii noului sediu de către managementul companiei Pentalog, care a dorit să răspundă astfel nevoilor și preferințelor exprimate de angajați. 

La ieșirea din cei 2 ani de pandemie, centrul din București este primul birou Pentalog care ține cont de noua realitate a muncii hibrid, cu accent pe colaborarea mixtă – la distanță sau față în față. Spațiul de lucru este adaptat numărului de angajați care vin ocazional la sediul companiei.

Strategia de alegere a sediilor Pentalog vine în urma studiilor interne prin care au fost consultați angajații: 90% din angajații Pentalog și-au dorit libertate completă în alegerea frecvenței de prezență la birou.

Astfel, la nivelul companiei nu a fost adoptată nici o regulă strictă privind numărul orelor petrecute fizic la birou, fiind exclusiv opțiunea angajaților să lucreze la sediu sau de la distanță. Pentru cei care doresc să se alăture colegilor de la birou, Pentalog a pus la dispoziția angajaților o aplicație internă prin care aceștia își anunță prezența din timp și își rezervă un birou la care să lucreze. Acest sistem oferă o maximă flexibilitate și libertate pentru angajați de a lucra de oriunde, inclusiv din alt oraș sau altă țară.  

Mai mult decât atât, compania le permite angajaților să lucreze din oricare din cele 15 sedii de pe 3 continente. 

„O majoritate covârșitoare a colegilor noștri s-au exprimat în favoarea unui sistem de muncă flexibil, care să le permită să aleagă dacă lucrează de acasă sau de la birou. Am pus pe primul loc libertatea de alegere pe care o au angajații noștri, fără ambiguitate. Un alt aspect important a fost pentru noi poziționarea cât mai centrală a sediului, pentru a spori accesibilitatea colegilor și a clienților care vor să ne viziteze”, a declarat Dan Avram, Chief Customer Success Officer la Pentalog. 

150 de poziții deschise la Pentalog pentru specialiști IT  

Schimbarea sediului vine în contextul unei creșteri constante a companiei Pentalog pe piața extrem de competitivă din România. Ca urmare a strategiei de business și a dinamicii comerciale a companiei, Pentalog are în acest moment poziții deschise pentru circa 150 de specialiști IT. 

„Ne dorim colegi care să contribuie la un impact pozitiv al tehnologiei în lume, alături de noi și de clienții noștri – companii de produs, native digital, unicorni și viitori unicorni. Căutăm, în special, programatori Python, NodeJS, ReactJS, .NET, Mobile și PHP, dar și specialiști DevOps. Viitorilor noștri colegi le oferim un mediu de lucru care să le asigure un echilibru între viața personală și cea profesională, dar și un mediu în care să continue să se dezvolte profesional, rămânând relevanți pentru provocările de mâine”, mai spune Dan Avram. 

Pe lângă modelul de lucru flexibil, compania pune accent pe o cultură internă bazată pe cultivarea excelenței, pe o comunicare transparentă într-un mediu sigur, în care angajații cooperează eficient, dar se bucură și de o autonomie care le permite să-și lase amprenta asupra activității lor. Angajații au la dispoziție nu doar beneficii materiale clasice (asigurare medicală privată, protecție împotriva riscului valutar, discount-uri la o listă de furnizori), dar și mentorat și resurse de training pentru dezvoltarea lor profesională, alături de o comunitate de specialiști de top. 

Candidații interesați de pozițiile deschise în cadrul companiei pot aplica pe website-ul de cariere al companiei: https://www.pentalog.com/jobs/.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.