Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Cel mai mare pol de business din afara Capitalei, dezvoltat de IULIUS în centrul Iașului, se extinde cu o nouă clădire de birouri clasa A

Palas Campus, pinmagazine

Ansamblul Palas este un concept urban dinamic, care a reușit prin anvergura sa și prin mixul complementar de funcțiuni să aducă un impact important pentru orașul Iași și pentru întreaga regiune a Moldovei. Proiectul gândit la scară largă continuă să se dezvolte, iar noi investiții se vor realiza în componenta sa office – United Business Center (UBC) – prin construirea celei de a opta clădiri de birouri clasa A. Aceasta va fi localizată pe strada Sfântul Lazăr și va avea o suprafață închiriabilă de 18.000 mp. Investiția vine după inaugurarea din acest an a Palas Campus – cea mai mare clădire de birouri din țară, care, pe lângă companiile importante din industrii precum IT&tech și automotive, cărora le-a devenit sediu, a atras și servicii dintre cele mai ofertante: restaurante și cafenele, clinici, centru de fitness și salon de înfrumusețare. Mai multe despre planurile investiționale și noile companii care și-au deschis recent sedii în Iași ne povestește Ionuț Pavel, Office Buildings Manager Palas Iași & Palas Campus. 

Datorită conceptului care a stat la baza proiectului mixed-use Palas, Iașul găzduiește unul dintre cele mai puternice poluri de inovație din România. Care sunt următorii pași pentru dezvoltarea proiectelor IULIUS în Iași? 

Anul acesta, am inaugurat Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România, care este sediul a 13 companii multinaționale, giganți din industria IT și automotive și unde peste 5.000 de specialiști dezvoltă proiecte cu impact mondial. Este o clădire care prin arhitectură (include și grădini suspendate), soluții eficiente și localizare se remarcă în peisajul imobiliar din regiune și chiar din țară. O amprentă care ține de viziunea companiei IULIUS de a-și realiza dezvoltările cu responsabilitate pentru oameni, atenție deosebită pentru spațiile verzi și principiile green, direcție în care va continua și investițiile viitoare. Astfel, în 2024 va începe dezvoltarea celei de-a opta clădiri de birouri clasa A, parte din ansamblul Palas Iași, ce va fi amplasată pe strada Sfântul Lazăr (fosta locație a unei stații de carburanți), va avea 14 niveluri (parter, mezanin, 10 etaje) și o suprafață de 18.000 mp. Imobilul va avea sisteme smart de operare, presupune o investiție de aproximativ 40 milioane de euro și va beneficia de parcare subterană pe două niveluri, care va fi conectată cu parcarea subterană existentă a ansamblului, poate cea mai mare din România, cu peste 2.500 de locuri. 

Avem alături parteneri care ne aleg din rațiuni de eficiență și standarde înalte de mai bine de zece ani, dar continuăm să atragem și companii care ajung pentru prima dată în regiune, astfel că asemenea investiții sunt necesare. 

Ce companii noi și-au deschis birouri la Iași în ultima perioadă?

Nume importante, specializate în tehnologii de top, au ales Iașul pentru deschiderea unui birou aici, astfel că s-a creat un adevărat ecosistem de companii creative și inovative în oraș. Iar prin mixul de servicii pe care îl dezvoltăm continuu în rețeaua din Iași și condițiile de muncă la cele mai înalte standarde, continuăm să atragem nume noi. De exemplu, șase dintre cele 13 companii multinaționale care au sediul în Palas Campus au deschis primul lor birou în reginea de nord-est (Microsoft, AMD, Hella, Visma Software, HTEC), dar inaugurări în premieră am avut în ultima perioadă și în alte clădiri din UBC Iași.  Este vorba despre Preh România – divizie a furnizorului internaţional pentru industria constructoare de autovehicule, care și-a inaugurat biroul de peste 4.500 mp în UBC 5, în luna septembrie 2023. Acestora li se adaugă și companiile: Genpact, Qualcomm, rinf.tech., Infineon Technologies, Orange IT, Suvoda, camLine, Codeless.

De asemenea, prin noua dezvoltare venim în întâmpinarea planurilor de creştere ale companiilor care manifestă interes pentru proiectele IULIUS, având deja negocieri în diferite etape. Foarte multe companii vin din zona automotive, atrase de faptul că Iașul este un hub performant care oferă o bază de talente cu abilități tehnice de cel mai înalt nivel, dar și pentru multele facilități pe care le oferă zona office, ce îi ajută pe angajați să găsească echilibrul între viața profesională și cea personală. În rest, birourile sunt ocupate de companii mari, care și-au crescut treptat suprafețele închiriate și au prelungit contractele, fiind susținute de business. În centrul orașului, în rețeaua UBC și Palas Campus, avem acum 70 de companii, cu 14.000 de angajați.

Cum și-a completat mixul de chiriași Palas Campus?

Palas Campus este conceput ca un proiect mixt integrat, astfel încât angajații să beneficieze de toate serviciile de care au nevoie. La parter există două restaurante: Chin Chin, ce are specific asiatic și Local by Krud – un concept local ce susține producătorii români și care pune la dispoziția clienților un meniu variat; primul centru de fitness și aerobic din Iași al Stay Fit Gym, dar și braseria Dulcinella, ce are o ofertă variată de dulciuri, sandwich-uri și meniuri pentru mic dejun sau prânz. Cafenelele Teo`s Café, True Fine Coffee și Tucano Coffee sunt locurile potrivite pentru începutul zilei sau pentru o binemeritată pauză, iar farmacia Dr. Max, centrul medical – Emerald, laboratorul de analize – Praxis, clinica de înfrumusețare – Athena Medical Beauty și salonul Acutica completează mixul de retaileri. Acestora li se adaugă sucursala Allianz Țiriac și centrul de difuzare de presă – Xtime, iar în perioada următoare vor mai urma o serie de inaugurări, printre care și un supermarket.

Mai mult decât atât, periodic, în curtea interioară și în lobby-ul de la intarea în Palas Campus au loc și evenimente. Vara aceasta, angajații din clădirea de birouri s-au bucurat de ateliere de gătit, stand-up comedy, expoziții, dar s-au distrat și la ziua Franței și a SUA, iar perioada următoare vine cu o nouă serie de surprize.

Evenimentele de acest tip, care adună oameni pentru socializare și schimb de idei, fac parte din modul în care operăm proiectele și reprezintă un pilon al comunității UBC  & Palas Campus, formată din tineri entuziaști, creativi și dornici să se dezvolte pe toate planurile. 

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Creativitate la locul de munca, pinmagazine

Modele actuale de management nu stimulează creativitatea la locul de muncă

Managerilor le place să vorbească despre a avea echipe creative, oameni creativi sau idei creative – dar cea mai mare parte din discursurile astea sunt goale de conținut. Așa cum confundăm „strategia” (care este o viziune pe termen lung) cu „operațiunile” (care este execuția de zi cu zi a strategiei), la fel confundăm adesea „asta a fost creativ!” cu „acesta este ceva care a făcut niște bani pentru noi, probabil dintr-un accident fericit.” 

Dragos Panainte, pinmagazine

2024 – Pledoarie pentru Reconectare

Iată-ne ajunși (și) la final de 2023. Un an provocator pentru culturile organizaționale – burnout, great resignation, quiet quitting & mental health – au fost