Publicația industriei TECH regionale

O importantă companie franceză din domeniul IT îşi deschide un centru în Iaşi

articol publicat in Ziarul de Iasi de Florentina Sandu:
Iaşul rămâne o destinaţie atractivă pentru companiile IT & Outsourcing care caută noi pieţe pe care să îşi extindă operaţiunile, chiar şi în contextul pandemiei de Covid-19. AriadNext, furnizor european de soluţii pentru identitate digitală, controlul identităţii, securitatea documentelor şi semnături digitale, a închiriat 850 mp de spaţiu în clădirea de birouri Centro, proiect imobiliar al Grupului Tester, care aparţine omului de afaceri Bogdan Piţigoi. AriadNext, cu sediul central în Franţa, va crea 100 de locuri de muncă în Iaşi până la sfârşitul anului 2021, urmare a lansării unui nou serviciu al companiei, respectiv verificarea manuală a autenticităţii documentelor.
Radu Grădinaru, consulul onorific al Franţei, alături de Dan Zaharia, partener Extind (firmă locală care oferă consultanţă specializată pe piaţa de birouri), s-au ocupat de negocierile cu oficialii companiei franceze, asigurându-i că oraşul nostru este capabil să găzduiască un astfel de centru. Pe lângă Iaşi, AriadNext mai are centre deschise în Madrid, Varşovia, Rennes şi Paris, de unde livrează soluţii complet automatizate axate pe inteligenţa artificială.
Verificare în doar 12 secunde
Bazat pe algoritmi Deep Learning, soluţia IDCHECK.IO verifică autenticitatea unui document ID şi emite un verdict în mai puţin de 12 secunde. Asta înseamnă că AriadNext poate verifica aproape toate documentele de identitate într-un mod complet automatizat. Cu toate acestea, există încă o mică proporţie de documente pentru care verificarea nu poate fi efectuată sau este incompletă, fie pentru că documentul nu este cunoscut de serviciile lor automatizate, fie pentru că algoritmii nu pot extrage informaţiile din document. Ca răspuns la aceste provocări, AriadNext a lansat un serviciu de verificare manuală a autenticităţii documentelor în Iaşi.
„Am ales România pentru a ne deschide centrul cu scopul de a oferi clienţilor noştri un serviciu conform GDPR. Am ales mai precis oraşul Iaşi datorită legăturilor istorice cu Franţa şi, în plus, pentru că oraşul Iaşi are cea mai puternică creştere în servicii IT în anul 2019“, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ Guillaume Despagne, directorul general al AriadNext.
„Finalul anului vine cu o veste foarte bună
Bogdan Piţigoi, preşedintele şi fondatorul Tester Grup, arată că anul 2020 a fost un an dificil şi plin de provocări, „dar, din fericire, sunt oameni şi companii care au reuşit să se adapteze rapid schimbărilor aduse de pandemie şi care au participat, astfel, la funcţionarea în continuare a economiei ieşene şi, implicit, a economiei româneşti“.
„Partenerii diviziei imobiliare a Grupului Tester (Ideo, Centro şi Solo) s-au organizat foarte bine pentru a- şi continua cu succes activitatea în această perioadă în care şi noi am luat toate măsurile necesare astfel încât clădirile noastre să fie sigure şi permanent funcţionale. Acum, finalul anului vine cu o veste foarte bună, intrarea în România a unei companii franceze foarte serioase şi dinamice, care a ales să îşi deschidă sediul central la Iaşi, în clădirea C3 din complexul Centro al Grupului Tester, o clădire modernă de 8 etaje, prietenoasă cu mediul înconjurător, care a primit de curând certificarea Leed Gold. Ne bucură intrarea lor în compania selectă a partenerilor noştri şi le dorim o dezvoltare spectaculoasă în continuare“, a transmis Bogdan Piţigoi pentru „Ziarul de Iaşi“.
Confirmă atractivitatea oraşului
După volumul tranzacţiilor comerciale, Franţa este pentru România al treilea client şi al şaselea furnizor, iar investiţiile directe franceze în ţara noastră au ajuns la un nivel de aproape 5 miliarde de euro, potrivit Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER) – principalul animator al unei comunităţi de peste 550 de întreprinderi cu capital francez în România, cu prezenţă în toate industriile şi care însumează o cifră de afaceri totală de peste 8,5 miliarde de euro.
„Una dintre principalele misiuni în calitatea mea de Consul onorific al Franţei la Iaşi este aceea de a promova oportunităţile oferite de oraşul nostru potenţialilor investitori francezi. Sunt bucuros că un astfel de demers a înregistrat o reuşită deplină şi rapidă în cazul companiei franceze AriadNext care, iată, în numai câteva luni şi mai ales într-o perioadă atât de delicată a reuşit să instaleze în oraşul nostru o entitate de producţie IT, ceea ce confirmă o dată în plus atractivitatea Iaşului ca pol de dezvoltare a industriilor creative, avansate, inovatoare. În plus, acest proiect francez de succes este pentru mine un impuls suplimentar în demersurile mele de înfiinţare a unui club de afaceri francofon, care să coaguleze într-un viitor apropiat energiile pozitive ale companiilor franceze sau francofone din Iaşi şi din regiune“, ne-a declarat Radu Grădinaru, consulul onorific al Franţei.
Dan Zaharia consideră că alegerea făcută de compania franceză reprezintă „un semnal de încredere pe care Iaşul îl primeşte ca rod al efortului continuu pentru poziţionarea oraşului pe harta Central Eastern Europe (CEE)”.
„În plină criză sanitară, echipa Extind a negociat cu succes aducerea în Iaşi a unei noi companii de outsourcing. AriadNext a ales Iaşul ca locaţie pentru sediul său din România, a închiriat 850 mp de birouri pentru 100 de angajaţi în clădirea Centro. Unul dintre criteriile de selecţie a acestei clădiri moderne de birouri a fost deţinerea certificatului internaţional LEED Gold pentru clădiri verzi. E un semnal de încredere pe care oraşul nostru îl primeşte ca rod al efortului nostru continuu pentru poziţionarea Iaşului pe harta regiunii CEE ca magnet pentru firmele IT & Outsourcing”, a menţionat Dan Zaharia, partener Extind.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).