Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Noul Iasi – o dezbatere pe problemele industriei regionale IT

Din 10 locuri de munca in IT scoase pe piata, se ocupa numai 4. Asta e cererea si asta e capacitatea noastra de a oferi forta de munca la aceasta cerere, anunta Florin Talpes, CEO Bitdefender, ce a moderat un eveniment organizat de Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) la Iasi pe 22 noiembrie.
Cu titlul atractiv de “Noul Iasi. Capitala Moldovei ca pol major de crestere tehnologica a Romaniei”, intilnirea a fost onorata si de presedintele Klaus Iohannis.
Evenimentul a avut cinci teme importante:

  • Resursa umana la nivel local
  • Digitalizarea economiei si a administratiei locale
  • Stimularea dezvoltarii industriei de servicii globale IT
  • Stimularea antreprenoriatului IT
  • Specializarea inteligenta

Avem o problema majora cu profesorii din invatamintul superios de informatica – in ultimii 5 ani am scos la concurs, annual, cite 10 posturi, si abia se inscria cite o persoana. Salariile din invatamint pentru cei care au expertiza in IT nu pot concura cu cele din privat”, crede decanul Facultatii de Informatica de la Universitatea Al I Cuza. Masteranzi tot mai putini, doctoranzi si mai putini – Romaniei ii trebuie un plan pentru a stimula invatamantul superior ce produce pentru industria IT&C.
Invatamintul dual ar putea fi o solutie, au fost de parere unii dintre cei prezenti la dezbatere, dar capacitatea de a umple golul in zona fortei de munca este inca scazut.
A fost o intilnire foarte scurta petru temele foarte importante aruncate in dezbaterea publicului dar alte evenimente pe aceste teme vor fi organizate in curind, au anuntat organizatorii – ANIS.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.