Publicația industriei TECH regionale

Evenimentul emblematic al Comisiei Europene dedicat Internetului, NGI Forum 2021, va avea loc pe 18-19 mai

  • NGI Forum 2021 –  evenimentul flagship al inițiativei Comisiei Europene Next Generation Internet – ce reunește unii dintre cei mai importanți inovatori din Europa, care construiesc un Internet pentru oameni, va avea loc online pe 18-19 mai.
  • Evenimentul va include discuții de specialitate, discuții deschise și workshop-uri interactive, cu accent pe modul în care Uniunea Europeană poate construi un Internet de încredere, cu garantarea confidențialității și incluziunii sociale, care oferă putere oamenilor și adresează provocări globale în materie de sustenabilitate. 
  • În cadrul evenimentului vor fi oferite și noutăți cu privire la finanțările și apelurile din cadrul programului Orizont Europa, oferind inovatorilor de top din domeniul Internetului posibilitatea de a-și continua munca și de a se alătura comunității NGI.

Tehnologiile digitale și accesul la un Internet sigur s-au dovedit esențiale în timpul crizei COVID-19, dar pandemia a exacerbat și lacunele tehnologice, sociale și economice existente. Internetul centrat pe oameni nu este opțional pentru Europa, pe măsură ce intrăm în Decada Digitală, ci este o componentă de bază, iar NGI este o inițiativă esențială pentru a aduce dimensiunea umană în centrul Internetului.

Pe 9 martie 2021, Comisia Europeană și-a prezentat viziunea pentru transformarea digitală a Europei până în 2030. Comisia propune o Busolă Digitală pentru a exprima ambițiile digitale ale UE pentru 2030 în termeni concreți. Ele evoluează în jurul a patru puncte cardinale: 1. cetățeni calificați digital și profesioniști cu înaltă calificare digitală, 2. infrastructuri digitale sigure, performante și durabile, 3. transformarea digitală a mediului de afaceri și 4. digitalizarea serviciilor publice (până în 2030, toate serviciile publice cheie vor trebuie să fie disponibile online; toți cetățenii vor avea acces la dosarele lor medicale electronice; 80% cetățeni ar trebui să utilizeze o soluție de tip eID – identitate digitală).

NGI, parte din programul Horizon Europe (2021-2027)

Next Generation Internet (NGI) este o inițiativă a Comisiei Europene care își propune să modeleze Internetul pentru viitor ca un ecosistem puternic, centrat pe utilizator (Internetul Oamenilor), care satisface nevoile fundamentale ale populației, inclusiv cele de încredere, securitate și incluziune socială. NGI cuprinde un program ambițios de cercetare și inovare bazat pe o investiție inițială a Comisiei Europene de peste 250 milioane € între 2018-2020 și face parte din viitorul program Orizont Europa (2021-2027).

Programul NGI finanțează cele mai bune proiecte de cercetare și inovare în domeniul Internetului, concentrându-se pe tehnologii avansate, inclusiv confidențialitate, căutare și descoperire, arhitecturi descentralizate, blockchain, Internet of Things, social media, tehnologii interactive și tehnologii care susțin multilingvismul și accesibilitatea. 

În ultimii doi ani, inovatorii NGI au contribuit la furnizarea de tehnologii și servicii care respectă drepturile și valorile europene, oferind beneficii tangibile atât pentru organizațiile private și publice, cât și pentru cetățeni.

Impactul tehnologiilor inovatoare din domeniul Internetului  

NGI Forum 2021 este o oportunitate de a prezenta primele rezultate ale programului NGI, de a oferi mai multe informații despre impactul tehnologiilor inovatoare din domeniul Internetului, de a discuta prioritățile viitoare cu experți din domenii diverse, precum suveranitarea asupra datelor, arhitectura Internetului, tehnologiile descentralizate sau metodele noi de căutare.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi făcute publice informații despre apelurile viitoare ale NGI în programul Orizont Europa, care oferă inovatorilor de top din domeniul Internetului oportunitatea să își continue activitatea și să se alăture comunității NGI în creștere.

Evenimentul, care se va desfășura online, va include un mix de discuții de specialitate, discuții deschise și workshop-uri interactive, reunind inovatori, cercetători, dezvoltatori, decidenți politici și actori ai societății civile.

Printre speakeri se numără Thierry Breton, Comisar pentru Piata Internă în cadrul Comisiei Europene, Jorge Gasós, senior expert în programul Next Generation Internet, Unit of the European Commission / DG Connect, Eva Kaili, Președinte al Future of Science and Technology Panel în cadrul Parlamentului European, Andrew S. Tanenbaum, Profesor Emerit de Știința  Computerelor în cadrul Universiteit Amsterdam, Katja Bego, Cercetător Șef și lider al programului Next Generation Internet și mulți alții. 

Mai multe informații despre eveniment: https://2021.ngiforum.eu

Înregistrărie la eveniment pot fi făcute aici: https://bit.ly/33iCs0y


NGI Forum 2021 este organizat de NGI4ALL, parte a inițiativei NGI. NGI4ALL este finanțat prin programul de cercetare și inovare al Orizont 2020, sub Acordul de Grant numărul 825354.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.