Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
MSing with Trauma: o aplicație ce-ți transformă creierul în muzică - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

MSing with Trauma: o aplicație ce-ți transformă creierul în muzică

Aplicația targhetează persoanele bolnave de scleroză în plăci (o boală degenerativă a creierului ce duce la incapacitatea în timp a bolnavului de a se mișca). A fost dezvoltată de Ioana Gabriela Dobroiu, CEO al MSing with Trauma, începând cu patru ani în urmă, ea însăși fiind în această grupă medicală.
Algoritmul compune pe baza imaginilor RMN ale bolii.
„Cei care au scleroză în plăci au o suferință ascunsă, pentru că în general nu sunt crezuți de ceilalți. Nu ai nimic, nu se vede nimic, li se spune. Dar durerea? Dar leziunile? Cel afectat găsește totuși o modalitate să meargă înainte“, ne spune Ioana.
Lucrează la această aplicație de patru ani. A inventat algoritmul cu mult timp înainte, pe o cu totul altă idee – pentru că dorea să audă clădirile cântând, fiind și compozitoare de muzică de film și având și interese și abilități tehnice. „Mai apoi am considerat ideea cu clădirile ca fiind prea superficială și am dezvoltat MSing with Trauma, un proiect cu valențe terapeutice, ce își dorește să ajute bolnavi de scleroză în plăci”.
Aplicația convertește imaginile RMN, unde se văd leziunile, transformând valorile structurale și coloristice în Aplicația convertește imaginile RMN, unde se văd leziunile, transformând va lorile structurale și coloristice în compoziții unice muzicale. Practic, algoritmul compune pe baza imaginilor RMN ale bolii, dând o altă dimensiune bolii. „Avem prototip funcțional, versiunea Alpha. Introduci imaginile în aplicație, o citește, scoate piesa, versiunea mobilă are și opțiunea de a o salva”.
Aplicația e brevetată, pe moment, la nivel european, Ioana făcând anul acesta demersuri pentru brevetarea mondială. Proiectul a demarat și fără finanțare, membrii echipei lucrând în mare parte în regim de voluntariat. „Este un proiect de art therapy și music therapy, în dorința de a antrena ticuri pozitive cerebrale. În versiuni avansate ale aplicației, în Beta, dorim să implicăm frecvențe pe stiluri muzicale, astfel încât utilizatorul să preselecteze un stil muzical, acesta se va filtra prin RMN și va avea un rezultat la final, să vedem cum se va simți ulterior”.
 
Efectele neurologice vor fi cuprinse într-un studiu științific, a cărei structură Ioana Dobroiu a gândit-o deja, după o îndelungată documentare, cu ajutorul a doi medici specializați.

Distribuie și tu:

Angajații din IT au ajuns la 16% din totalul angajaților din zona Iașului

Angajații din domeniile IT au ajuns la 24.000 de persoane, numărul total de angajați din zona urbană a Iașului plus periferiile atinge aproximativ 150.000 de persoane
mai bine de 20% dintre cei 24 de mii de salariați lucrează în primele două companii din ierarhia angajatorilor locali: Amazon și Continental.

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare