Publicația industriei TECH regionale

Moldova Cybersecurity Forum 2024, evenimentul care anunță consolidarea securității cibernetice naționale

Moldova Cybersecurity Forum - PIN magazine

Securitatea cibernetică a Republicii Moldova este o prioritate națională, iar consolidarea capacităților acestui sector sunt cruciale în contextul războiului din Ucraina și a provocărilor tot mai frecvente din era digitală.

Avansând agenda guvernamentală în securitatea cibernetică, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Universitatea Tehnică a Moldovei și Tekwill, cu suportul USAID, Suediei, Marii Britanii, Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova (EUPM) și e-Governance Academy, organizează Moldova Cybersecurity Forum 2024.

La prima ediție din acest an, va fi lansată Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, instituții care vor avea un rol esențial în prevenirea amenințărilor cibernetice.

Noua agenție va avea un rol esențial în asigurarea unui mediu digital sigur, protejarea infrastructurii critice a statului și a societății de atacurile cibernetice, dar și asigurarea unui nivel ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice ale instituțiilor publice și private, iar „Cybercor”, care este în gestiunea Universității Tehnice a Moldovei, va promova inovația și excelența în educația teoretică și practică în domeniu, formarea profesională a funcționarilor publici și a studenților, asigurând pregătirea la nivel național pentru provocările sectoriale.

„Securitatea cibernetică este o prioritate strategică pentru Republica Moldova, în contextul global actual, dar mai ales în cel regional. Este esențial să dezvoltăm capacitățile noastre de protecție și răspuns la incidente cibernetice și să creăm un cadru general de cooperare strategică la nivel național și internațional”, spune Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Moldova Cybersecurity Forum 2024 reprezintă o platformă de dialog între specialiștii din domeniul securității cibernetice din țară și din străinătate. Programul forumului include sesiuni de discuții, prezentări remarcabile de la speakeri internaționali și sesiuni interactive de networking. În cadrul acestor activități, vor fi identificate cele mai bune practici și vor fi elaborate strategii de securitate cibernetică eficiente, care vor contribui la consolidarea poziției Republicii Moldova în acest domeniu critic.

Evenimentul va avea loc loc vineri, 9 februarie, începând cu ora 09:00, la Tekwill, (str. Studenților 9/11).

Forumul va fi inaugurat de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean și de viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, alături de principalii parteneri de dezvoltare.

Pentru a participa la forum, vă rugăm să completați formularul de înscriere: https://forms.gle/VLCbkMoEVKgiDqAL7

Persoană de contact: Plinschi Cătălina, [email protected] // 068732493.

Sursă articol: Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Guvernul Republicii Moldova

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare