Publicația industriei TECH regionale

MODEX: O companie fondată de români revoluționează tehnologia blockchain

Modex BCDB este o soluție software care utilizează tehnologia blockchain și se implementează printr-o simplă conectare la baza de date tradițională fără să aducă modificări acesteia. Modex BCDB vine cu o serie de beneficii noi pentru protecția datelor: descentralizare, transparență, securitate ridicată, imuabilitate și integritate.
 
Sediul la Londra și birouri în Gibraltar și Sillicon Valley
Deși tehnologia blockchain reprezintă soluția pentru unele probleme complexe legate de securitate, auditare, perioadele lungi de dezvoltare și tarifele mari de consultanță, sunt piedici majore în procesul de adoptare a acestei tehnologii revoluționare. Prin simplificarea modului în care companiile pot implementa tehnologia blockchain în operațiunile proprii, Modex BCDB permite companiilor să realizeze proiecte pe blockchain în doar câteva zile în loc de luni, la un preț avantajos pe care companiile mici și medii și-l permit.
Fondată în 2017 de Mihai Ivașcu, Alin Iftemi și Dragoș Rautu, Modex a pornit ca o platformă pentru programatori, gândită să-i ajute să dezvolte DApps fără a învață codul specific blockchain. După ce a înțeles că provocările blockchain-ului depășesc procesul propriu-zis de programare, compania a căutat o modalitate de a aduce blockchain-ul către mediul de afaceri. Cu sediul central la Londra, Modex are centrul operațional la București și deține birouri recent deschise în Gibraltar și Silicon Valley. Numărul de angajați cuprinde peste 70 de programatori, designeri și specialiști de business.
 
O nouă perspectivă tehnologică asupra modului în care companiile își gestionează propriile baze de date
„Prin lansarea Modex BCDB, anul trecut în toamnă, am reușit să dăm startul unei noi ere în adoptarea blockchain-ului de către companii“, declara Mihai Ivașcu, CEO-ul și cofondatorul Modex
„Am dezvoltat Modex BCDB ținând cont – în primul rând – de nevoile companiilor, dorind totodată să eliminăm barierele din calea adopției, obstacole care țin, de obicei, companiile la distanță. Platforma noastră și clienții noștri demonstrează că este posibil să te bucuri pe deplin de avantajele unei baze de date pe blockchain fără perioade lungi de dezvoltare sau costuri ridicate de implementare și consultanță”.
Soluția dezvoltată de programatorii români de la Modex – Blockchain Database (BCDB) – propune o nouă perspectivă tehnologică asupra modului în care companiile își gestionează propriile baze de date.
Modex BCDB este o soluție software care utilizează tehnologia revoluționară blockchain și se implementează printr-o simplă conectare la baza de date tradițională fără să aducă modificări acesteia. Astfel, Modex BCDB vine cu o serie de beneficii noi pentru protecția datelor: descentralizare, transparență, securitate ridicată, imuabilitate și integritate. În plină criză mondială, compania s-a alăturat eforturilor unor mari companii de cybersecurity din Statele Unite ale Americii, pentru a proteja unitățile spitalicești și nu numai. Platforma Modex BCDB poate fi integrată în infrastructură spitalelor sau poate fi folosită de guverne pentru a avea un strat suplimentar de securitate a datelor. Modex este astfel membru al Cyber Alliance to Defend our Healthcare, o alianța care își propune să lupte pentru sistemul de sănătate, și care este creată de fondul de investiții C5 Capital.
 
Caracteristici ale platformei Modex BCDB

  • Implementare ușoară  – Implementare on-prem sau în orice altă infrastructură cloud (AWS, Azure, Google Cloud). Integrare între codul de pe partea serverului și baza de date existența pentru a permite citirea directă a datelor de pe BCDB și baza de date existența.

 

  • Siguranță și trasabilitatea datelor – Asigura integritatea datelor prin validarea semnăturii recordului cu o copie păstrată în registrul imutabil din blockchain. Reconstruiește orice modificare înregistrată neautorizată prin aducerea datelor la formă inițială.

 

  • Back-up în timp real – Menține noduri de date complete capabile să reconstruiască noi instanțe BCDB de la zero pentru fiecare nod de date pierdut. Elimina nevoia de snapshots care necesită mult spațiu

 

  • Respectă reglementările în vigoare –  Permite definirea de sub-rețele pentru a ajunge la configurații specifice pentru a restricționa sincronizarea datelor. Facilitează sincronizarea datelor la nivel de grup bazându-se pe reglementările care diferă în funcție de industrie și regiunea geografică.

 

  • Criptare – Standard, criptare continuă. Modex BCDB este agnostic în ceea ce privește bazele de date utilizate.

-Pay-per-Use cu prețuri personalizate pentru companii Bazat pe licență, cu un model pay-as-yougo. Un anumit număr de tranzacții gratuite pentru a stimula creșterea numărului de persoane ce adopta tehnologia încă de la început.
 
Parteneriat între FabLab și Modex pentru FabLab2
„Modex este o companie globală fondată de români. Pentru o companie de tehnologie cum este a noastră, considerăm că este o adevărată responsabilitate socială să oferim ceva înapoi comunității care ne-a format, motiv pentru care investim în continuare în educația adresată tinerilor și studenților dar și în dezvoltarea mediului antreprenorial. Ne-a bucurat invitația partenerilor noștri de la Fab Lab și BCR pentru a participa la realizarea noului hub tehnologic din Iași. În aceeași direcție se înscrie și parteneriatul nostru cu ASE București, unde vom deschide un laborator de blockchain dedicat studenților sau cel pe care îl discutăm cu Politehnică pentru zona academică. În ciuda crizei mondiale în care ne aflăm, Modex dorește să trimită un mesaj de solidaritate, speranță și încredere în umanitate, iar deschiderea acestui spațiu de coworking în vremuri de distanțare socială este, în plus, un angajament educațional pe care ni-l luăm față de comunitatea antreprenorială și de tehnologie din Iași. Totodată, Fab Lab BCR powered by Modex devine un prim pas către extinderea la nivel regional a companiei Modex.“, a adăugat Alin Iftemi, Head of Business & Co-founder Modex. Recent, Modex BCDB a primit certificarea „Seal of Excellence“ din partea Comisiei Europene în cadrul Horizon 2020, program care oferă posibilități de finanțare pentru cercetare și inovare.
 
 
Modex BCDB a fost proiectat pentru a funcționa între aplicația dumneavoastră și baza de date existentă Modex BCDB asigura integritatea, auditarea și siguranță datelor în timpul integrării cu baza sau bazele de date existente ale unei companii. Modex BCDB a fost proiectat pentru a funcționa între aplicația dumneavoastră și baza de date existentă, permițând scrierea datelor atât pe BCDB, cât și pe baza existența și permițând programatorilor să lucreze în sistemele pe care le folosesc deja. Acest proces brevetat permite o mai bună siguranță fără a sacrifică ușurință utilizării și fără a fi nevoie de pregătire suplimentară. De asemenea, BCDB permite companiilor să permisioneze cu ușurință datele ținând cont de nevoile angajaților, dar și de reglementările în vigoare (GDPR, HIPAA).

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare