Publicația industriei TECH regionale

Launch România lansează raportul despre starea startup-urilor early-stage din România – 7 martie, Apollo 111, 17:00

Launch, pinmagazine

Launch România este o inițiativă dedicată stimulării industriei de tech și a culturii antreprenoriale în România. Scopul său este să contribuie activ la peisajul antreprenorial românesc, de aceea, în 2024, Launch România își propune o serie de evenimente și acțiuni menite să creeze noi oportunități de dezvoltare și progres.

Launch România este susținută de BCR, în colaborare cu Google România și partenerul fondator How to Web.

Raport despre starea startup-urilor early-stage din România

Launch România lansează raportul „The State of Romanian-Born Early-Stage Startups – 2024” în 7 martie la Apollo 111, începând cu ora 17:00.  Acest raport prezintă rezultatele analizelor datelor colectate de la fondatori cu privire la modelele de business, cifrele anuale de afaceri, statusul fondurilor de investiții și alte aspecte importante.

Evenimentul oferă informații valoroase, insight-uri și o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă ecosistemul local. De asemenea, creează un mediu propice pentru networking și schimbul de cunoștințe valoroase.

Obiectivele Launch România

Inițial, Launch România se orienta, în mare parte, către fondatori, însă acum își extinde obiectivele și acțiunile către alte două categorii de public – studenți, reprezentând talentul și viitorul, și cercetători, promovând inovarea și transferul tehnologic. Pentru fiecare categorie de public se organizează evenimente și acțiuni special create pentru a răspunde nevoilor și aspirațiilor specifice ale fiecărei categorii în parte.

De exemplu, pentru cercetători, focusul principal este de a-i conecta cu reprezentanții industriei. Pentru studenți se oferă ghidaj în primii pași ca antreprenori, iar pentru fondatori se creează noi oportunități de dezvoltare și un context propice întâlnirii cu oamenii potriviți. 

Totodată, Launch România va organiza evenimente în 7 orașe noi, vor exista mai multe întâlniri online, proiecte pilot prin intermediul BCR, și cursuri certificate despre utilizarea Inteligenței Artificiale de la Google România. Pe lângă acestea, vor fi lansate peste 25 de episoade noi ale LaunchPod. Acest podcast își propune să devină vocea poveștilor și experiențelor din industria de startup-uri din România.

Launch România se pregătește pentru o nouă etapă în care își propune să contribuie sistematic la extinderea spiritului antreprenorial. Fiind susținută de BCR, în colaborare cu Google România și partenerul fondator How To Web, Launch România își propune să aducă o schimbare pozitivă și să construiască, împreună cu ecosistemul, o cultură antreprenorială mai puternică și mai prosperă în România. 

Primul pas înspre a face acest lucru este evenimentul de lansare a raportului „The State of Romanian-Born Early-Stage Startups – 2024”, din 7 martie, de la ora 17:00, la Apollo 111, la care ești invitat. 

Mai multe detalii despre eveniment, aici: The State of Romanian-born Early-Stage Startups – 2024 Report – Launch Romania

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.