Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Lansare studiu de piață salarial dedicat pieței de IT & Outsourcing din Iași - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Lansare studiu de piață salarial dedicat pieței de IT & Outsourcing din Iași

AIMS Timișoara, în colaborare cu PIN Magazine și Fab Lab au organizat luni, 5 februarie, o întâlnire de prezentare a unui nou produs pe piața din Iași, adresat domeniului IT (dezvoltare software) & Outsourcing (BPO/SSC/KPO/Call Center) – studiul de piață salarial AIMS SalaryMap.
AIMS Timișoara desfășoară astfel de studii de peste 20 de ani pe piața din România, iar anul acesta focusul este pe Iași, un oraș care nu mai poate fi ignorat când vine vorba de IT & Outsourcing – o dovedește asta numărul mare de angajați din aceste domenii (16.400 conform unui studiu realizat de PIN Magazine în 2017), dar și nou-câștigatul titlu de „Emerging City of the Year” la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards.
La evenimentul de luni au luat parte reprezentanți de la aproximativ 10 companii distincte de IT, iar discuțiile au fost foarte animate, interesul fiind ridicat – ”când vine vorba de salarii, toată lumea vrea să fie la curent cu noutățile”, așa cum a apreciat unul dintre participanți.

 
Au fost atinse subiecte precum importanța datelor statistice în deciziile de business (‘’data-driven decision-making’’), atâta timp cât aceste date sunt colectate și analizate corect, precum și importanța accesului la surse diferite de informație, în ideea minimizării riscurilor generate de o perspectivă limitată asupra pieței. Totodată, au fost împărtășite date salariale complete din realitatea anului 2017, pe câteva dintre posturile de interes pentru participanți: Dezvoltator Software OOP, Dezvoltator Software Embedded, Dezvoltator Web etc., pe diferite nivele de senioritate. Cu această ocazie, s-a putut valida în timp real ipoteza conform căreia piața de salarii de IT din Timișoara este aliniată în mare parte cu cea din Iași, cele două orașe fiind similare din multe puncte de vedere – număr de angajați în cele două sectoare de interes, tipuri de business-uri, deschiderea spre dezvoltare continuă, provocări.
Studiul AIMS SalaryMap dedicat domeniilor de IT și Outsourcing este un proiect în plină desfășurare, iar cei interesați de detalii (modalitate de participare, metodologie, relevanță etc.) pot lua legătura cu Anca Uzun (anca.uzun@tm.aims.ro) și Florentina Bădiță (florentina.badita@tm.aims.ro), care reprezintă AIMS Timișoara pe acest proiect.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.