Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Lansare studiu de piață salarial dedicat pieței de IT & Outsourcing din Iași - PIN Magazine

Publicația industriei TECH regionale

Lansare studiu de piață salarial dedicat pieței de IT & Outsourcing din Iași

AIMS Timișoara, în colaborare cu PIN Magazine și Fab Lab au organizat luni, 5 februarie, o întâlnire de prezentare a unui nou produs pe piața din Iași, adresat domeniului IT (dezvoltare software) & Outsourcing (BPO/SSC/KPO/Call Center) – studiul de piață salarial AIMS SalaryMap.
AIMS Timișoara desfășoară astfel de studii de peste 20 de ani pe piața din România, iar anul acesta focusul este pe Iași, un oraș care nu mai poate fi ignorat când vine vorba de IT & Outsourcing – o dovedește asta numărul mare de angajați din aceste domenii (16.400 conform unui studiu realizat de PIN Magazine în 2017), dar și nou-câștigatul titlu de „Emerging City of the Year” la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards.
La evenimentul de luni au luat parte reprezentanți de la aproximativ 10 companii distincte de IT, iar discuțiile au fost foarte animate, interesul fiind ridicat – ”când vine vorba de salarii, toată lumea vrea să fie la curent cu noutățile”, așa cum a apreciat unul dintre participanți.

 
Au fost atinse subiecte precum importanța datelor statistice în deciziile de business (‘’data-driven decision-making’’), atâta timp cât aceste date sunt colectate și analizate corect, precum și importanța accesului la surse diferite de informație, în ideea minimizării riscurilor generate de o perspectivă limitată asupra pieței. Totodată, au fost împărtășite date salariale complete din realitatea anului 2017, pe câteva dintre posturile de interes pentru participanți: Dezvoltator Software OOP, Dezvoltator Software Embedded, Dezvoltator Web etc., pe diferite nivele de senioritate. Cu această ocazie, s-a putut valida în timp real ipoteza conform căreia piața de salarii de IT din Timișoara este aliniată în mare parte cu cea din Iași, cele două orașe fiind similare din multe puncte de vedere – număr de angajați în cele două sectoare de interes, tipuri de business-uri, deschiderea spre dezvoltare continuă, provocări.
Studiul AIMS SalaryMap dedicat domeniilor de IT și Outsourcing este un proiect în plină desfășurare, iar cei interesați de detalii (modalitate de participare, metodologie, relevanță etc.) pot lua legătura cu Anca Uzun (anca.uzun@tm.aims.ro) și Florentina Bădiță (florentina.badita@tm.aims.ro), care reprezintă AIMS Timișoara pe acest proiect.

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare