Publicația industriei TECH regionale

IQ DIGITAL SUMMMIT IAȘI, 27 mai – Futurologul Richard van Hooijdonk: “Am învățat în scoală pentru lumea de ieri. Lumea de mâine cere alte aptitudini”

Cunoscutul futurolog Richard van Hooijdonk vine la Iași, în 27 mai.

El va aduce pe scena IQ DIGITAL Summit conceptul de “smartification” și vorbește despre dezvoltarea modelelor de afaceri inteligente.

Cine-și imagina, acum 30 de ani, când ne conectam la internet prin dial-up (nimeni care a auzit asta… nu poate uita sunetul acela) cât de mult poate schimba tehnologia lumea în care trăim?

Richard van Hooijdonk a început să schimbe lumea într-o agenție de marketing din Amsterdam, unde, în anii 90, “ataca” soluțiile considerate de succes, doar pentru a prezenta clienților altele mai bune. 

Speakerul care va încheia ziua intensă de la IQ DIGITAL Summit trăiește deja în viitor – pentru că vrea să-l experimenteze “la prima mână”, și-a implantat mai multe chipuri, care îi fac viața mai ușoară, spune el. Cu ce-l ajută? A scris aici despre asta.

“Am fost la școală. Am dobândit niște aptitudini care trebuiau să ne folosească 40, 50 de ani. Acum, ne folosesc, în medie, 5 ani. Învățăm pentru lumea de ieri. Lumea de mâine cere altfel de aptitudini.”

Richard van Hooijdonk

Oamenii nu sunt construiți pentru schimbare, dar tehnologia o impune. Schimbarea e, culmea, singura constantă din viața noastră.  

Van Hooijdonk are o echipă de peste 15 cercetători din toată lumea (de altfel, și explică faptul că în viitor, companiile vor aduna virtual echipe mici, dar extrem de bine pregătite, de pe tot globul) care analizează trenduri în domenii precum robotică, realitate virtuală și augmentată, blockchain, biotech, neurotech și multe altele.

“Viitorul poate părea departe, dar se întâmplă deja în jurul nostru”

Richard van Hooijdonk

De fapt, van Hooijdonk testează zilnic teorii și identifică soluții la probleme care urmează să apară. Nu crede în algoritmi – pentru că aceștia au aces la un număr nelimitat de date, care pot fi manipulate – dar înțelege rolul lor. 

“Cred că orice formă de inteligență artificială trebuie să se adapteze nevoilor noastre. Și da, trebuie să ne facă mai fericiți și mai sănătoși.”

Richard van Hooijdonk

Cel puțin pentru moment. De exemplu, futurologul e de părere că omenirea nu va mai exista fizic într-o mie de ani, ci vom putea exista în afara corpurilor, cu ajutorul tehnologiei. Ține să precizeze că orice soluție trebuie, totuși, să treacă printr-un filtru etic.

Care sunt șansele ca un futurolog să aibă dreptate? 

Răspunsul e simplu – suficient de mari încât marile companii ale lumii să asculte cu atenție ce are de zis. De altfel, Richard e invitat frecvent de organizații precum Google, Microsoft, IBM, Comisia Europeană sau companiile din “Big Four”. 

La IQ Digital SummitRichard va vorbi despre viitorul organizațiilor și despre cum ar trebui să ne pregătim pentru schimbarea continuă.

  • Dacă vrei să afli mai multe despre speaker -> găsești detalii aici

Pe scena IQ DIGITAL Summit din Iași vor urca antreprenori cu soluții “out of the box”, precum Jonas Kiejllbergco-fondatorul Skype, antreprenorul în serie Radu Georgescu, miniștrii digitalizării din România și Republica MoldovaSebastian Burduja și Iurie Țurcanu – și mulți alții.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

George_SmartEU

BCR extinde serviciile pentru antreprenori din George și lansează George SmartEU, o funcționalitate care facilitează accesul la informații despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale

București, 18 aprilie 2024. Banca Comercială Română anunță o nouă extindere a ecosistemului digital George prin lansarea George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.