Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

IQ DIGITAL SUMMMIT IAȘI, 27 mai – Futurologul Richard van Hooijdonk: “Am învățat în scoală pentru lumea de ieri. Lumea de mâine cere alte aptitudini”

Cunoscutul futurolog Richard van Hooijdonk vine la Iași, în 27 mai.

El va aduce pe scena IQ DIGITAL Summit conceptul de “smartification” și vorbește despre dezvoltarea modelelor de afaceri inteligente.

Cine-și imagina, acum 30 de ani, când ne conectam la internet prin dial-up (nimeni care a auzit asta… nu poate uita sunetul acela) cât de mult poate schimba tehnologia lumea în care trăim?

Richard van Hooijdonk a început să schimbe lumea într-o agenție de marketing din Amsterdam, unde, în anii 90, “ataca” soluțiile considerate de succes, doar pentru a prezenta clienților altele mai bune. 

Speakerul care va încheia ziua intensă de la IQ DIGITAL Summit trăiește deja în viitor – pentru că vrea să-l experimenteze “la prima mână”, și-a implantat mai multe chipuri, care îi fac viața mai ușoară, spune el. Cu ce-l ajută? A scris aici despre asta.

“Am fost la școală. Am dobândit niște aptitudini care trebuiau să ne folosească 40, 50 de ani. Acum, ne folosesc, în medie, 5 ani. Învățăm pentru lumea de ieri. Lumea de mâine cere altfel de aptitudini.”

Richard van Hooijdonk

Oamenii nu sunt construiți pentru schimbare, dar tehnologia o impune. Schimbarea e, culmea, singura constantă din viața noastră.  

Van Hooijdonk are o echipă de peste 15 cercetători din toată lumea (de altfel, și explică faptul că în viitor, companiile vor aduna virtual echipe mici, dar extrem de bine pregătite, de pe tot globul) care analizează trenduri în domenii precum robotică, realitate virtuală și augmentată, blockchain, biotech, neurotech și multe altele.

“Viitorul poate părea departe, dar se întâmplă deja în jurul nostru”

Richard van Hooijdonk

De fapt, van Hooijdonk testează zilnic teorii și identifică soluții la probleme care urmează să apară. Nu crede în algoritmi – pentru că aceștia au aces la un număr nelimitat de date, care pot fi manipulate – dar înțelege rolul lor. 

“Cred că orice formă de inteligență artificială trebuie să se adapteze nevoilor noastre. Și da, trebuie să ne facă mai fericiți și mai sănătoși.”

Richard van Hooijdonk

Cel puțin pentru moment. De exemplu, futurologul e de părere că omenirea nu va mai exista fizic într-o mie de ani, ci vom putea exista în afara corpurilor, cu ajutorul tehnologiei. Ține să precizeze că orice soluție trebuie, totuși, să treacă printr-un filtru etic.

Care sunt șansele ca un futurolog să aibă dreptate? 

Răspunsul e simplu – suficient de mari încât marile companii ale lumii să asculte cu atenție ce are de zis. De altfel, Richard e invitat frecvent de organizații precum Google, Microsoft, IBM, Comisia Europeană sau companiile din “Big Four”. 

La IQ Digital SummitRichard va vorbi despre viitorul organizațiilor și despre cum ar trebui să ne pregătim pentru schimbarea continuă.

  • Dacă vrei să afli mai multe despre speaker -> găsești detalii aici

Pe scena IQ DIGITAL Summit din Iași vor urca antreprenori cu soluții “out of the box”, precum Jonas Kiejllbergco-fondatorul Skype, antreprenorul în serie Radu Georgescu, miniștrii digitalizării din România și Republica MoldovaSebastian Burduja și Iurie Țurcanu – și mulți alții.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.