Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Innovation Labs 2019 și-a desemnat câștigătorii în cadrul Demo Day - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Innovation Labs 2019 și-a desemnat câștigătorii în cadrul Demo Day

Not This Time Pal, CNEO, Heimdall, Trusty Camera și Knosis.ai sunt câștigătorii premiilor „Best Pitch”, „Best Product”, „Best Business”, „Startup of the Year” și „Scaleup of the Year”

București, 21 mai 2019: Innovation Labs 2019, programul de accelerare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului Demo Day, desfășurat luni seară la Teatrul Național București, Sala Studio. Evenimentul s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Innovation Labs este un program de accelerare și mentorat ancorat în 11 universități de prestigiu din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara și, începând cu anul acesta, Tel Aviv, și anume: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea „Babeș–Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Vest din Timişoara și Institutul de Tehnologie Technion din Israel. Acest parteneriat academic adaugă dimensiunea dezvoltării de produs educației din domeniul IT&C, pentru care România deja se bucură de recunoaștere globală.

În martie 2019, peste 480 de tineri s-au înscris în cele cinci Hackathoane Innovation Labs, desfășurate la nivel național, propunând peste 160 de idei de produse digitale. În Hackathoane au intrat 111 echipe, dezvoltându-și ideile în prototipuri alături de mentori, pe parcursul a 24 de ore de foc. Efortul tinerilor a fost recompensat, astfel încât cele mai convingătoare 70 de echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a unui produs care să combine excelența tehnică cu orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Pe parcursul desfășurării programului, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, experți în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la construirea și rafinarea prototipurilor.

În fiecare dintre cele cinci centre naționale Innovation Labs au avut loc evenimentele Demo Day locale, la care au participat echipele din programul de mentorat și în urma cărora au fost alese prototipurile minim viabile care s-au calificat în semifinalele Demo Day 2019 de la București.  Astfel, pe 2o mai au urcat pe scenă 18 echipe dintre cele 70 care au fost selectate în programul de mentorat. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, desfășurate în cadrul semifinalelor naționale de duminică, 18 echipe au intrat în competiția finală Demo Day, captivând juriul și publicul cu inovațiile lor.

Premiul „Best Pitch Prize”, acordat de Mihai Rotaru, antreprenor și absolvent al Innovation Labs, a fost decernat echipei Not This Time Pal, un produs care oferă o extensie a browser-ului Chrome, ce permite utilizatorilor să identifice cel mai bun preț pentru produsele pe care le caută.

Premiul „Best Product Award”, decernat de către Sorin Pâslaru, redactor șef la Ziarul Financiar, a revenit echipei CNEO, care propune un produs ce derivă din îmbinarea aplicațiilor software de învățare automată cu senzori medicali, ceea ce permite realizarea de la distanță a programelor de prevenție, curative sau de recuperare.

Premiul „Best Business Award”, înmânat de David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, a fost oferit echipei Heimdall, care a dezvoltat un produs care îmbunătățește monitorizarea consumului electric printr-o soluție hardware, pe baza unui algoritm de Machine Learning, ce identifică și optimizează amprentele digitale și obișnuințele de consum, atât pentru distribuitori, cât și pentru consumatori.

Premiul „Startup of the Year Award”, înmânat de către Mihnea Costoiu, Rector al Universității Politehnica din București, a revenit echipei Trusty Camera, care a creat o soluție ce oferă jurnaliștilor, experților, dar și persoanelor care primesc fotografii (prin social media, magazine online, social discovery sau alte canale) posibilitatea de a verifica autenticitatea imaginii.

Premiul „Scaleup of the Year Award”, oferit de către Roxana Vitan, Președinte al Fundației Româno-Americane, a revenit echipei Knosis.ai, care a prezentat o soluție facilă de obținere a bazelor de date pentru Machine Learning, implicând categorii sociale diverse. Knosis permite generarea unor date echivalente prin randarea unor obiective în VR și codarea umană a datelor printr-o platformă ce alocă eficient sarcinile către operatori din categorii sociale diverse.

De asemenea, partenerii programului au oferit premii echipelor pe care le-au apreciat cel mai mult pe parcursul celor trei luni de mentorat.

Premiul oferit de către Orange a constat în includerea echipei IntelScale, un produs care oferă posibilitatea companiilor să își reducă riscul de apariție a unor atacuri cibernetice, în programul de accelerare Orange Fab pentru soluţia lor inovativă în domeniul Securităţii Cibernetice. Orange a oferit, de asemenea, o mențiune specială echipei BeOnTime, pentru soluţia în domeniul Smart City, ce îmbunătățește timpul de așteptare, fluxul pasagerilor și calitatea călătoriilor în transportul în comun.

Premiul oferit de către Carrefour România, constând în sesiuni de lucru alături de echipele de inovație și tehnologii digitale ale companiei pentru dezvoltarea produsului și testarea ideii pe piață, dar și în oportunitatea de a-și prezenta produsul în fața boardului Carrefour România, a mers la echipa Syncrobots. Soluția echipei este un robot de curățenie automatizată în fabrici și în alte spații de producție, optimizând costurile, riscurile de accident și acuratețea igienei în spațiile industriale.

Premiul oferit de către BRD – Groupe Société Générale, constând în acomodarea echipei câștigătoare în Hub-ul Digital BRD din București pentru a lucra alături de specialiștii BRD în produse digitale, dar și alături de mentorii companiei din programul Innovation Labs, a mers la echipa FRANC, care a creat un asistent financiar inteligent, accesibil în aplicațiile de messaging, care odată înregistrat și conectat la băncile la care utilizatorul are conturi deschise, Franc va analiza comportamentul financiar al acestuia și îi va oferi recomandări și statistici personalizate.

OMV Petrom a premiat echipa EKT, care optimizează bucătăriile din benzinăriile high-end, digitalizând informațiile privind ingredientele, stocurile și procesele, susținând performanța și motivația atât pentru personalul recent angajat, cât și pentru angajații cu experiență. OMV Petrom oferă întregii echipe posibilitatea de a participa la evenimentul Techsylvania, în perioada 8-11 iunie, la Cluj-Napoca.

Premiul din partea Medicover România a fost acordat echipei Visionary, care a creat o aplicație digitală ce permite diagnosticarea deficiențelor de vedere în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani prin utilizarea unor elemente de gamificare, care este invitată la o prezentare de produs în fața boardului executiv al companiei din Polonia. Premiul special a fost acordat echipei Medcal, care propune o aplicație digitală ce optimizează modul de organizare al activității în cadrul instituțiilor medicale, căreia Medicover îi oferă sprijin pentru a-și dezvolta produsul în cadrul clinicilor din rețea. În plus, ambele echipe sunt invitate de către Medicover în cadrul evenimentului Techsylvania.

Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs: „Demo Day are, pentru mine, un optimism contagios. Suntem în al șaptelea an de creștere a comunității Innovation Labs, de implicare a tinerilor în dezvoltarea produselor și infrastructurilor viitorului în mediul viral al Universităților, energizați și inspirați de mentori și parteneri. Demo Day nu este o finalizare, ci un „punct și de la capăt”, un moment de redefinire pentru echipele programului. Innovation Labs merge mai departe de această seară, prin echipele care își vor continua dezvoltarea prototipurilor cu sprijinul programului, precum și prin tinerii atrași de experiența dezvoltării de produs și antreprenoriatului tehnic, pe care îi așteptăm în edițiile următoare. Felicitări tuturor echipelor care au ajuns pe scenă în această ediție, demonstrându-și puterea de a fi împreună în aventura unui start-up și de a-și transforma ideile în soluții tangibile!”

Parteneri și susținători Innovation Labs

Innovation Labs 2019 este un program organizat de Tech Lounge, Transylvania Institute of Technology, Asociația Calemis, EduHub și Rosenc, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, OMV Petrom și Medicover, precum și The Romanian-American Foundation în calitate de partener strategic, cu participarea Ambasadei Israelului în România, cu susținerea Renault, Adobe, Fitbit, NXP, PSS Prosoft Solutions, BearingPoint, IXIA (a Keysight Business), ORTEC, Microsoft, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER), Arobs în Cluj-Napoca, Safe Fleet, Restart Energy, imobiliare.ro și eucemananc.ro în Timișoara, împreună cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea „Babeș–Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara, dar și Institutul de Tehnologie Techion din Israel.


Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Creativitate la locul de munca, pinmagazine

Modele actuale de management nu stimulează creativitatea la locul de muncă

Managerilor le place să vorbească despre a avea echipe creative, oameni creativi sau idei creative – dar cea mai mare parte din discursurile astea sunt goale de conținut. Așa cum confundăm „strategia” (care este o viziune pe termen lung) cu „operațiunile” (care este execuția de zi cu zi a strategiei), la fel confundăm adesea „asta a fost creativ!” cu „acesta este ceva care a făcut niște bani pentru noi, probabil dintr-un accident fericit.” 

Dragos Panainte, pinmagazine

2024 – Pledoarie pentru Reconectare

Iată-ne ajunși (și) la final de 2023. Un an provocator pentru culturile organizaționale – burnout, great resignation, quiet quitting & mental health – au fost