Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Inițiative pentru dezvoltarea unei comunități de învățare STEM la Iași

Avem convingerea că evenimentele, competițiile, activitățile complexe de învățare organizate de cele 2 echipe de robotică ale Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași sunt declanșatorul unor energii creative și inovative care susțin dezvoltarea unei comunități inteligente. 

„Ne fascinează mereu inițiativele elevilor noștri, este un privilegiu și o bucurie să fim în mijlocul lor, să-i încurajăm, să-i susținem și să învățăm împreună cu ei.” Prof. Mirela Țibu – coordonatorul Atelierelor CyLiis și mentorul echipelor de robotică CyLiis și Peppers.

Membrii echipei de robotică CyLiis împreună cu studenții și absolvenții Facultății de Fizică, Universitatea “Al. I. Cuza” Iași ne propun pentru acest weekend călătoria spre o carieră de succes în domeniile STEM, prin crearea unor spații vii de experimentare HANDS ON. Participanții, elevi de gimnaziu și liceu din școlile ieșene vor descoperi și învăța despre electricitate, magnetism terestru, azot lichid, bobina TESLA, mașini electrostatice, roboți, elemente de fizică atomică, elemente de fizica plasmei, spetroscopie și laseri. Mai multe informații sunt disponibile pe paginile de Instagram și Facebook ale echipei: @cyliis și CyLiis.

S-au alăturat acestui demers specialiști care vor susține conferințe și vor discuta mâine, 28 ianuarie 2023 (Universitatea Al.I.Cuza Iași, Sala L1, et.1, corp A) cu elevii: 

  • 11.30 – 12.00 Lect. Univ. Dr. Paul GASNER, Facultatea de Fizică Iași – “Știința viitorului și Informatica în automotive”;
  • 12.30 – 13.00 Dr. Cristina OLARIU, PREH Iași, system engineer – “Fizica și Informatica în automotive”;
  • 13.30 – 14.00 Dr. Alexandru ATITOAIE, Continental Iași, system engineer – “Știința în tehnologia automotive”.

Tot în acest weekend se desfășoară la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași a 3-a ediție a concursului Peppers++, la care participă online peste 300 elevi de gimnaziu din întreaga țară. Concursul a fost inițiat în perioada pandemiei de echipa Peppers și se organizează  pentru disciplinele Matematică, Informatică, Fizică. Subiectele sunt realizate de membrii echipei de robotică Peppers, elevi cu rezultate deosebite la etapele județene și naționale ale olimpiadelor din anii trecuți, fiind supervizate de profesorii coordonatori pentru disciplina respectivă. Acestea au în vedere materia din anii precedenți, sunt ca și dificultate de nivelul etapelor locală sau județeană a olimpiadelor de profil, își propun stimularea eleviilor pentru performanță și cultivarea pasiunilor pentru STEM. 

Concursul reprezintă o scrisoare de admirație din partea echipei de robotică Peppers pentru eforturile profesorilor de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași și din întreaga Românie care au sprijinit în permanență excelența și organizarea constantă a competițiilor școlare. Mai multe informații sunt disponibile pe paginile de Instagram și Facebook ale echipei: @cyliispepp și Peppers.

“Doar împreună elevi, studenți, profesori, absolvenți, angajați din IT putem construi medii vii de învățare, spații de experimentare hands-on și contexte de dezvoltare care răspund dorinței elevilor de a fi conectați și de a contribui în timp real la evoluția societății și la educația pentru schimbare.” Prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

5G Orange Lab-pinmagazine

Orange deschide cel de-al doilea laborator 5G din România în Iași

Orange a deschis în 29 martie la Iași cel de-al doilea laborator 5G din România, un hub tehnologic dedicat în special sectorului automotive, în care mediul academic, startup-urile și companiile din regiunea Moldovei pot să inoveze și să testeze soluțiile bazate pe tehnologia 5G. Proiectul este realizat de Orange, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) și Continental.

T4, pinmagazine

La Iași se construiește un nou aeroport ce va deveni funcțional din 2024!

 Aeroportul Internațional Iași ia avânt odată cu demararea celui mai mare proiect de dezvoltare și modernizare din istoria sa. Acesta presupune, într-o primă etapă, construirea unui nou terminal de pasageri, lucrările fiind în plină desfășurare, și în paralel cu aceastea – extinderea parcării auto, investiție ce se dorește a fi finalizată în luna decembrie 2023.