Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Impactul primelor 3 luni de Fab Lab la Iași - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Impactul primelor 3 luni de Fab Lab la Iași

Fab Lab este o asociație non-profit care face parte din rețeaua internațională de laboratoare de fabricare digitală. Scopul său ultim este de sprijini si accelera dezvoltarea industriei tehnologice si beneficiază în eforturile sale de sprijinul Universității Tehnice “Gh. Asachi” Iași și a mediului de afaceri din Iași. În Iași a fost deschis pe 28 septembrie și în doar trei luni a reușit să implice unele dintre cele mai importante entități din domeniul tehnologic din regiunea Moldovei.
În doar trei luni de activitate, Fab Lab a spijinit evenimentele și inițiativele tehnologice, coagulând comunitatea tehnologică din Iași într-un spațiu care a reunit comunități, profesioniști, studenți, profesori, companii, antreprenori, organizații, grupuri de inițiativă din domeniul tehnologic.
Echipa de arhitecti de la Miolk a obtinut Premiul secţiunii Amenajări Interioare în cadrul Regionalei de Arhitectură Moldova 2017 pentru proiectul Fab Lab Iași.
Fab Lab a sprijinit 15 evenimente tehnologice care au avut ca și scop sporirea domeniului tehnologic: EBEC Challenge (BEST Iași), Masterclass și Hackathon Codecamp, RoboWare (organizat de Societatea Antreprenorială Studențească), Workshop-uri și Hackathon TechFest, Lansare Electromobility Continental.
Spațiul a găzduit 20 de întâlniri ale comunităților tehnologice din Iași. Exemple de astfel de comunități sunt: Iași Artificial Intelligence, Iași JavaScript, CoderDojo, People of Design, Digital Marketing Meetup, HR for IT, Club Fab Lab.

În timpul săptămânii dar mai ales în weekend am avut constant in jur de 200 de cursuri și seminarii de IT, robotică și inginerie, susținute de Școala informală de IT, Iris Robotics, Akademia Kids și AIESEC.
De asemenea, ONG-uri, fundații sau diverse grupuri de inițiativă au găsit sprijin pentru organizarea a 30 de întâlniri și evenimente în Fab Lab Iași.
Printre aceste organizații sunt Fundația Comunitară Iași, BEST Iași, AIESEC TUIași, AIESEC Iași, ASII, Civic Heroes, REDU, JCI.
Spațiul găzduiește în prezent o serie de rezidenți care desfășoară activități tehnologice, de IT sau inginerie.
Eforturile Fab Lab s-au îndreptat și către stabilirea de relații și parteneriate naționale și internaționale, care au ca și scop plasarea orașului Iași pe scena marilor jucători tehnologici.

Astfel de inițiative demarate cu entități naționale și internaționale sunt Invest in Austria, organizat de Ambasada Austriei la București, Get ready for GDPR 2018, organizat de Ambasada Olandei la București, vizita delegației World Bank la Iași, Venture Cup Denmark. Totodată, am inițiat și schimburi de experiență între hub-uri precum Tekwill din Chișinău și ClujHub, urmând ca în 2018 să găzduim o conferință a spațiilor de co-working din regiunea Moldovei.
În ceea ce privește activitatea din lumea online și media, în cele trei luni de la apariție, Fab Lab Iași s-a bucurat de 40 de apariții media ce au făcut referire la spațiul de coworking, evenimente din Fab Lab sau la rezidenții săi. În social media, Fab Lab Iași are 2.800 de followeri pe Facebook si un reach maxim de aproximativ 70.000 persoane.

Companiile care au sprijinit Fab Lab Iași prin sponsorizări sau echipamente sunt: Gemini CAD Systems, SCC Services Romania, Preh, LeviNine, Continental, PINmagazine, Climatherm, Electra, AmbraSign, Wiron, Galaxy Design, SkyGroup Facility.
Prin sprijinirea a mai mult de 250 evenimente, întâlniri și activități în aceste trei luni, Fab Lab s-a bucurat de un număr aproximativ de 4.500 de persoane care i-au trecut pragul. În anul ce urmează, Fab Lab plănuiește să își crească impactul prin atragerea a mai multe evenimente și activități din domeniul tehnologiei dar și a antreprenoriatului precum: etapa națională a competiției EBEC Challenge, competiția de antreprenoriat Venture Cup, Start-up Weekend, competiția Electromobility, etapa regională a competiției de robotică First Tech Challenge și multe alte întâlniri și evenimente de profil.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.