Publicația industriei TECH regionale

Iconic Cluster susține inovația prin cooperare

Iconic Cluster este asociația care în 2012 a pus bazele primei rețele de tip cluster din Iași cu scopul de a contribui la dezvoltarea regiunii prin valorificarea domeniului ITC, susținerea inovației antreprenoriale și încurajarea inovării și conectării la piața globală. Până în prezent organizația a construit o comunitate formată din 60 de companii membre, atât private cât și instituții publice. Pentru că orice comunitate se bazează pe membrii din care este formată, Iconic Cluster susține fiecare membru să își valorifice potențialul real. Și în același timp este o comunitate deschisă în a accepta și integra noi membri. 

Pe parcursul celor 9 ani de activatate, acțiunile Iconic  au fost ghidate de un set de valori asumate de asociație și insuflate cu fiecare ocazie proiectelor. La baza comunității Iconic Cluster se află lucruri făcute cu pasiune și înclinație către deschidere și cooperare. În felul aceta se urmărește dezvoltarea unor relații caracterizată de încredere reciprocă și comunicare. În cadrul acestor relații fiecare membru în parte este susținut și în același timp este valorificat potențialul lucrului în echipă. Pornind de la aceste valori Iconic Cluster realizează acțiuni în vederea atingerii scopului principal, acela de a crea o comunitate deschisă cooperării și colaborării.

Ce presupune activitatea Iconic Cluster?

Misiunea pe care ne-am asumat-o este de a construi o comunitate deschisă cooperării care să contribuie la modelarea viitorului socio-economic al României prin inovație, competitivitate sporită și dinamică atât la nivel local cât și la nivel global. 

Acțiunile  desfășurate în cadrul asociației sunt focusate pe interesele membrilor și pe oportunitățile acestora de dezvoltare.

 Evenimentele organizate au ca scop central facilitarea accesului la informații noi din domeniu ICT, crearea de contacte de afaceri și evidențierea unor oportunități de colaborare. În cadrul conferințelor de specialitate sunt discutate subiecte de actualitate din domeniu și abordate elementele față de care membrii își arată interesul. De asemenea, am ajuns la cea de-a treia ediție ICONIC TRADE SHOW,  care va avea loc pe date de 17 mai 2021. Acest evenimet oferă posibilitatea membrilor de a-și prezenta compania și de a analiza care sunt celelate companii de pe piața.

Ce beneficii oferă membrilor?

Iconic are acces la o rețea internațională puternică care îi permite să aducă în fața membrilor cele mai noi oportunități și să faciliteze intrarea pe piețe noi la nivel internațional. De asemenea, organizația oferă susținere și consiliere membrilor care doresc să facă un prim pas către depășirea spațiului național. 

Iconic încurajează dezvoltarea și realizarea ideilor inovative pe care membrii le au, din acest motiv își sprijină membrii încercând să îi conecteze cu partenerii potriviți alături de care să îș atingă obiectivele. 

Și nu în ultimul rând, organizația pune la dispoziție informații referitoare la evenimete majore, târguri, misiuni economice, și oportunități  de parteneriate.

Ce urmărește Iconic Cluster în viitor?

O comunitate deschisă presupune valorificarea realațiilor dintre membri. În viitor Iconic Cluster își propune să  evidențieze importanța colaborării firmelor la nivel local. Își propune ca membrii să conștientizeze că pot maximiza potențialul companiei lor prin colaborarea cu firme la nivel local. Doar împreună putem transforma o idee în fapte și aduce vitorul în prezent prin inovație.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare