Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Iaşul, pe locul 2 în Europa la creşterea comunităţii IT - PIN magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Iaşul, pe locul 2 în Europa la creşterea comunităţii IT

Imagine: Tudor Baciu

Bucureştiul şi Clujul sunt considerate, de obicei, principalii poli ai IT-ului nostru, dar un raport privind starea tehnologiei în toată Europa, publicat, ieri, în Finlanda, la evenimentul de tehnologie Slush, remarcă ascensiunea Iaşului la nivel european. Astfel, Iaşul se situează pe locul al doilea în toată Europa (50 de state suverane) în clasamentul ritmului de creştere a comunităţilor tech, potrivit startupcafe.ro.

„Europa continuă să cunoască diversitate geografică în top 20 al hub-urilor de tehnologie cu cea mai rapidă creştere. Iaşi, un oraş din România în care gigantul tech american Amazon şi-a deschis birouri, se clasează pe locul al doilea în topul comuniţilor de tehnologie cu cea mai rapidă creştere“, se arată în raportul Starea Tehnologiei Europene, realizat de fondul de investiţii britnic Atomico, unul dintre cei mai mari investitori în startup-uri de tehnologie europene.

În topul european, Iaşul are a doua cea mai rapidă creştere a numărului de participanţi la evenimente meetup de tehnologie – 111% în anul 2019 faţă de 2018. Ieşenii sunt întrecuţi doar de Darmstadt, Germania. Tot Iaşul este pe locul al doilea în Europa şi ca rată de creştere a numărului membrilor activi în meetup-uri de tehnologie (90% de la an la an).

Şi Clujul este menţionat o dată în raportul Atomico: „Cluj-Napoca, România, Delft, Olanda, Minsk, Belarus. Tehnologia europeană nu mai este condusă doar de câteva oraşe din câteva ţări“.

Dintre oraşele româneşti, Bucureştiul este menţionat în raportul prezentat la evenimentul Slush când vine vorba de bani şi investiţii în tehnologie. Şi asta mai ales datorită companiei de automatizări sofware UiPath, care a fost iniţiată la Bucureşti, dar care are acum sediul central la New York. UiPath este cel care a pus practic România pe harta tehnologiei în Europa, ţara noastră intrând astfel în top 20 (din 50 de naţiuni) ca finanţări private atrase de companii de tehnologie. Runda de investiţie de 568 de milioane de dolari atrasă de UiPath în aprilie 2019 este considerată a treia cea mai mare din Europa.

Sursa: Ziarul de Iasi

Numai la spatiul de coworking Fab Lab Iasi s-au realizat peste 150 de întâlniri ale comunitatilor tehnologice, antreprenoriale si studențești din Iasi in anul 2019.

Fab Lab Iasi este un spatiu flexibil de lucru de peste 700 de metri patrati care ofera diferite scenarii pentru folosirea spatiului: competitii tehnologice, coworking, makerspace, sali de conferinte sau cursuri, sali pentru conferinte video si birouri personale.

Spatiul este destinat sa functioneze ca si o platforma independenta care are scopul de a aduce impreuna inovatia si comunitatea tech din Iasi (si nu numai).

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.