Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Iaşul, pe locul 2 în Europa la creşterea comunităţii IT - PIN magazine

Publicația industriei TECH regionale

Iaşul, pe locul 2 în Europa la creşterea comunităţii IT

Imagine: Tudor Baciu

Bucureştiul şi Clujul sunt considerate, de obicei, principalii poli ai IT-ului nostru, dar un raport privind starea tehnologiei în toată Europa, publicat, ieri, în Finlanda, la evenimentul de tehnologie Slush, remarcă ascensiunea Iaşului la nivel european. Astfel, Iaşul se situează pe locul al doilea în toată Europa (50 de state suverane) în clasamentul ritmului de creştere a comunităţilor tech, potrivit startupcafe.ro.

„Europa continuă să cunoască diversitate geografică în top 20 al hub-urilor de tehnologie cu cea mai rapidă creştere. Iaşi, un oraş din România în care gigantul tech american Amazon şi-a deschis birouri, se clasează pe locul al doilea în topul comuniţilor de tehnologie cu cea mai rapidă creştere“, se arată în raportul Starea Tehnologiei Europene, realizat de fondul de investiţii britnic Atomico, unul dintre cei mai mari investitori în startup-uri de tehnologie europene.

În topul european, Iaşul are a doua cea mai rapidă creştere a numărului de participanţi la evenimente meetup de tehnologie – 111% în anul 2019 faţă de 2018. Ieşenii sunt întrecuţi doar de Darmstadt, Germania. Tot Iaşul este pe locul al doilea în Europa şi ca rată de creştere a numărului membrilor activi în meetup-uri de tehnologie (90% de la an la an).

Şi Clujul este menţionat o dată în raportul Atomico: „Cluj-Napoca, România, Delft, Olanda, Minsk, Belarus. Tehnologia europeană nu mai este condusă doar de câteva oraşe din câteva ţări“.

Dintre oraşele româneşti, Bucureştiul este menţionat în raportul prezentat la evenimentul Slush când vine vorba de bani şi investiţii în tehnologie. Şi asta mai ales datorită companiei de automatizări sofware UiPath, care a fost iniţiată la Bucureşti, dar care are acum sediul central la New York. UiPath este cel care a pus practic România pe harta tehnologiei în Europa, ţara noastră intrând astfel în top 20 (din 50 de naţiuni) ca finanţări private atrase de companii de tehnologie. Runda de investiţie de 568 de milioane de dolari atrasă de UiPath în aprilie 2019 este considerată a treia cea mai mare din Europa.

Sursa: Ziarul de Iasi

Numai la spatiul de coworking Fab Lab Iasi s-au realizat peste 150 de întâlniri ale comunitatilor tehnologice, antreprenoriale si studențești din Iasi in anul 2019.

Fab Lab Iasi este un spatiu flexibil de lucru de peste 700 de metri patrati care ofera diferite scenarii pentru folosirea spatiului: competitii tehnologice, coworking, makerspace, sali de conferinte sau cursuri, sali pentru conferinte video si birouri personale.

Spatiul este destinat sa functioneze ca si o platforma independenta care are scopul de a aduce impreuna inovatia si comunitatea tech din Iasi (si nu numai).

Distribuie și tu:

Piața muncii dă semne optimiste în 2024: angajările continuă

Noul an aduce vești bune pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii au început deja procesul de recrutare și urmăresc să găsească, într-un timp cât mai scurt, candidați potriviți. Ca de fiecare dată, Târgul de Cariere susține piața muncii și aduce împreună, și în această primăvară, candidații și angajatorii.

CEE Startup Landscape: Why Moldova Should Be on Your Watch List

Quietly emerging as a hub for startups and investors, Moldova, a small Eastern European nation, with a population of 2.45 million and a GDP of $45.02 billion, is increasingly gaining traction in the tech startup ecosystem. Having gained independence from the Soviet Union in 1991, Moldova embarked on a mission to rebuild and prosper.

RECOMANDATE

Articole similare