Publicația industriei TECH regionale

IAȘUL – CÂȘTIGĂTOR LA GALA CEE OUTSOURCING AWARDS

Municipiul Iași a câştigat titlul de „Emerging City of the Year” la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards, care a avut loc în zilele de 31 ianuarie și 1 februarie 2018 în capitala Poloniei, Varşovia.
Iașul a concurat cu Debrecen (Ungaria), Kaunas (Lituania), Košice (Slovacia), Ostrava (Cehia) şi Plovdiv (Bulgaria) la categoria „Orașul anului pentru dezvoltarea industriei IT & Outsourcing din Europa Centrală și de Est (în afara Poloniei)”. Premiul a fost primit de către primarul Mihai Chirica, edilul fiind invitat de organizatori să fie și membru al juriului și, în plus, să prezinte într-o sesiune separată argumentele atractivității Iaşului în faţa celor mai mari jucători din industria de Outsourcing la nivel european.

„Acest premiu, care ne onorează și ne bucură, este încă o frumoasă recunoaștere a unei realități puse în lumină de mai multe analize recente: Iașul se află în topul celor mai dinamice orașe ale României, cu un ritm susținut de creștere economică și cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sănătoase, iar acest lucru se datorează, în mare parte, tocmai dezvoltării spectaculoase a industriei IT și de Outsourcing din ultimii ani. În numele comunității ieșene, mulțumesc organizatorilor Galei și partenerilor noștri locali, dar, mai ales, țin să mulțumesc public miilor de antreprenori și specialiști din IT și Outsourcing care au îndrăznit să investească și să se dezvolte în Iași. Mulțumesc, de asemenea, mediului educațional, școlilor și universităților din Iași pentru efortul constant de a genera această forță de muncă bine pregătită și competitivă, care transformă orașul nostru într-un pol de dezvoltare IT recunoscut la nivel național și, iată, chiar și european. Ca primar, am sprijinit și voi susține întotdeauna proiectele și inițiativele care confirmă și consolidează statutul Iașului de oraș al inteligenței și creativității”, a declarat Mihai CHIRICA, primarul Municipiului IAȘI.

Municipiul Iași a fost reprezentat la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards și de compania CONDUENT, unul din cei mai mari angajatori din regiune în acest” domeniu, nominalizat la doua categorii „Compania de Outsourcing a anului (BPO)” și „Cele mai bune initiative de marketing din 2017“ pentru filialele din Iași (România) și Lodz (Polonia), precum și de proiectul FAB LAB IASI, nominalizat la categoria „Cea mai bună colaborare între mediul de business și cel universitar”.

“Recent incheiată Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards au adus companiei Conduent Romania nominalizarea la categoriile „Compania de Outsourcing a anului (BPO)” și „Cele mai bune inițiative de marketing din 2017“ pentru filialele din Iași (România) și Lodz (Polonia), nominalizare care ne onorează și ne responsabilizează pe viitor la menținerea standardelor de performanță în ceea ce ne propunem să întreprindem.

Felicităm Primăria Iași pentru premiul câștigat ”Emerging city of the Year” și pentru acțiunile pe care le demarează pentru a crea un mediu socio-economic propice dezvoltării industriilor creative și de outsourcing. Suntem onorați de parteneriatul cu instituțiile reprezentative ale municipiului și avem toată increderea că suportul lor pentru dinamica economică a orașului va continua.

Mulțumesc tuturor colegilor mei din cadrul companiei Conduent care au facut posibilă nominalizarea nostră în cadrul galei de la Varșovia.” a declarant Irina BUTNARU, CONDUENT Romania Country Lead & HRO Europe Operations.

De asemenea, revista PINmagazine, publicație a industriei regionale de IT & Outsourcing, a fost partener media al evenimentului. Alte nominalizări din România au fost Allianz Technology – Actuarial Support Center (care a si castigat categoria „Cel mai mare furnizor de servicii unice”) și SCC Heroes cu operațiuni în Romania, Polonia si Ungaria („Compania de recrutare a anului”).

“IASUL isi capătă astfel un loc permanent binemeritat pe lista scurtă a oricărui mare jucător în industria IT & Outsourcing mondială care caută să își extindă operațiunile in Europa Centrală și de Est. Este de asemenea o confirmare si pentru marile companii deja prezente in IASI ca au facut o alegere bună pentru a dezvolta comunitatea tehnologică din aceasta regiune.” a declarat Dan ZAHARIA, fondator FAB LAB IASI si co-fondator al revistei PINmagazine.

Peste 300 de lideri de opinie din domeniu au fost prezenți la a VI-a editie a Galei CEE Shared Services and Outsourcing Awards, cu mai mult de 50 de firme interesate în stabilirea sau dezvoltarea afacerilor în industria serviciilor în Europa Centrală. Gala de premiere a fost precedată de un summit de jumătate de zi compus din paneluri, în care a fost dezbătută tema „Shared Services and Outsourcing Sector” în sesiuni cu date concrete din domeniu.
Având prezență atât în mass-media locale, cât și internaționale, Gala CEE Shared Services and Outsourcing promovează regiunea Europei Centrala și de Est ca destinație de servicii de clasă mondială pentru companii globale care operează în Europa, America de Nord și Asia.
Europa Centrală și de Est este bine stabilită ca o destinație de clasă mondială pentru centrele de servicii partajate și investițiile BPO. Cu Polonia recunoscută drept cea mai puternică zonă din regiune, alte țări precum Ungaria, Cehia, România, Lituania și Letonia sunt destinații importante de investiții. În cadrul Galei, companiile globale de servicii partajate, proiectele de servicii pentru afaceri și profesioniștii sectorului primesc premii de recunoaștere, din partea unui juriu independent din partea industriei, pentru contribuția lor la dezvoltarea sectorului de servicii pentru întreprinderi în Europa Centrală și de Est pentru anul precedent.
Mai multe detalii despre Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards 2018 puteți găsi aici.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare