Publicația industriei TECH regionale

700 de jucători profesioniști din întreaga lume ajung în aceste zile la Iași la Campionatul Mondial de Esports

CSGO, pinmagazine

 Jucători din toate colțurile lumii au început să sosească la Iași pentru a se confrunta în finalele Campionatului Mondial de Esports, ce anul acesta au loc în capitala Moldovei, între 24 august și 3 septembrie.

Primii jucători au aterizat la Iași sâmbătă și duminică, aceștia venind din Germania, Argentina, Statele Unite și Suedia. Urmează ca în aceste zile să ajungă la Iași și restul participanților, un număr total de 700 de jucători din 120 de țări de pe toate continentele.

Echipele și jucătorii ce vor reprezenta România vor ajunge la Iași pe parcursul acestor zile și vor intra în cantonament.

Jucătorii se vor înfrunta, începând cu 26 august, în competițiile Campionatului pentru titlul de campioni mondiali și premii totale de 500 de mii de dolari: trei competiții pe echipe pentru jocuri de PC, Counter-Strike: Global Offensive, Counter-Strike: Global Offensive Female si Dota 2, două competiții pentru jocuri de consolă, eFootball și Tekken și două competiții pentru jocuri mobile, PUBG Mobile și Mobile Legends.

“Promisiunea noastră de a pune Iașiul pe harta mondială a sporturilor electronice se adeverește. Ne bucurăm să-i avem alături de noi pe cei 700 de jucători din întreaga lume care vor cunoaște cultura noastră și vor vorbi despre ea în țările din care vin, fie că vorbim de SUA, fie de Suedia sau Australia. Ochii întregii lumi stau ațintiți asupra Iașiului, doar tag-ul #IASI2023, folosit pe rețelele de socializare, a strâns milioane de vizualizări”, a precizat Mihai Chirica, primar al Municipiului Iași.

Campionatul Mondial de Esports este parte a Digital Throne, un festival de 10 zile, în cadrul căruia vor avea loc, în zona Palatului Culturii din Iași, o multitudine de activități conexe și evenimente, precum Comic Con,  talk-uri despre industria de esports, workshop-uri educative și showmatch-uri cu invitați speciali. Festivitatea de închidere a Digital Throne are loc pe 1-3 septembrie cu o serie de concerte cu unii din cei mai apreciați artisți internaționali și locali: Lost Frenquencies, Tom Odell, JP Cooper, Delia, B.U.G. Mafia, Subcarpați și mulți alții.

România este reprezentată în cadrul Campionatului Mondial de jucători valoroși, ce au obținut rezultate importante în competițiile internaționale.

Echipa ce va reprezenta România la competitia de Dota 2 este condusă de către Omar “w33” Aliwi, jucător născut și crescut în România, finalist al celei mai mari competiții de esports din lume, The International. Reprezentativa României de Dota 2, condusă de Omar Aliwi, este compusă din Angel “Flash” Niamtu, Daniel “kaan” Heisu, Radu Ionuț “bnc” Mușat și Mihai “Cancel” Antonio. 

Cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume la ora actuală, românca Ana Dumbravă, va fi căpitana reprezentativei feminine de CS:GO a României, compusă din Lavinia “Icy” Banica, Melissa “meli” Aylin, Ramona “ratons“ Dodu și Emilia “Emmy” Gratie.

Reprezentantul României în cadrul competiției de eFootbal este Adrian Urmă, jucător profesionist și fost căpitan al echipei AS Roma, semifinalist al ediției de UEFA Euro 2020 dedicat eFootball-ului.

Echipa formată din valoroșii jucători români ai Nexus Gaming, Blytz, Xellow, Btn, Launx și Sound, se va lupta pentru titlu mondial de CS:GO.

Membrii echipei Iconic Crew vor reprezenta România în competiția de Mobile Legends. Formată din Bloodz, Prinsx, Kcorei, Bucatti și Jinn, echipa a câștigat calificările naționale, dovedind că alcătuiesc cel mai puternic squad dedicat acestui joc, dupa multe turnee locale câștigate.

În competiția de PUBG Mobile, România va fi reprezentată de jucătorii echipei Nexus Gaming, formată din Dorin, Octavian, Exo și Kapahala, care în urmă cu câteva luni a devenit vicecampioană eurpeană în cadrul PUBG Mobile Pro League.

Reprezentantul României în cadrul competiției Tekken va fi Andrei Lazăr, câștigător de 3 ori al turneului european Viens On Doz Tekken Weekly.

Programul complet al competiției va fi anunțat în aceste zile.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).