Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
HR Summit Iași - Despre bine și rău în termeni de performance management - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

HR Summit Iași – Despre bine și rău în termeni de performance management

Au mai rămas 2 săptămâni până la Conferința de Resurse Umane, HR Summit Iași, iar agenda evenimentului este complexă, cu tematici interesante și abordări curioase: de la challenging times în HR, leadership, detașări internaționale și gestionarea conflictelor la capcana propriului succes și abordări din perspectiva neuroștiinței asupra managementului performanței.
Despre capcana propriului success și performance management dintr-o cu totul altă perspectivă
Cu siguranță fiecare categorie de angajat a trecut prin momente în cariera sa în care a simțit că munca pe care o face nu îl mai motivează, momente în care simte că aptitudinile pe care le are nu mai aduc progrese. Cum precedează omul de HR în această situație?

Capcana propriului succes sau când nu mai ai nevoie de aceleași calități care ți-au adus reușite” este tematica pe care Mădălina Bălan, Managing Partner, Hart Consulting o abordează în cadrul conferinței HR Summit.
Există o relație directă între succes și performance management, un element important în relația dintre angajat și angajator. Este esențial transferul de informații dintre aceștia pentru o bună îndeplinire a task-urilor. Totodată, „good” leadership nu înseamnă numai capacitatea liderului de a-i inspira pe angajați, ci și de responsabilitatea mutuală dintre cei doi.

Totodată, performance managementul depinde și de modul de percepere a task-urilor primite de către angajați. Dr. Maryam Bigdeli relatează într-un interviu acordat LDL (Leadeship Development Ltd.) despre ganglia bazală sau creierul impulsiv – denumit și „habit brain” – care este activat atunci când sarcinile devin rutină; și amigdala sau „centru de teamă”. Mai exact, creierul uman tinde să creeze stări de anxietate în momentul în care o persoană devine responsabilă de un task pe care nu-l stăpînește, în timp ce atunci când devine responsabilă de un task cu care e obișnuit și pe care îi e ușor să îl îndeplinească, aceasta reușește să fie mult mai productivă. Cătălin Constantin, Head of HR, SCC, va aborda în cadrul conferinței HR Summit un subiect aparte și anume „A Neuroscience approach to Performance Management”.
75% dintre angajați sunt implicați într-un caz de hărțuire la locul de muncă

Relațiile de muncă stârnesc uneori reacții pe care nu ni le dorim. Chiar dacă la prima vedere acestea par inofensive, acestea au rădăcini mult mai adânci și implicații mult mai serioase. Amenințarea, sabotajul, umilirea sau intimidarea sunt forme de hărțuire la locul de muncă. Un studiu realizat de Dr. Judy Blando (University of Phoenix) susține că 75% dintre angajați sunt implicați într-un caz de hărțuire la locul de muncă. E un procent imens! Repercusiunile sunt diverse: de la nivel de stres ridicat, instabilitate emoțională, nivel de performanță scăzut sau demisii. „Cum să gestionezi o reclamaţie de hărţuire a unui angajat”  este tematica abordată de Andreea Suciu, Head of Employment, Noerr în cadrul HR Summit Iași. Prin intermediul workshopului pe care îl va susține, Andreea le va împărtăși managerilor de HR cele mai bune practici cu privire la modul de abordare și gestionare a unui subiect atât de sensibil.
Detalii despre înscriere, lista completă a speakerilor și tematicile abordate sunt disponibile pe: www.iasi.hrsummit.ro
Despre HR Summit
Conferința de resurse umane HR Summit Iași are loc în perioada 4-5 octombrie, în incinta Palas Congress Hall Iași. HR Summit este susținut de: Great People Inside, Nestlers Group, Noerr, Artwin, Hart Consulting, Edenred, Train2Perform, Kommio, Getlab, SLG thomas România, HPDI, Max relax, Ritmas, Siveco, Ford, Birouri vii.
HR Summit – The SuperHeRoes Conference este organizată de Libero Events, agenția de evenimente, B2B și B2C, sub semnatura căreia au loc conferințe și workshop-uri: The Woman The Leadership Conference, TeCOMM eCommerce Conference&Expo, ArchiTECHture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, HR Breakfast, Ecommornings, Been there.NET, Fiscalitate 24.7, Târgul de Turism Touristica.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.