Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
HIpark – investiție de 39 milioane euro într-un proiect mixt de birouri și rezidențial in IAȘI - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

HIpark – investiție de 39 milioane euro într-un proiect mixt de birouri și rezidențial in IAȘI

ROPHARMA anunță demararea în Iași a unui proiect mixt de birouri si rezidențial, cu o gamă de servicii si spaţii de retail, investiția estimată ridicându-se la aproximativ 39 milioane de euro.
Lori Collin, coordonator de proiect, impreună cu B23T si Brown & Marinescu Consulting, au creat pentru Iași un proiect modern, bazat pe nevoia acută de spații de birouri largi (2670 metri pătrați pe nivel), actualizate conform nevoilor actuale si viitoare ale chiriașului, cu o clădire rezidențială cu studiouri largi si apartamente de 2 si 3 camere de tip ”smart home”, ce imbină spatiul de “living” şi “ working” cu functionalități multiple gen grădiniță, pistă de biciclete, parcare mașini electrice, cafenele și zone de spatii verzi multiple.
“Am prezentat beneficiarului Ropharma un proiect personalizat, dupa discutiile avute in Iași cu companiile multinationale care pun accent pe importanța timpului petrecut la birou al angajatului, cat şi nevoilor vieții personale ale acestuia. Am vrut sa respectăm normele de urbanism locale, dar venind cu un un “cutting edge” in materie de design si tehnologie” a spus Lori Collin. “Construim pentru a fi luaţi drept model in Iași, pentru a arăta că se poate trăi si munci intr-un mediu prietenos, sustenabil si modern” a mai spus Lori. “Dorim sa lansăm proiectul in primăvara lui 2018 odată cu obținerea tuturor avizelor si căutam între timp sa atragem un co-investitor, de preferat cu rol si background de dezvoltator imobiliar, pentru a face imbinarea perfectă dintre situatia financiara puternică a Ropharma si know-how-ul imobiliar venit de la un partener cu rol de dezvoltator”
Proiectul HIpark va cuprinde 2 clădiri, din care una rezidențială de 9500 mp si o alta de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de 21.200 mp. Amplasarea este una strategică într-o zona central având în imediata vecinătate Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași, campusul universitar Tudor Vladimirescu, două mall-uri, având acces direct spre aeroport.
IAŞI a devenit în ultimii 3 ani un pol principal de atracţie al investiţiilor autohtone şi străine din domeniul Outsourcing, IT&C şi Servicii, punând accent pe noi condiţii de muncă, dezvoltări imobiliare la standarde internaţionale şi de actualitate în materie de clădiri de birouri, mall-uri şi chiar în segmentul rezidenţial.
Cu un stoc de birouri actual de 235.000 mp (cf. PINMaps), Iaşul ocupă a treia poziţie după Timişoara şi Cluj în materie de dezvoltări imobiliare, dar pe locul al doilea după Cluj în topul celor mai de succes oraşe şi cu cea mai rapidă dezvoltare în domeniul IT&C.
Conceptul Hipark este primul proiect certificat verde cu funcțiuni mixte din Iași care are o abordare contemporană. Îmbină eficiența planului de etaj din zona de birouri cu zona de living, modernă, smart și verde. Atât angajatul, cât și locatarul, care de multe ori pot fi aceeași persoană, vor avea un mediu de viață plăcut, echilibrat și modern, ținând cont că nevoile chiriașului din Iași sunt vizionare (spații de peste 2.700 mp pe nivel, eficiente, consum redus și controlat al utilităților, lumina natural în spații multifuncționale). Pista de biciclete te duce direct în parterul clădirii la zona de parcaj specială și vestiare cu dușuri, fiind conectată la sala de gimnastică a clădirii prin zona externă a etajului 1. Pentru cei cu copii, e pregătită în zona de parter o grădiniță și afterschool, o nevoie din ce în ce în ce mai mare a părinților din ziua de azi de fi aproape de cei mici. Restaurantele cu caracter de business lunch, terase și lounge area dau un plus de valoare atât zonei de business, cât și celor ce locuiesc în complex. Cafenelele, supermarketul de proximitate, brutăria, banca, farmacia, clinica medicală, magazinul de biciclete sau curățătoria de haine fac viața urbană usoară și echilibrată.
ROPHARMA este o companie farmaceutica cu peste 1.380 de angajati, listată la Bursa de Valori București. Ropharma are două capacități de producție medicamente și suplimente, precum și o unitate de producție lapte praf. Aceste fabrici au o tradiție de peste 30 de ani de producție, iar unitatea de producție medicamente este certificată conform standardelor europene de calitate GMP. De asemenea, Ropharma deține o participație semnificativă în cadrul unui spital din Brașov, desemnat în 2013 drept “cel mai curat spital din Europa) de catre Organizația Mondială de Sănătate (WHO).
Capitalizarea actuala a companiei este de 188 milioane lei iar valoarea consolidata a activelor imobilizate este de 148 milioane lei. Capitalurile proprii consolidate la 30 iunie 2017 au atins valoarea de 158 milioane lei. În urma evaluării și analizei rezultatelor înregistrate în 2016 și în T1 2017, compania Coface, leader de piață în managementul riscului de credit, a modificat in cursul T2 din 2017, istoricul riscului pentru societate, din “risc peste nivelul mediu” în categoria “risc scăzut”.
Lori Collin are o experienţă de peste 24 de ani în real estate, fiind specializată pe segmentul de office/birouri şi negociere tranzacţii. Cariera ei a început în Statele Unite ale Americii, acoperind segmente precum rezidenţial, comercial (office) şi investitii, iar în ultimii zece ani specializându-se pe segmentul de investitii, dezvoltări şi negocieri tranzactii de clădiri de birouri.
Înainte de a se alătura echipei NEPI în 2012, Lori Collin a ocupat functia de Associate Director în cadrul JLL, conducând departamentele de Tenant Representation şi Divizia de Birouri.
Din 2012 până în 2016 a făcut parte din echipa de conducere a NEPI. În cei patru ani în cadrul NEPI, Lori a gestionat peste 200.000 mp de birouri în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi alte oraşe secundare ale ţării, menţinând o rată de neocupare de sub 2% pe întreg portofoliul şi atrăgând noi chiriaşi din Fortune 500 companies.
Începând cu 2016, Lori Collin şi-a început activitatea antreprenorială, oferind consultanta̧ şi due diligence commercial pentru multinationale în calitate de chiriaşi şi diferiti dezvoltatori în calitate de investitori imobiliari.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.