Publicația industriei TECH regionale

Hindawi, unul dintre cei mai importanți editori de jurnale academice, își deschide birou la Iași

Iași, 28 iunie 2019 – Hindawi, unul dintre cei mai importanți editori de jurnale de cercetare academică din lume, cu sedii în Londra și Cairo, anunță intrarea pe piața din România, prin încheierea unui parteneriat strategic cu firma de software development Thinslices din Iași. Echipa din România va fi implicată în dezvoltarea de soluții software inovative, care vor susține procesul editorial al platformei online. Planurile de recrutare vizează angajarea a minim 35 de specialiști IT până în anul 2020.

Inaugurarea biroului din România vine la mai puțin de un an de la inaugurarea unui nou sistem peer-review (modalitate de evaluare a manuscriselor științifice în vederea publicării în revistele de specialitate), dezvoltat în urma colaborării de succes între Hindawi și Thinslices. Conceptul peer-review presupune evaluarea independentă a fiecărui articol propus spre publicare de către cercetători cu înaltă calificare în domeniu, care pot oferi un feedback argumentat pentru lucrările propuse. Sistemul va ușura semnificativ procesul de publicare și va facilita, prin automatizare, revizuirea unui articol academic. „Colaborarea noastră excelentă cu compania Thinslices a fost un factor cheie în alegerea orașului Iași ca bază pentru proiectele noastre de dezvoltare software. Suntem mândri că suntem prima companie care a contribuit la misiunea Thinslices de a transforma Iașul într-un hub tehnologic regional”, precizează Paul Peters, CEO Hindawi.

La aniversarea a 9 ani de activitate, Thinslices și-a anunțat noua viziune, aceea de a cataliza și de a inspira comunitatea ieșeană de startup-uri prin construirea unui ecosistem puternic de firme de tehnologie. Hindawi reprezintă astfel prima companie care pune bazele ecosistemului pe care Thinslices vrea să îl construiască în jurul său. „Cred că industria locala de IT a ajuns astăzi la gradul de maturitate necesar pentru a face pasul de la a fi predominant orientată către outsourcing înspre crearea de proprietate intelectuală. Un mic număr de companii locale au deja succes dezvoltând produse care au devenit lideri mondiali de piață în industriile lor. Considerăm că avem astăzi în Iași toată expertiza pentru a începe să dezvoltăm tehnologie și proprietate intelectuală românească și trebuie să facem asta! Ne dorim ca povestea noastră să inspire colegi din Iași care se gândesc să își înceapă noi afaceri românești locale și le urăm mult succes în noua lor aventură antreprenorială”, precizează Ilie Ghiciuc, CEO Thinslices.


Pentru îndeplinirea misiunii sale, compania ieșeană își propune să aducă 50 de companii de produs la Iași în următorii 15 ani, să dezvolte parteneriate strategice pentru a susține startup-urile locale și să creeze produse software proprii. 

Hindawi și-a asumat ca misiune generarea unei schimbări în aria comunicării științifice, prin publicarea de articole de cercetare cu acces complet deschis, prin intermediul unei infrastructuri open source deținute de comunitate. „Punem cercetătorul și comunitatea științifică în centrul tuturor lucrurilor pe care le facem și ne străduim să creăm un viitor în care cunoașterea este deschisă tuturor”, precizează reprezentanții Hindawi. Platforma online publică anual mii de articole din domeniul științei, tehnologiei, medicinei și științelor sociale, toate disponibile online, gratuit, fără restricții. 


Planuri ambițioase de recrutare

În ceea ce privește biroul din România, planurile de recrutare vizează întregirea echipei cu 15 persoane, în 2019 și cu încă 20, în 2020. „Construirea filialei din România reprezintă un efort intraprenorial, în care accentul va fi pe identificarea de oameni potriviți, care pot și vor să își lase amprenta pe modul în care funcționează un business concentrat pe a fi deschis (Open Access, Open Source, Open Data, Open Integrations, Open Contracts)”, declară inițiatorul biroului din Iași, Andrei Gheorghiescu.  Mai multe informații despre oportunitățile de carieră la Hindawi România puteți găsi aici: https://hindawi.ro/careers/


Despre Hindawi

Hindawi Limited este unul dintre cei mai importanți publisheri de jurnale de cercetare academică la nivel global în știință și medicină. Conduși de misiunea de a avansa conceptul de „openness” în cercetare, Hindawi colaborează cu publisheri, instituții și organizații, pentru a se îndrepta spre un ecosistem școlar mai deschis, prin investiții în dezvoltarea infrastructurii de publicare open source. Fiecare jurnal peer-review a fost dezvoltat în parteneriat cu cercetătorii, editori orientați spre comunitățile targetate pe care le deservesc.

Despre Thinslices

Thinslices este o companie de software development, cu capital românesc, fondată în 2010 în Iași. Compania creează produse digitale complexe, platforme web și aplicații mobile pentru startup-uri și grupuri de inovație din companii, folosind tehnologii de ultimă oră. Compania are în prezent 90 de angajați și peste 100 de proiecte livrate în toată lumea. 

Află mai multe despre Hindawi Limited la: hindawi.com.
Fii la curent cu ultimele noutăți. Urmărește-ne pe Twitter.

Află mai multe despre Hindawi în România aici: https://hindawi.ro/

Urmărește noutățile pe pagina de Facebook Hindawi

Mai multe informații pot fi obținute prin email la adresa: [email protected]

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Peste 50 de nominalizări la PIN AWARDS 2024!

Multe companii au nominalizat în echipă. În total, au fost 98 de nominalizări, iar pe lista finală au ajuns 40 de companii, persoane și inițiative înscrise care vor fi publicate pe site-ul galei PIN awards: www.pinawards.ro