Publicația industriei TECH regionale

HELLA inaugurează la Iași un nou centru automotive

FORVIA-HELLA-PIN magazine
  • Este al cincilea centru de proiectare și dezvoltare al companiei în România 
  • În următorii trei ani, HELLA va avea aproximativ 200 de angajați în Iași care vor lucra la proiecte din domeniul conducerii autonome 

Furnizor global de tehnologie automotive, operațional sub brandul-umbrelă FORVIA, HELLA și-a extins rețeaua de centre tehnice în România la Iași. Este a cincea locație cu acest profil din HELLA România, după centrele din Craiova, Oradea și cele două din Timișoara. O echipă de bază a fost înființată la Iași la sfârșitul anului 2022, fiind implicată în proiecte în parteneriat cu HELLA Technical Center Timișoara.

În iulie 2023, HELLA inaugurează oficial noul centru tehnic în Iași, odată cu instalarea echipei în sediul din Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România. În trei ani, aici vor lucra 200 de oameni care vor beneficia de condiții superioare de muncă, de la echipamente la design-ul modern și facilitățile birourilor.

Specialiștii ieșeni dezvoltă ”corner radar”, o componentă cheie pentru domeniul conducerii autonome. Acesta asigură detecția obiectelor staționare, cât și a celor în mișcare (pietoni, bicicliști, animale etc.) în mediul înconjurător.

HELLA FORVIA PIN magazine

În cadrul diviziei de produse și sisteme electronice a HELLA, centrul de la Iași oferă soluții conform cerințelor actuale ale clienților în zona conducerii autonome, cu perspectiva de a contribui și la cele ce vor determina nivelul 3+ AD (Autonomous Driving).

„Caracterul deosebit al orașului, și anume combinația dintre tradiție, dezvoltare economică, energie, creativitate și îndrăzneală, a fost unul dintre principalele motive pentru care am decis să deschidem un nou centru tehnic la Iași. Am întâlnit aici oameni cu mare potențial, calificați și cu o etică a muncii bine conturată. Ne bucurăm să le oferim noilor noștri colegi un mediu de lucru stabil, cu oportunități de creștere în carieră și echilibru între viața profesională și personală. La Iași, ca peste tot în HELLA, promovăm, în echipe, colaborarea, respectul reciproc, dar și curiozitatea față de inovație și agilitatea în gândire”, spune Gelu Murariu, directorul general al HELLA România.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

FORVIA - Hella - TUIASI

FORVIA HELLA România modernizează un laborator de studiu pentru studenți în Iași 

Furnizorul automotive internațional FORVIA HELLA continuă să sprijine educația în universitățile partenere din România, în orașele în care își desfășoară activitatea. La mai bine de un an de la inaugurarea centrului tehnic de la Iași, compania a finalizat un laborator, spațiu de studiu pentru studenții Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.