Publicația industriei TECH regionale

Grupul Cimpress, listat pe Nasdaq, investește în compania CloudLab AG, lansată în Iași în urmă cu 9 ani

Cimpress, grup de tehnologie listat pe bursa americană Nasdaq, a investit și a preluat un pachet semnificativ de acțiuni a companiei CloudLab AG, cu origini în România, organizație fondată în Iași în anul  2013. Compania are în continuare cei mai mulți angajați în centrul de cercetare și dezvoltare din Iași, care dezvoltă produse tech pentru piețele globale.   

Sub umbrela Cimpress, CloudLab AG va intra într-o nouă etapă și va beneficia de o vizibilitate mai bună în industria software și, în același timp, va accelera dezvoltarea companiei pe piața internațională. Prin asocierea Cimpress – CloudLab AG, echipa de software din Iași va fi activă pe piața internațională ca un partener de business puternic, inovator, concentrat pe produse și servicii superioare oferite mediului de afaceri.

“Suntem o companie care a progresat și s-a dezvoltat în perioade de criză, inclusiv în pandemie. Datorită rezultatelor de business și prin flexibilitatea oferită clienților, i-am ajutat pe aceștia să își ducă la îndeplinire proiectele cu succes și i-am obișnuit să se bazeze pe know-how-ul companiei noastre în orice context. Investiția semnificativă a companiei Cimpress în echipa noastră ne deschide oportunități noi de afaceri și creează o adresabilitate mai mare în ceea ce privește portofoliul de clienți, dar și dezvoltare a resurselor umane. Fiecare proiect nou va atrage resurse financiare și umane, și ne va oferi un potențial extraordinar pentru dezvoltarea afacerii pe termen mediu și lung”, a declarat Ionuț Berescu, CTO și co-fondator al CloudLab AG.

Firma CloudLab AG a fost înființată în 2013 de antreprenorul Ionuț Berescu, în continuare Chief Technology Office (CTO) al companiei, Marc Horriar și Herbert Bischof. În prezent, CloudLab are 80 de angajați la nivel internațional (Germania – Dortmund, Statele Unite ale Americii – New Haven/Connecticut, și România – Iași, unde lucrează 30 specialiști în zona de R&D)

Grupul Cimpress deține, de asemenea, companii precum 99designs, Vistaprint, WirmachenDruck, Crello, DepositPhotos, BuildASign și Printi, și în ultimul an fiscal a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de dolari.

“Colegii mei sunt implicați în proiecte revoluționare și inovatoare care anticipează provocările viitorului. Suntem onorați să fim printre pionierii unei industrii care dezvoltă servicii și produse tehnologice care ne vor facilita o lume complet digitală și interconectată. Succesul se obține în echipă, iar parteneriatul alături de Cimpress este cea mai bună dovadă în acest sens. Sunt bucuros că reușim să ne asociem cu cei mai buni și că împreună putem continua dezvoltarea și inovația prin servicii excepționale oferite clienților noștri”, a mai declarat Ionuț Berescu, CTO CloudLab AG.

Divizia din România este responsabilă în totalitate de activitățile de cercetare și dezvoltare (R&D) din cadrul CloudLab AG. Ca urmare a tranzacției, grupul Cimpress va avea oportunitatea să acceseze tehnologia de ultima generație dezvoltată de CloudLab AG. De asemenea, echipa din România a CloudLab va ajuta diviziile de business din Cimpress să-și atingă potențialul și să se dezvolte mai rapid într-un context competitiv global. De asemenea, datorită economiei de scară, echipa din Iași va avea capacitatea să atragă și să dezvolte proiecte din ce în ce mai complexe, care în prezent implementează tehnologiile viitorului. 

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

PIN magazine - IT și Pisica lui Schrodinger

Industria IT și pisica lui Schrödinger

În 2024, dacă întrebi 100 de manageri IT cum va arăta piața și tendințele din industrie, vei primi tot atâtea răspunsuri paradoxale precum „pisica lui Schrödinger” – unii vor spune că piața dă semne de revenire, alții vor spune că se fac încă disponibilizări și că există presiuni din partea clienților privitoare la proiectele în derulare. Cu alte cuvinte, din perspectiva unora, în 2024 industria IT își va reveni, ne vom întoarce la birou (mai mult sau mai puțin forțați) încurajați de faptul că se reiau angajările și se deschid proiecte noi.

Orange - PIN magazine

Orange România, partener strategic pentru cele mai importante competiții naționale de securitate cibernetică

Orange România este primul operator local de telecomunicații care s-a implicat în dezvoltarea, organizarea și susținerea celor mai importante competiții naționale de securitate cibernetică. Cu scopul de a contribui la formarea viitorilor specialiști în securitate cibernetică, domeniu cu un deficit de peste 347.000 de angajați la nivel european în 2023, Orange este partener strategic pentru: Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC), UNbreakable România, DefCamp și prima ediție a Olimpiadei Naționale de Securitate Cibernetică (OSC).