Publicația industriei TECH regionale

Ghid de business: PIN MAP IAȘI 2020

de Ionuț OPREA

Echipa PIN Maps a lansat, în cadrul unei conferințe desfășurate la Fab Lab Iași, a doua ediție a hărții de birouri a orașului: PIN MAP IAȘI 2020. Urmează Premiile industriei regionale de IT & Outsourcing: a V-a ediție a Galelor PIN Awards & Forum 2020.

PIN Map Iași este harta birourilor moderne din Iași și evidențiază, de asemenea, inițiativele care contează pentru industria IT & Outsourcing (spații precum: aeroport, spații de cowowking, săli de conferințe, stații de încărcare mașini electrice), precum și locații ale viitoarelor proiecte de clădiri verzi de birouri. Revista, cu rol de ghid de business și hărți de evoluție integrate, conține 120 de clădiri existente și alte circa 17 în stadiul de construcție sau de proiect.

Harta a fost realizată de către echipa formată din Dan Zaharia (senior consultant EXTIND), Adrian Mironescu (brand strategist WIRON) și lector. dr. George Țurcănașu de la Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, cu sprijinul United Business Center (Iulius Group), Silk District(Prime Kapital), Tester Grup, Sandru Office, EGros Office și Moldova Center.

Tipărită în 3.000 de exemplare, harta va fi distribuită la principalele clădiri de birouri din Iași, în hoteluri de prestigiu, în spații de coworking, la agenții de turism corporate, în cadrul unor conferințe de specialitate pentru industria IT & Outsourcing, la gala de premiere PIN Awards 2020, alături de revista PIN Magazine, la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, la Aeroportul Internațional Iași, la Consiliul Județean, Primăria Municipiului și la Camera de Comerț și Industrie Iași.

“Din cei 280.0000 mp de birouri, 220.000 mp reprezintă stocul de birouri de clasa A+, A, B+ şi B. Suprafețele de 60.000 mp rămase aparţin unei categorii inferioare, ce grupează clădiri de birouri de talie mică cu accesibilitate redusă la serviciile urbane. În perspectivă, marile proiecte ce vor fi implementate până în 2025, dar şi după acest moment se orientează către clădirile de birouri de clasa A şi A+ (Silk District, United Business Center etc.), fapt care va duce la o schimbare radicală a structurii stocului de birouri, ce va fi dominat de clasele superioare.

Aceste categorii vor reprezenta peste 60% din stoc în 2025, când Iaşul va
avea peste 500.000 mp de birouri şi peste 70% dintr-un stoc total ce se va ridica la peste 600.000 mp în 2030”
, a declarat George Țurcănașu, lect. univ. dr. al Universității “Al. I. Cuza” Iași.

„Rolul unui brand de oraș este de a ghida cum orașul inspiră, acționează, animă și livrează experiențe noi pentru rezidenții săi, investitori și vizitatori. Este un mijloc pentru transformarea percepțiilor pozitive asupra orașului în avantaje economice directe pentru locuitorii săi, pentru afacerile și punctele sale de atracție.

PIN Map Iași 2020 devine o unealtă de reprezentare pentru brandul orașului Iași, prin care cartografierea clădirilor de birouri moderne și a companiilor din IT oferă o imagine asupra prezentului cât și a potențialului de dezvoltare oferit de oraș”, sustine Adrian Mironescu – brand strategist WIRON.

“IAȘUL intră într-un cincinal de oportunitate până în 2025 urmând să atragă investiții imobiliare de peste jumătate de milliard de euro în noi clădiri de birouri și dezvoltări de tip mixed use (retail, rezidențial, hotel, birouri), cu o populație ce va depăși 500.000 de locuitori alături de Zona Metropolitană Iași (ZMI) și cu 40.000 de specialiști IT & Outsourcing. Un oraș deschis investitorilor de calibru, capabil să creeze, să atragă și să rețină noile generații de oameni talentați. Un oraș care nu va lipsi de pe harta orașelor regionale de succes ale Europei”, a declarat Dan Zaharia, senior consultant EXTIND.

Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).