Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Gala ANIS 2022 – Câștigătorii premiilor industriei IT sunt: Atos, Bit Sentinel, Brio, Endava, Medicai, Wipro Technologies și Zitec

București, 1 Aprilie 2022 – ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, a organizat joi, 31 martie, a opta ediție a Galei ANIS, eveniment în cadrul căruia au fost premiate cele mai importante companii și proiecte care s-au remarcat pe parcursul anului trecut. La această ediție au fost înscrie 60 de proiecte din partea a 34 de companii. 

Ca în fiecare an, ne propunem să reunim cele mai bune companii și proiecte din zona IT pentru a le aduce recunoaștere în piață și a-i premia pe cei mai buni promotori ai industriei. Pe lângă cei care primesc trofeele acestei ediții sunt mulți care s-au remarcat prin activitățile desfășurate și proiectele cu impact deosebit derulate anul trecut. Dorim să le mulțumim tuturor pentru inițiative și îi așteptăm și la anul cu noi realizări”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS România. 

Câștigătorii Premiilor ANIS 2022

Bit Sentinel, cu programul Unbreakable a câștigat premiul pentru Programul Educațional al anului. Unbreakable Romania este un program  educațional de securitate cibernetică pentru liceeni și studenți a cărui misiune este să crească, să cultive talentul și să ghideze noua generație de specialiști către alegerea unei cariere în securitatea cibernetică. Per total, la această categorie s-au înscris 16 companii, ia finaliștii au fost Brio, cu programul A.E.R. Remedial School, Endava, cu programul Tech Girls‘ Academy and Young Women in Tech și Școala Informală de IT, pentru programul cu același nume. 

Proiectul CSR al anului a fost câștigat de Endava, cu programul Thank You Forest. Derulat în parteneriat cu Plantăm Fapte Bune, Endava Thank You Forest este angajamentul companiei de a planta 30.000 de copaci în România. Inițiativa a fost concepută pentru a implica oamenii din cadrul Endava în acțiunea împotriva schimbărilor climatice fiind, totodată, conectată la programul de recunoaștere internă. Finalistă la această categorie a fost și  Metro Digital România cu programul Letters to Santa. 

Startup-ul anului este Brio, o platformă educațională DeepTech SaaS dezvoltată cu scopul de a ajuta elevii claselor I-XII, părinții, profesorii și instituțiile de învățământ să sporească performanța educațională și încrederea la nivelul tinerilor. Brio identifică punctele tari ale studenților, punctele mai slabe și zonele de risc, permițând o dezvoltare personală orientată și măsurabilă. Finaliștii acestei categorii au fost și EasyDo Digital Technologies, Innoship, MedX.

Câștigătorul premiului Proiectul R&D al anului este Atos IT Solutions & Services, cu programul Aisaac. AisaaC este un serviciu de prevenire, detectare și răspuns la amenințările de securitate cibernetică de ultimă generație, alimentat de o platformă de inteligență artificială. Acesta este o platformă de analiză extrem de scalabilă, care rulează algoritmi de ultimă generație și tehnologii avansate de Big Data pentru a detecta atacuri complexe, direcționate și necunoscute. Finaliști la această categorie au fost și Assist Sofware cu CounteR și Metro Digital Romania cu Checkoutless.

Wipro Technologies cu VDCM a câștigat premiul pentru soluția de outsourcing software a anului. În parteneriat cu Marelli, Wipro a dezvoltat software-ul VDCM (Vehicle Domain Controller Management) pentru managementul dinamicii sistemului de suspensie a vehiculului și este implementat în două versiuni: una dedicată motoarelor cu ardere internă și altul pentru vehicule electrice (atât hibride, cât și complet electrice). Finaliștii acestei categorii au fost Atta Systems cu Bold Health și Zitec cu Sameday Lockers. 

Premiul pentru Produsul software al anului merge către Innovator Artificial Tech cu Medicai. Medicai permite clinicilor mici și mijlocii, medicilor, spitalelor, celor care efectuează studii clinice și pacienților să colaboreze în mod sigur și asincron și să acceseze imagistica medicală de oriunde. Finaliștii acestei categorii au fost Modex cu Modex Blockchain Database și Zitec cu Regista. 

Compania anului a fost desemnată Zitec, lider pe piața IT & Digital Marketing din România, companie specializată în dezvoltarea de soluții de transformare digitală, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing. În 2021, Zitec a înregistrat creșteri semnificative pe segmente de business precum Product development, soluții Google & Microsoft Cloud, Digital Marketing, Mobile sau eCommerce și și-a extins portofoliul cu peste 50 de clienți noi, din diverse industrii, renumiți la nivel național și internațional. Finaliștii acestei categorii au fost Atta Systems, Softbinator Technologies și Tremend Software Consulting. 

Membrul ANIS al anului a fost desemnat Atos IT Solutions & Services. Compania s-a remarcat prin suportul activ în proiectele asociației de-a lungul anului 2021. 

Anul acesta, în premieră, ANIS a introdus și o distincție specială – Best Personal Contribution – unei persoane care a excelat anul trecut prin implicarea în inițiativele și proiectele Asociației. Câștigătorul ediției curente a fost Edward Crețescu – Head of Sales & Partnerships la Digidemat Romania. Edward are o experiență extensivă în digitalizare și dezvoltare de business în domeniul IT. În cadrul ANIS, el este coordonatorul Task Force-ului de Digitalizare și Dezvoltarea Industriei, fiind o persoană foarte implicată în activitățile și proiectele noastre. Mereu pregatit să ofere o mână de ajutor, Edward a câștigat atât aprecierea membrilor cât și a echipei executive.  

Membrii juriului care au desemnat câștigătorii celei de a șasea ediții a Galei ANIS sunt: Mihai Matei –  Președintele ANIS, Radu Burnete – Director Executiv Confederația Patronală Concordia, Mirela Gavra – fondator The Diplomat, Ana Giurcă – fondator Loginro, Bianca Muntean – Director Executiv ARIES Transilvania, Cristian-Alexandru Nae – Director General Adjunct TechVentures Bank, Elena Pap – Director Regional (pentru România, Moldova, Bulgaria, Serbia & Grecia) în cadrul Up Coop, Răzvan Rughiniș – Prodecan ACS, Universitatea Politehnica din București și co-fondator Innovation Labs, Carmen Sebe – CEO Seedblink, Dan Zaharia – fondator Fab Lab Iași.  

Premiile de Excelență ale Industriei IT și Gala ANIS 2022 au fost susținute de partenerii strategici: Bittnet, bvp Grigorescu Ștefănică, TechVentures și Up Romania.

Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.