Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r104445pinm/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36
Fintech-urile românești strâng rândurile: 16 companii de profil au format Asociația Română de Fintech - PIN Magazine

Publicația industriei regionale de IT & outsourcing

Fintech-urile românești strâng rândurile: 16 companii de profil au format Asociația Română de FintechMiercuri, 22 ianuarie, 16 din companiile din România care dezvoltă tehnologie proprietară în sectorul fintech au semnat documentele de adeziune la Asociația Română de Fintech (RoFin.Tech). Construită pe structura comunității Fintech Camp, ale cărei evenimente organizate începând cu 2016 au adus mediul antreprenorial local mai aproape de aplicațiile tehnologiei în industria financiară, RoFin.Tech este prima asociație profesională antreprenorială locală al cărei scop este să contribuie la dezvoltarea inovației pe o verticală specifică. 

Membrii asociați inițiali ai RoFin.Tech sunt Beez, Finqware, iFactor, Lendrise, Moneymailme, Pago, PaybyFace, Payvent, Proxicash, Seedblink, Selfpay, Stockberry, Symphopay, ThinkOut, Traderion și Volt. Lista de membri rămâne deschisă oricăror altor companii cu fondatori români sau care sunt incorporate pe plan local și care dezvoltă tehnologie proprietară declinată sub forma unor produse al căror scop exclusiv este de a facilita anumite procese financiare sau conexe acestora.

Cu ocazia semnării documentelor, membrii RoFin.Tech au numit și un Comitet Director interimar, al cărui rol este de a organiza activitatea asociației și stabilirea de relații de colaborare cu alte entități, autorități ori asociații profesionale din România și Europa. Din acest comitet fac parte Andrei Dudoiu (Seedblink), Ciprian Păltineanu (Stockberry), Cosmin Cosma (Finqware), Cosmin Curticăpean (iFactor) și Tudor Stanciu (co-inițiator Fintech Camp, Președinte al RoFin.Tech).

“Acum 4 ani, am avut ocazia să particip, alături de alți oameni din comunitatea antreprenorială locală, la primele evenimente dedicate exclusiv sectorului fintech. Peisajul regional era încă sărac în proiecte dedicate acestei verticale, însă lucrurile au accelerat rapid și acum, în 2020, majoritatea țărilor din regiunea Europei Centrale și de Est au o asociație care sprijină dezvoltarea startup-urilor de fintech. Mă bucur să văd că, la inițiativa tuturor fondatorilor de startup-uri fintech care se numără printre membrii RoFin.Tech, avem o astfel de asociație locală. Împreună cu colegii din Comitetul Director interimar, urmează un an în care vom facilita cât mai multe acțiuni locale și europene care să ajute companiile locale să-și internaționalizeze activitatea și, astfel, să punem România pe harta locurilor unde fintech-ul este la el acasă”, a declarat Tudor Stanciu.

Misiunea noii asociații profesionale este să facă eforturi pentru a oferi suport companiilor inovatoare de tehnologie din industria financiară pentru accesul acestora la piețe, inclusiv internaționale, la capital și surse de finanțare, dar și la resurse umane talentate care sa susțină dezvoltarea industriei. Un rol important al RoFin.Tech este reprezentarea industriei în fața autorităților de reglementare și a altor asociații partenere pentru a facilita dezvoltarea și implementarea inovației în industria financiar-bancară, inclusiv prin promovarea unui „Regulatory Sandbox”, adică a unui cadru de reglementare favorabil, care să permită testarea și validarea noilor tehnologii.


Distribuie și tu:

Norii negri și zorii trandafirii

Citește articolul scris de Varujan Pambuccian pentru PIN magazine despre Impactul Inteligenței Artificiale asupra programatorilor și a societății digitale.

RECOMANDATE

Articole similare

Ghid-practic-de-adecvare-la-o-lume-nebună-pinmagazine

Ghid practic de adecvare la o lume nebună

Nu ești destul de bun. Nici n-ai să fii vreodată. Mereu e cineva într-o poziție superioară, plătit mai bine, cu skill-uri la care doar visezi. Tu de ce nu ești ca ei? Gândul te macină. A apărut deja o nouă tehnologie, alte tool-uri. Nu le știi? Poate deja ai devenit nerelevant. Managerii, colegii văd și te evaluează. Mereu e cineva care face asta. Și cel mai dur evaluator ești chiar tu. Poate nu ții pasul, poate te faci de râs. Oare nu cumva și ce ai obținut până acum e fără merite? Senzația imposturii e o piatră grea.

Invest-in-Moonicorns-pinmagazine

Growceanu organizează “Invest in Moonicorns”, pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est

Platforma de business angels Growceanu organizează în 27-28 octombrie „Invest in Moonicorns – The Art of Angel Investment”, un eveniment care vizează să devină cel mai important loc de întâlnire pentru investitorii business angel în Europa Centrală și de Est. Evenimentul va avea loc la Timișoara, la centrul Faber și se adresează investitorilor de tip business angel, precum și persoanelor cu venituri foarte mari sau avere de peste un milion de dolari.

DRUID, pinmagazine

DRUID atrage 30 de milioane de dolari ca parte a rundei de finanțare Seria B pentru a îmbunătăți productivitatea organizațiilor prin aplicații conversaționale și inteligență artificială generativă

 DRUID, lider global în tehnologie de inteligență artificială conversațională, a anunțat astăzi atragerea rundei de finanțare Seria B de 30 de milioane de dolari condusă de TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.