Publicația industriei TECH regionale

Fintech-urile românești strâng rândurile: 16 companii de profil au format Asociația Română de FintechMiercuri, 22 ianuarie, 16 din companiile din România care dezvoltă tehnologie proprietară în sectorul fintech au semnat documentele de adeziune la Asociația Română de Fintech (RoFin.Tech). Construită pe structura comunității Fintech Camp, ale cărei evenimente organizate începând cu 2016 au adus mediul antreprenorial local mai aproape de aplicațiile tehnologiei în industria financiară, RoFin.Tech este prima asociație profesională antreprenorială locală al cărei scop este să contribuie la dezvoltarea inovației pe o verticală specifică. 

Membrii asociați inițiali ai RoFin.Tech sunt Beez, Finqware, iFactor, Lendrise, Moneymailme, Pago, PaybyFace, Payvent, Proxicash, Seedblink, Selfpay, Stockberry, Symphopay, ThinkOut, Traderion și Volt. Lista de membri rămâne deschisă oricăror altor companii cu fondatori români sau care sunt incorporate pe plan local și care dezvoltă tehnologie proprietară declinată sub forma unor produse al căror scop exclusiv este de a facilita anumite procese financiare sau conexe acestora.

Cu ocazia semnării documentelor, membrii RoFin.Tech au numit și un Comitet Director interimar, al cărui rol este de a organiza activitatea asociației și stabilirea de relații de colaborare cu alte entități, autorități ori asociații profesionale din România și Europa. Din acest comitet fac parte Andrei Dudoiu (Seedblink), Ciprian Păltineanu (Stockberry), Cosmin Cosma (Finqware), Cosmin Curticăpean (iFactor) și Tudor Stanciu (co-inițiator Fintech Camp, Președinte al RoFin.Tech).

“Acum 4 ani, am avut ocazia să particip, alături de alți oameni din comunitatea antreprenorială locală, la primele evenimente dedicate exclusiv sectorului fintech. Peisajul regional era încă sărac în proiecte dedicate acestei verticale, însă lucrurile au accelerat rapid și acum, în 2020, majoritatea țărilor din regiunea Europei Centrale și de Est au o asociație care sprijină dezvoltarea startup-urilor de fintech. Mă bucur să văd că, la inițiativa tuturor fondatorilor de startup-uri fintech care se numără printre membrii RoFin.Tech, avem o astfel de asociație locală. Împreună cu colegii din Comitetul Director interimar, urmează un an în care vom facilita cât mai multe acțiuni locale și europene care să ajute companiile locale să-și internaționalizeze activitatea și, astfel, să punem România pe harta locurilor unde fintech-ul este la el acasă”, a declarat Tudor Stanciu.

Misiunea noii asociații profesionale este să facă eforturi pentru a oferi suport companiilor inovatoare de tehnologie din industria financiară pentru accesul acestora la piețe, inclusiv internaționale, la capital și surse de finanțare, dar și la resurse umane talentate care sa susțină dezvoltarea industriei. Un rol important al RoFin.Tech este reprezentarea industriei în fața autorităților de reglementare și a altor asociații partenere pentru a facilita dezvoltarea și implementarea inovației în industria financiar-bancară, inclusiv prin promovarea unui „Regulatory Sandbox”, adică a unui cadru de reglementare favorabil, care să permită testarea și validarea noilor tehnologii.


Distribuie și tu:

START Nominalizări PIN AWARDS 2024!

Industria regională de TECH se pregătește să celebreze o nouă serie de recunoașteri prin Gala PIN AWARDS 2024, care va avea loc joi, 23 mai

RECOMANDATE

Articole similare

Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

Echipa care va inova chirurgia câștigă Laser Valley Innovation Bootcamp 2024

A doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp a avut loc între 14-16 iunie în orașul Măgurele, la Conacul Oteteleșanu. A reunit peste 100 de participanți dornici să inoveze și să creeze afaceri și proiecte revoluționare în sectorul tehnologiei. Scopul principal al Laser Valley Innovation Bootcamp este de a facilita colaborarea între cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare – Dezvoltare, antreprenori și studenți, pentru a genera noi proiecte cu potențial inovator sau pentru a avansa inițiative existente.

Laser Valley Innovation Bootcamp

Laser Valley Innovation Bootcamp revine pe 14 iunie. Peste 100 de participanți, așteptați la evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie

aser Valley Innovation Bootcamp revine în orașul Măgurele pentru al doilea an consecutiv. Evenimentul dedicat cercetării, inovării și formării de business-uri în tehnologie aduce împreună cercetători, antreprenori și studenți pasionați de inovație și tehnologie. Peste 100 de participanți sunt așteptați în cadrul Laser Valley Innovation Bootcamp. Evenimentul se va desfășura între 14 – 16 iunie la Conacul Oteteleșanu și Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele (Ilfov).